UMIN試験ID | UMIN000021812 |
---|---|
受付番号 | R000023628 |
科学的試験名 | 抗酸化能の高いトマトの摂取が生体内酸化ストレスに与える影響の解析 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/04/07 |
最終更新日 | 2018/07/02 14:36:11 |
日本語
抗酸化能の高いトマトの摂取が生体内酸化ストレスに与える影響の解析
英語
Study on effect of intake of tomato having high antioxidant activity on oxidative stress in vivo
日本語
抗酸化能の高いトマトの摂取が生体内酸化ストレスに与える影響の解析
英語
Study on effect of intake of tomato having high antioxidant activity on oxidative stress in vivo
日本語
抗酸化能の高いトマトの摂取が生体内酸化ストレスに与える影響の解析
英語
Study on effect of intake of tomato having high antioxidant activity on oxidative stress in vivo
日本語
抗酸化能の高いトマトの摂取が生体内酸化ストレスに与える影響の解析
英語
Study on effect of intake of tomato having high antioxidant activity on oxidative stress in vivo
日本/Japan |
日本語
生体内酸化ストレスが亢進した人
英語
Person whom oxidative stress in vivo is accelerated
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常人が日常の生活に加えて抗酸化能の高いトマト飲料 (高カロテノイド含有トマト飲料)を4週間摂取した場合に、低カロテノイド含有トマト飲料を摂取した場合と比較して、生体内酸化ストレスの低減効果が認められるかどうかを調べる。
英語
The purpose of this study is the investigating reduction effect of oxidative stress in vivo by intake of tomato drink having high antioxidant activity. We compare the reduction effect of high carotenoids-containing tomato drink with that of low carotenoids-containing tomato drink when healthy subjects intake it for 4 weeks.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
SOAC(摂取開始前と4週間後摂取後)
英語
SOAC (before intake and after 4 weeks intake)
日本語
LAP、NEFA、グリコアルブミン、SOD、酸化LDL、血中8-isoprostane、HODE、ORAC、空腹時血糖、HbA1C
英語
LAP, NEFA, Glycoalbumin, SOD, Oxidized LDL, 8-isoprostane in blood, HODE, ORAC, fasting blood sugar, HbA1C
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
トマト果汁100%飲料 (高カロテノイド含有トマト飲料) を毎日200 mLずつ4週間摂取する。
英語
The subjects intake 200 mL of tomato juice drink (high carotenoids-containing tomato drink) everyday for 4 weeks.
日本語
低カロテノイド含有トマト飲料を毎日200 mLずつ4週間摂取する。
英語
The subjects intake 200 mL of low carotenoids-containing tomato drink everyday for 4 weeks.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
日本語
下記の条件に該当する人は被験者としない: 未成年、妊産婦、授乳婦、喫煙者、医師による投薬を受けている者
英語
The person who is corresponding to following conditions is excluded from the subject in this study: minor, expectant and nursing mother, lactating woman, smoker, and be on medication.
80
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 受田浩之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroyuki Ukeda |
日本語
高知大学
英語
Kochi University
日本語
地域連携推進センター
英語
Center for Regional Collaboration
日本語
高知県高知市朝倉本町2丁目17-14
英語
2-17-14 Honmachi Asakura, Kochi, Japan-
088-844-8556
hukeda@kochi-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石塚悟史 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Satoshi Ishizuka |
日本語
高知大学
英語
Kochi University
日本語
地域連携推進センター
英語
Center for Regional Collaboration
日本語
高知県高知市朝倉本町2丁目17-14
英語
2-17-14 Honmachi Asakura, Kochi, Japan
088-844-8556
zuka@kochi-u.ac.jp
日本語
その他
英語
Kochi University
日本語
高知大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
日本語
農林水産省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 食品総合研究所
英語
National Food Research Institute, National Agriculture and Food Research Organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
高知大学医学部、農学部、地域連携推進センター、国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 食品総合研究所
2016 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2015 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000023628
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000023628
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |