UMIN試験ID | UMIN000009691 |
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受付番号 | R000011279 |
科学的試験名 | 肥満を伴う胃がん手術における術前フォーミュラ食の有用性と安全性に関する第II相臨床試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2013/01/10 |
最終更新日 | 2019/07/20 08:35:01 |
日本語
肥満を伴う胃がん手術における術前フォーミュラ食の有用性と安全性に関する第II相臨床試験
英語
Phase II trial of formula diet for gastric cancer surgery with obesity
日本語
肥満を伴う胃がん手術における術前フォーミュラ食の有用性と安全性に関する第II相臨床試験
英語
Phase II trial of formula diet for gastric cancer surgery with obesity
日本語
肥満を伴う胃がん手術における術前フォーミュラ食の有用性と安全性に関する第II相臨床試験
英語
Phase II trial of formula diet for gastric cancer surgery with obesity
日本語
肥満を伴う胃がん手術における術前フォーミュラ食の有用性と安全性に関する第II相臨床試験
英語
Phase II trial of formula diet for gastric cancer surgery with obesity
日本/Japan |
日本語
胃癌
英語
Gastric cancer
消化器外科(消化管)/Gastrointestinal surgery |
悪性腫瘍/Malignancy
いいえ/NO
日本語
肥満患者の胃癌手術に対して術前フォーミュラ食の有用性と安全性を検討する
英語
Efficacy and safety of formula diet for gastric cancer surgery with obesity
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
第Ⅱ相/Phase II
日本語
体重減少率
英語
Weight loss rate
日本語
体組成
血液生化学検査
手術時間
手術出血量
手術合併症
英語
Body composition
Laboratory data
Operative time
Blood loss
Morbidity
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
ヒストリカル/Historical
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
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フォーミュラ食
英語
Formula diet
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
胃癌患者
治癒切除可能
BMI 25以上
腹囲 85cm以上(男性)
腹囲 90cm以上(女性)
英語
Patients with histrogically proven gastric cancer
Potentially resectable
BMI >> 25
Waist measurement >> 85cm for male
Waist measurement >> 90cm for female
日本語
大豆、牛乳、卵、落花生、ゼラチンに対するアレルギー
活動性感染症
コントロール不良糖尿病
英語
Allergy for a soybean, milk, an egg, a peanut, and gelatin
Active infection
Uncontrolled diabetes
33
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 井上 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Inoue |
日本語
関西医科大学
英語
Kansai Medical University
日本語
外科
英語
Surgery
573-1191
日本語
枚方市新町2-3-1
英語
Shinmachi 2-3-1 Hirakata Osaka Japan
072-804-0101
inoueke@hirakata.kmu.ac.jp
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 井上 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Inoue |
日本語
関西医科大学
英語
Kansai Medical University
日本語
外科
英語
Surgery
573-1191
日本語
枚方市新町2-3-1
英語
Shinmachi 2-3-1 Hirakata Osaka Japan
072-804-0101
inoueke@hirakata.kmu.ac.jp
日本語
関西医科大学
英語
Department of surgery, Kansai Medical University
日本語
関西医科大学 外科
日本語
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英語
日本語
関西医科大学
英語
Department of surgery, Kansai Medical University
日本語
関西医科大学 外科
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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関西医科大学附属病院
英語
Kansai Medical University Hospital
日本語
大阪府枚方市新町2-3-1
英語
Shinmachi 2-3-1 Hirakata Osaka Japan
072-804-0101
inoueke@hirakata.kmu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
関西医科大学附属枚方病院
2013 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29575594
最終結果が公表されている/Published
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29575594
33
日本語
2013年9月~2015年8月に33症例が登録された。体重中央値は72.3 kg(53.5-82.5 kg)で
BMI中央値は26.0 kg/㎡ (23.5-31.0 kg/㎡)であった。術前減量プログラムにより体重は平均
4.5%(3.2 kg)低下し、内臓脂肪も16.8%減少した。体脂肪は2.5 ㎏減少したが、骨格筋の減少は0.2
kgのみであった。
英語
RESULTS:
Thirty-three patients were enrolled from September 2013 to August 2015. The patients achieved a mean weight loss of 4.5% (95% confidence interval [CI]: 3.8-5.1), corresponding to 3.2?kg (95%CI: 2.7-3.7?kg). Body fat mass was significantly decreased by a mean of 2.5 kg (95%CI: 1.9-3.1), whereas skeletal muscle mass was unaffected (mean: -0.20 kg [95%CI: -0.55-0.15]). The visceral fat mass reduction rate was high as 16.8% (range, 11.6%-22.0%).
2019 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
日本語
BMI25kg/㎡の胃癌症例
英語
patients with obesity who were planning to undergo laparoscopic gastrectomy for gastric cancer. Obesity was defined according to the Japanese criteria: BMI >>25kg/m2 or waist circumference >>85?cm in men and >>90cm in women.
日本語
20日間の高蛋白低カロリー食による術前減量プログラムの有用性を前向きに検討した。高蛋白低カロリー食は管理栄養士の指導のもと、1日1食置き換え法で実
施した。
英語
The patients underwent a preoperative 20-day very low-calorie diet and received nutritional counseling.
日本語
食道裂孔ヘルニア1例
英語
Hiatal hernia 1 case
日本語
術前減量
英語
Preoperative weight loss
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2012 | 年 | 12 | 月 | 23 | 日 |
2013 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
2013 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2013 | 年 | 01 | 月 | 04 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000011279
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000011279
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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