UMIN試験ID | UMIN000019792 |
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受付番号 | R000022863 |
科学的試験名 | 粉末食品摂取による肌の保湿効果確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/09/30 |
最終更新日 | 2017/08/11 17:57:12 |
日本語
粉末食品摂取による肌の保湿効果確認試験
英語
A study for the effect of the powdered food on skin dry
日本語
粉末食品による肌保湿試験
英語
A study for the effect of the powdered food on skin dry
日本語
粉末食品摂取による肌の保湿効果確認試験
英語
A study for the effect of the powdered food on skin dry
日本語
粉末食品による肌保湿試験
英語
A study for the effect of the powdered food on skin dry
日本/Japan |
日本語
健康な女性
英語
Healthy female
皮膚科学/Dermatology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
粉末食品(コラーゲンペプチド、ミルク由来セラミド、アミノ酸およびグルコサミンを含有する食品)を摂取した時の肌乾燥の改善効果について検討する
英語
To investigate the effects of the powdered food containing collagen peptide, ceramide, amino acid and glucosamine on skin dry.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
角層水分量
英語
Moisture Content of the Stratum Corneum
日本語
経表皮水分蒸散量
皮膚科専門医による肌評価
自覚アンケート
英語
Transepidermal water Loss
The skin evaluation by dermatologists
Improvement of symptoms
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
試験食品摂取群
コラーゲンペプチド、セラミド、アミノ酸、グルコサミン
3g/日×8週間
英語
Ingestion of the powdered food containing collagen peptide, ceramide, amino acid, glucosamine 3g/day in 8 weeks
日本語
対照食品摂取群
3g/日×8週間
英語
Ingestion of the placebo food 3g/day in 8 weeks.
日本語
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英語
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英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
1.30歳から49歳の健康な女性
2.肌の乾燥を自覚する者
3.角層水分量が50AU以下で極度の乾燥状態でない者
英語
1.Healthy female aged from 30 to 49 years old.
2.Persons who are aware of skin dryness.
3.Persons with water content in the stratum corneum =<50 and not severe dried skin.
日本語
1.重篤または進行性の疾患のある者
2.評価に影響するアトピー性皮膚炎などの疾患のある者
3.食物アレルギーを有する者
4.乳頭不耐症の者
5.評価に影響を与える医薬品等を継続的に摂取している者
6.評価に影響を与える特別なケアを受けている者
7.試験期間中に日焼けをする予定のある者
8.試験期間中に妊娠の予定、希望がある者
9.授乳中の者
10.その他、試験責任医師または試験分担医師が不適格と判断した者
英語
1.Persons with a severe or progressive condition or symptom
2.Persons with a skin disease such as atopic dermatitis or eczema
3.Persons with food allergy
4.Persons with lactose intolerance
5.Persons who regularly used a drug , quasi drug, supplement or healthy food that affect this study.
6.Persons receiving special facial care
7.Persons who will get sunburned during the test period
8.Persons who are pregnant or who are planning or desiring pregnancy during the study period
9.Persons who are breastfeeding
10.In addition, persons who are judged inappropriate as the subject of this study by the investigator or sub-investigator
100
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 落合弘史 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroshi Ochiai |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Company Limited
日本語
栄養商品開発部
英語
Product Development Department
日本語
東京都江東区新砂1-2-10
英語
1-2-10 Shinsuna Koto-ku Tokyo
03-5653-0492
hiroshi.ochiai@meiji.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 川手雄二 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yuji Kawate |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Company Limited
日本語
栄養商品開発部
英語
Product Development Department
日本語
東京都江東区新砂1-2-10
英語
1-2-10 Shinsuna Koto-ku Tokyo
03-5653-0492
yuuji.kawate@meiji.com
日本語
その他
英語
Meiji Company Limited
日本語
株式会社 明治
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Company Limited
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
医療法人社団快晴会 しらゆり皮フ科・整形外科 新横浜スキンラボセンター(神奈川県)
2016 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
日本語
・花粉症に罹患していた疑いのある被験者を含めた解析では、
被験食品群の角層水分量は摂取前と比較し4週後および8週後に有意に改善し、
プラセボ群では変化しなかったものの、群間では有意差がみられなかった。
・花粉症に罹患していた疑いのある被験者を除いた追加解析では、
被験食品群はプラセボ群と比べ、摂取前から摂取4週後の角層水分量の変化量が有意に増加した。
・両群ともに副作用はみられなかった。
英語
1. Analysis of subjects including suspected of seasonal allergic rhinitis, stratum corneum water content in the active food group was significantly improved after 4 and 8 weeks-ingestion compared with before-ingestion, however there was no significant difference in the placebo food group. There was no significant difference between two groups.
2. Excluding subjects suspected of seasonal allergic rhinitis, the change of stratum corneum water content in 4 weeks-ingestion of active food group was significantly increased compared with placebo food group.
3. No adverse effects were observed in both groups.
日本語
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英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 11 | 月 | 12 | 日 |
2015 | 年 | 11 | 月 | 14 | 日 |
日本語
Jpn Pharmacol Ther 2017 45(7) 1167-78
英語
Jpn Pharmacol Ther 2017 45(7) 1167-78
2015 | 年 | 11 | 月 | 15 | 日 |
2017 | 年 | 08 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000022863
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000022863
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |