UMIN試験ID | UMIN000018269 |
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受付番号 | R000021140 |
科学的試験名 | 植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/07/13 |
最終更新日 | 2016/07/20 14:18:43 |
日本語
植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用確認試験
英語
A study to evaluate the effect of decreasing serum uric acid level by ingestion of botanical ingredient-containing foods
日本語
植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用確認試験
英語
A study to evaluate the effect of decreasing serum uric acid level by ingestion of botanical ingredient-containing foods
日本語
植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用確認試験
英語
A study to evaluate the effect of decreasing serum uric acid level by ingestion of botanical ingredient-containing foods
日本語
植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用確認試験
英語
A study to evaluate the effect of decreasing serum uric acid level by ingestion of botanical ingredient-containing foods
日本/Japan |
日本語
高尿酸血症
英語
hyperuricemia
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物成分配合食品による血清尿酸値低減作用および安全性の確認
英語
To evaluate the effect of decreasing serum uric acid level and safety by ingestion of botanical ingredient-containing foods
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値
英語
Serum uric acid level
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
植物成分配合食品、12週間
英語
Botanical ingredient-containing foods, 12 Weeks
日本語
植物成分非配合食品 12週間
英語
Botanical ingredient-free foods, 12 Weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 同意取得時点で年齢が20歳以上の者
2) 血清尿酸値が6.0 mg/dL以上9.0 mg/dL未満の者
3) 何らかの治療を受けていない者
4) 試験開始前に試験の参加に同意し、同意書に署名捺印および日付を記入した者
英語
1) 20 years of age or older
2) 6.0 mg/dL <= serum uric acid level < 9.0 mg/dL
3) With no treatment.
4) Submitting the written informed consent before this study.
日本語
1) 痛風関節炎、又は痛風結節を発症している者
2) 血清尿酸値が8.0 mg/dL以上の者であり、腎障害、尿路結石、高血圧、虚血性心疾患、糖尿病を発症している、又はメタボリックシンドローム(内臓脂肪症候群)に該当している者
3) 試験に影響を及ぼす可能性のある医薬品、特定保健用食品、サプリメント、ダイエット食品を利用している者
4) 妊娠中・授乳中の者、およびその予定のある者
5) その他、代表試験責任医師または試験責任医師が本試験への参加が不適当と判断した者
英語
1) With gouty arthritis and gouty arthritis.
2) With high serum uric acid level (>= 8.0 mg/dL) and kidney damage, urinary stone, hypertension, ischemic cardiac disease, diabetes, metabolic syndrome.
3) Use of product affecting the data of this study, such as medicine, food for specified health use, supplement, diet food.
4) Female in pregnancy, lactation and scheduled pregnancy period.
5) Investigator's judgment for other reason.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 中村 淳一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Junichi Nakamura |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory Global Innovation Center Limited
日本語
研究部
英語
Research Institute
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan
050-3182-0460
Junichi_Nakamura@suntory.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 小畑 秀則 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hidenori Obata |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory Global Innovation Center Limited
日本語
研究部
英語
Research Institute
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan
050-3182-0568
Hidenori_Obata@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
New Drug Research Center, Inc.
日本語
株式会社新薬リサーチセンター
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Suntory Beer Limited
日本語
サントリービール株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2015 | 年 | 07 | 月 | 13 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 06 | 月 | 23 | 日 |
2015 | 年 | 07 | 月 | 13 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
2016 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000021140
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000021140
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |