UMIN試験ID | UMIN000016849 |
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受付番号 | R000019416 |
科学的試験名 | 乳酸菌含有飲料の過剰量摂取安全性確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/03/25 |
最終更新日 | 2015/11/16 16:05:43 |
日本語
乳酸菌含有飲料の過剰量摂取安全性確認試験
英語
A Clinical Study for Evaluating the Safety of Excessive Consumption of Beverages Containing Heat-killed Lactic Acid Bacteria.
日本語
乳酸菌含有飲料の過剰量摂取安全性確認試験
英語
A Clinical Study for Evaluating the Safety of Excessive Consumption of Beverages Containing Heat-killed Lactic Acid Bacteria.
日本語
乳酸菌含有飲料の過剰量摂取安全性確認試験
英語
A Clinical Study for Evaluating the Safety of Excessive Consumption of Beverages Containing Heat-killed Lactic Acid Bacteria.
日本語
乳酸菌含有飲料の過剰量摂取安全性確認試験
英語
A Clinical Study for Evaluating the Safety of Excessive Consumption of Beverages Containing Heat-killed Lactic Acid Bacteria.
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
乳酸菌含有飲料4週間連続で過剰量摂取した際の安全性の調査
英語
To evaluate the safety of excessive consumption of beverage containing heat-killed lactic acid bacteria for 4 weeks in healthy adult
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
摂取2週間後、4週間後、後観察2週間後における血液生化学的検査、血液学的検査、理学的検査
英語
Medical examination by blood biochemistry, hematology, urinalysis, physical examination at 2-week, 4-week consumption and 2 weeks after the end of consumption period.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
乳酸菌含有飲料、4週間連続過剰量摂取
英語
Beverages containing heat-killed lactic acid bacteria, 4 weeks excessive consumption.
日本語
乳酸菌非含有飲料、4週間連続過剰量摂取
英語
Beverages not containing heat-killed lactic acid bacteria, 4 weeks excessive consumption.
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の者
(2) 試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で 自発的に参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
(1) (Healthy) subjects aged 20 to 64 years old.
(2) Subjects giving written informed consent.
日本語
(1) 肝、腎、心、肺、消化器等に重篤な既往歴がある者
(2) 試験の結果に影響を及ぼす医薬品を常用している方
(3) 乳酸菌やビフィズス菌のサプリメント常用している者
(4) 食品アレルギー、花粉症の症状を有するもの。
(5) 被験者背景、身体所見などの結果から試験責任医師が不適当と判断した者
英語
(1) Subjects with serious medical history of hepatic, renal, cardiovascular, respiratory and intestinal disease.
(2) Subjects taking any kind of medicine which affect the result of the trial for habitual use.
(3) Subjects daily consuming supplements or foods containing lactic acid bacteria.
(4) Subjects presenting known food allergy or hay fever.
(5) Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for the other reasons.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 杉村 春日 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Haruhi Sugimura |
日本語
医療法人社団進興会 セラヴィ新橋クリニック
英語
C'est la vie Shimbashi Clinic
日本語
医局
英語
Medical office
日本語
東京都港区西新橋2-39-3、SVAX西新橋ビル 6F
英語
2-39-3 Nishishimbashi, Minato-ku, Tokyo
03-5408-8671
h-sugimura@shinkokai.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 由川 英二 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Eiji Yoshikawa |
日本語
株式会社ケイ・エス・オー
英語
KSO Corporation
日本語
営業部
英語
Sales department
日本語
東京都港区芝浦1-9-7 芝浦おもだかビル7階
英語
1-9-7 Shibaura, Minato-ku, Tokyo
03-3452-7733
yoshikawa@kso.co.jp
日本語
その他
英語
KSO Corporation
日本語
株式会社ケイ・エス・オー
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Kirin Co., Ltd.
日本語
キリン株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
2015 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
2015 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 03 | 月 | 20 | 日 |
2015 | 年 | 11 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000019416
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000019416
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |