UMIN試験ID | UMIN000018800 |
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受付番号 | R000021751 |
科学的試験名 | ご飯食後の血糖値・インスリン分泌に及ぼす食事条件の影響について |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/08/25 |
最終更新日 | 2016/03/28 22:05:34 |
日本語
ご飯食後の血糖値・インスリン分泌に及ぼす食事条件の影響について
英語
A pilot study on the effects of dietary conditions on blood glucose response and insulin secretion after white rice intake
日本語
食事条件介入と食後糖代謝
英語
Dietary conditions and post-prandial glucose metabolism
日本語
ご飯食後の血糖値・インスリン分泌に及ぼす食事条件の影響について
英語
A pilot study on the effects of dietary conditions on blood glucose response and insulin secretion after white rice intake
日本語
食事条件介入と食後糖代謝
英語
Dietary conditions and post-prandial glucose metabolism
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
咀嚼回数や野菜とご飯の摂取順序が、食後血糖値の推移やインスリン分泌に影響するか明らかにする
英語
To clarify the effects of chewing frequency of rice and eating order of vegetables and rice on post-prandial responses of blood glucose levels and insulin secretion
その他/Others
日本語
生理学的反応
英語
Physiological response
日本語
毛細管血血糖値:空腹時 、食後15, 30, 45, 60, 90,120分
血漿血糖値:空腹時、食後30分
血清インスリン値:空腹時、食後30分
尿中C-ペプチド(食事開始後3時間畜尿)
英語
Capillary blood glucose levels, fasting and post-prandial (15, 30, 45, 60, 90, 120 min.)
Plasma glucose levels, fasting and post-prandial (30 min.)
Serum insulin levels, fasting and post-prandial (30 min.)
Urinary C-peptide in a 3-hour urine sample after starting each meal
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
・白ご飯147g摂取(咀嚼回数≧30回)、朝食1回
・白ご飯 147g摂取(咀嚼回数<5回)、朝食1回
・蒸しなす130g摂取後、白ご飯147g摂取(咀嚼回数≧30回)、朝食1回
・蒸しなす130g摂取後、白ご飯147g摂取(咀嚼回数<5回)、朝食1回
・蒸しなす130g 白ご飯147g(咀嚼回数≧30回)同時摂取、朝食1回
・蒸しなす130g 白ご飯147g(咀嚼回数<30回)同時摂取、朝食1回
・ブドウ糖50g経口負荷試験、1回
英語
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful >=30 times) for 1 breakfast
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful <5 times) for 1 breakfast
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful >=30 times) after eating 130g of steamed eggplants for 1 breakfast
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful<5 times) after eating 130g of steamed eggplants for 1 breakfast
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful >=30 times) with 130g of steamed eggplants for 1 breakfast
・Eating 147g of cooked white rice (chewing each mouthful<5 times) with 130g of steamed eggplants for 1 breakfast
・Single test of oral 50g glucose load
日本語
英語
日本語
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日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
新潟県立大学の教員と学生
英語
A teaching stuff and a student of University of Niigata Prefecture
日本語
糖尿病
英語
Diabetics
2
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田邊直仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Naohito Tanabe |
日本語
新潟県立大学人間生活学部
英語
Faculty of Human Life Studies, University of Niigata Prefecture
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
日本語
新潟県新潟市東区海老ヶ瀬471
英語
471 Ebigase, Higashi-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, Japan
025-368-8240
tanabena@gmail.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田邊直仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Naohito Tanabe |
日本語
新潟県立大学人間生活学部
英語
Faculty of Human Life Studies, University of Niigata Prefecture
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
日本語
新潟県新潟市東区海老ヶ瀬471
英語
471 Ebigase, Higashi-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, Japan
025-368-8240
tanabena@gmail.com
日本語
その他
英語
Faculty of Human Life Studies, University of Niigata Prefecture
日本語
新潟県立大学人間生活学部
日本語
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英語
日本語
その他
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2015 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
2015 | 年 | 08 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
2016 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000021751
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000021751
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |