UMIN試験ID | UMIN000018102 |
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受付番号 | R000020950 |
科学的試験名 | パーキンソン病、パーキンソン症候群へのプラズマローゲン含有食品投与による改善効果の検討‐オープン試験‐ |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/06/26 |
最終更新日 | 2016/06/27 17:51:25 |
日本語
パーキンソン病、パーキンソン症候群へのプラズマローゲン含有食品投与による改善効果の検討‐オープン試験‐
英語
Effect of plasmalogen-containing food on patients with Parkinson's disease or Parkinsonian syndromes -an open trial-
日本語
パーキンソン病、パーキンソン症候群における「プラズマローゲン」含有食品の改善効果の検討試験
英語
Effect of plasmalogen-containing food on patients with Parkinson's disease or Parkinsonian syndromes
日本語
パーキンソン病、パーキンソン症候群へのプラズマローゲン含有食品投与による改善効果の検討‐オープン試験‐
英語
Effect of plasmalogen-containing food on patients with Parkinson's disease or Parkinsonian syndromes -an open trial-
日本語
パーキンソン病、パーキンソン症候群における「プラズマローゲン」含有食品の改善効果の検討試験
英語
Effect of plasmalogen-containing food on patients with Parkinson's disease or Parkinsonian syndromes
日本/Japan |
日本語
パーキンソン病、パーキンソン症候群
英語
Parkinson's disease, Parkinsonian syndrome
神経内科学/Neurology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
「プラズマローゲン」含有食品摂取によるパーキンソン病、パーキンソン症候群の症状改善に及ぼす効果及び血中プラズマローゲン動態の変化を6ヶ月間投与して評価する
英語
To evaluate the effects on the improvement in symptoms and the plasmalogen hemodynamic alteration by 6-month administration of plasmalogen-containing food
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
UPDRS
英語
UPDRS
日本語
1)H&Y
2)Schwab & England
3)PDQ-39
英語
1) H&Y
2) Schwab & England
3) PDQ-39
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
試験食品(プラズマローゲン0.5mg含有)を毎日2回、6ヶ月間投与して、UPDRS、他の医学的諸指標の変化を見る。
英語
To administer the test food containing 0.5 mg of plasmalogen twice a day for 6 months and observe the changes of UPDRS and other medical indices
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本人又は代諾者から文書による同意の得られた者
2. 実施医療機関に通院する男性及び女性
3. 試験担当医師が試験開始時に対象者として適格と判断した者
英語
1. Informed consents are obtained in writing from patients or one of their caretakers
2. Those who regularly go to hospitals conducting this study (regardless of gender)
3. Those who are judged as suitable for participation in this study by responsible doctors at the beginning of the study
日本語
1. 試験食品の原材料がホタテに由来するため、ホタテアレルギーの者
2. 試験担当医師が試験開始時に対象者として不適格と判断した者
英語
1. Those who have scallop allergy
2. Those who are judged as not suitable for participation in this study by responsible doctors at the beginning of the study
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大原 信司 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shinji Ohara |
日本語
BOOCSクリニック福岡
英語
BOOCS clinic Fukuoka
日本語
機能神経内科
英語
Functional neurology
日本語
福岡県福岡市博多区店屋町6-18
英語
6-18 Tenya-machi, Hakata-ku, Fukuoka city
092-283-6852
fukuoka@boocsclinic.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 木藤 悦子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Etsuko Kifuji |
日本語
BOOCSクリニック福岡
英語
BOOCS clinic Fukuoka
日本語
看護部長
英語
director of nursing
日本語
福岡県福岡市博多区店屋町6-18
英語
6-18 Tenya-machi, Hakata-ku, Fukuoka city
092-283-6852
kifuji@boocsclinic.com
日本語
その他
英語
BOOCS clinic Fukuoka
日本語
BOOCSクリニック福岡
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Plasmalogen Society
日本語
一般社団法人プラズマローゲン研究会
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2015 | 年 | 06 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 05 | 月 | 21 | 日 |
2015 | 年 | 06 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 06 | 月 | 26 | 日 |
2016 | 年 | 06 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000020950
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000020950
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |