UMIN試験ID | UMIN000019381 |
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受付番号 | R000022409 |
科学的試験名 | 環境要因による身体的変化とゲノム修飾の関連性に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/10/18 |
最終更新日 | 2023/10/23 10:58:53 |
日本語
環境要因による身体的変化とゲノム修飾の関連性に関する研究
英語
The association analysis between genome modification and physical changes by environmental conditions
日本語
環境要因による身体的変化とゲノム修飾の関連性に関する研究
英語
The association analysis between genome modification and physical changes by environmental conditions
日本語
環境要因による身体的変化とゲノム修飾の関連性に関する研究
英語
The association analysis between genome modification and physical changes by environmental conditions
日本語
環境要因による身体的変化とゲノム修飾の関連性に関する研究
英語
The association analysis between genome modification and physical changes by environmental conditions
日本/Japan |
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健常人
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
はい/YES
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血液検査による身体状況と、ゲノム、エピゲノム変異との関連性を見出すことを目的とする。
英語
To investigate the relationship between genomic and epigenomic changes and physical conditions.
その他/Others
日本語
身体状況と、ゲノム、エピゲノム変異との関連性を見出すことを目的とする。
英語
To investigate the relationship between genomic and epigenomic changes and physical conditions.
探索的/Exploratory
その他/Others
該当せず/Not applicable
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ヒトゲノムのプロモーター領域でのDNAのメチレーション
WBC、RBC、Hb、Ht、Plt、TG、HDL-Cho、LDL-Cho、AST、ALT、γ-GTP、BUN、血清Cr、UA、空腹時血糖、HbA1c
英語
The methylation of DNA in promoter regions of human genome
WBC, RBC, Hb, Ht, Plt, TG, HDL-Cho, LDL-Cho, AST, ALT, gamma-GTP, BUN, Serum Cr, UA, fasting blood glucose, HbA1c
日本語
身長、体重、BMI、体脂肪率、収縮期血圧、拡張期血圧、脈拍数、活動量
英語
Height, Body weight, BMI, Boby fat percentage, systolic blood pressure, diastolic blood pressure, Pulse rate, Active mass
観察/Observational
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20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.北海道情報大学健康情報科学研究センターですでに実施している試験に参加したボランティア
2.本試験の参加について文書にて同意を得た者
英語
1. Volunteers who participated in the clinical trials carried out in the our research center
2. Subjects who agree to participate in the current study with a written informed consent.
日本語
1.病気などが原因で食事指導を受けている方
2.重篤な脳血管疾患、心疾患、肝疾患、腎疾患、消化器疾患、届出が必要な感染症などに罹患している方
3.胃切除、胃腸縫合術、腸管切除など消化器系に大きな手術歴のある方
4.高度の貧血のある方
5.薬物または食品に対しアレルギー症状を示す方、および恐れのある方
6.医薬品を常用している方
7.摂取開始前4週間以内に献血または2週間以内に成分献血を行った方
8.他の臨床試験に現在参加しているか、あるいは1カ月以内に参加していた方
9.その他、試験責任医師が不適格であると判断した方
英語
1. Subjects who received dietary advice due to disease.
2. Subjects with serious cerebrovascular, cardiac, hepatic, renal, and / or gastrointestinal diseases, or affected with an infectious disease which is required to report to the authorities
3.Subjects who have a major surgical history related to digestive system such as gastrectomy, gastrorrhaphy, enterectomy, etc.
4. Subjects with serious anemia
5. Subjects who are at risk of having allergic reactions to drugs or foods
6. Subjects regularly take medicine
7. Subjects who donate whole blood within 4 weeks or blood components within 2 weeks prior to this study.
8. Subjects who participate in other clinical trials within the last one month prior to the current clinical trial
9. Any other medical reasons judged by the the principal investigator
100
日本語
名 | 順 |
ミドルネーム | |
姓 | 西平 |
英語
名 | Jun |
ミドルネーム | |
姓 | NISHIHIRA |
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北海道情報大学
英語
Hokkaido Information University
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医療情報学部医療情報学科
英語
Department of Medical Management and Informatics
069-8585
日本語
北海道江別市西野幌59-2
英語
59-2, Nishi-nopporo, Ebetsu, Hokkaido, 069-8585, Japan
011-385-4411
nishihira@do-johodai.ac.jp
日本語
名 | 順 |
ミドルネーム | |
姓 | 西平 |
英語
名 | Jun |
ミドルネーム | |
姓 | NISHIHIRA |
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北海道情報大学
英語
Hokkaido Information University
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健康情報科学研究センター
英語
Center of Health Information Science
069-8585
日本語
北海道江別市西野幌59-2
英語
59-2, Nishi-nopporo, Ebetsu, Hokkaido, 069-8585, Japan
011-385-4430
nishihira@do-johodai.ac.jp
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北海道情報大学
英語
Hokkaido Information University
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北海道情報大学
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公益財団法人北海道科学技術総合振興センター
英語
Northern Advancement Center for Science & Technology
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公益財団法人 北海道科学技術総合振興センター
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財団/Non profit foundation
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北海道情報大学生命倫理委員会
英語
The ethics committee of Hokkaido Information University
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〒069-8585 北海道江別市西野幌59番2
英語
59-2, Nishi-nopporo, Ebetsu, Hokkaido, 069-8585, Japan
011-385-4411
soumu@do-johodai.ac.jp
いいえ/NO
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2015 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2015 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2015 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2015 | 年 | 10 | 月 | 08 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 14 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 24 | 日 |
2016 | 年 | 11 | 月 | 09 | 日 |
2017 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
試験期間中に、DNAのメチル化が,
食生活に変化がなくても変化するかを調べる。
身体状況とDNAのメチル化の関係を調べる
英語
During trail region, it investigates whether the methylation of DNA changes even if there is no change in eating habits.
It investigates the association between physical conditions and the methylation of DNA.
2015 | 年 | 10 | 月 | 16 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 23 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000022409
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000022409
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |