UMIN試験ID | UMIN000017686 |
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受付番号 | R000020499 |
科学的試験名 | アガベシロップの食後高血糖抑制効果についての研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/06/01 |
最終更新日 | 2016/05/26 18:33:36 |
日本語
アガベシロップの食後高血糖抑制効果についての研究
英語
Study about hyperglycemia inhibiting effect after meal of Agave Syrup.
日本語
アガベシロップのGI
英語
GI of Agave Syrup
日本語
アガベシロップの食後高血糖抑制効果についての研究
英語
Study about hyperglycemia inhibiting effect after meal of Agave Syrup.
日本語
アガベシロップのGI
英語
GI of Agave Syrup
日本/Japan |
日本語
2型糖尿病
英語
Type 2 diabetes
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
アガベシロップのGI値は21と言われているが、これはカナダで検査された値である。当該研究では、研究対象者を日本人の若年性成人女性とし、あらためてアガベシロップに食後高血糖抑制効果があるのかを確認し、日本で一般的に使用されている甘味料で日本料理を調製し、食後高血糖抑制効果の有無についても検討を行っていく。
日本料理は、他の料理に比べて甘味料を多く用いるという特徴がある。その日本料理に低GIであるアガベシロップを用いることは、2型糖尿病の食事療法だけではなく、広く国民の健康の維持増進に役立つと考える。
英語
GI value of agave nectar is said to 21, which is an inspection values in Canada. In the study, the research subject is the Japanese juvenile adult women, again to confirm whether there is a postprandial hyperglycemia inhibitory effect on agave nectar, Japanese cuisine is prepared with a sweetener, which is commonly used in Japan , go also examined the presence of postprandial hyperglycemia suppression effect.
Japanese cuisine is characterized of using a lot of sweetener in comparison with the other dishes. Its Japanese The use of agave nectar is low GI for cooking, not only diet for type 2 diabetes, it is considered useful for a wide maintenance and improvement of public health.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
12日間
英語
12 days
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
診断/Diagnosis
食品/Food |
日本語
グルコース50g摂取 3回
アガベシロップ摂取 3回
日本料理 摂食 3回
アガベシロップで味付けをした日本料理摂食 3回
英語
Glucose 50g intake three times
Agave nectar intake three times
Japanese cuisine eating 3 times
Japanese cuisine eating three times where the flavored with agave nectar
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英語
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英語
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英語
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20 | 歳/years-old | 以上/<= |
22 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
BMI30以下
英語
BMI30 below
日本語
耐糖能異常
英語
Impaired glucose tolerance
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 秋山久美子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | AKIYAMA Kumiko |
日本語
昭和女子大学
英語
Showa Women's University
日本語
健康デザイン学科
英語
Department of Human health and Design
日本語
東京都世田谷区太子堂1-7-57
英語
1-7-57 Taishido, Setagaya-ku, Tokyo, Japan
+81(3)3411-6237
akiyama@swu.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 秋山久美子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | AKIYAMA Kumiko |
日本語
昭和女子大学
英語
Showa Women's University
日本語
健康デザイン学科
英語
Department of Human health and Design
日本語
東京都世田谷区太子堂1-7-57
英語
1-7-57 Taishido, Setagaya-ku, Tokyo, Japan
+81(3)3411-6237
akiyama@swu.ac.jp
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その他
英語
Showa Women's University
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昭和女子大学
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英語
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その他
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Showa Women's University
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昭和女子大学
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その他/Other
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いいえ/NO
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昭和女子大学
2015 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2015 | 年 | 05 | 月 | 25 | 日 |
2015 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
2016 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000020499
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000020499
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |