UMIN試験ID | UMIN000020807 |
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受付番号 | R000024021 |
科学的試験名 | 人を対象とした血糖上昇抑制作用を有するヨーグルト摂取のショ糖負荷試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/01/31 |
最終更新日 | 2017/01/05 14:47:31 |
日本語
人を対象とした血糖上昇抑制作用を有するヨーグルト摂取のショ糖負荷試験
英語
Sucrose tolerance test for human after intake of yogurt with blood glucose elevation inhibitory effect
日本語
ヨーグルト摂取のショ糖負荷試験
英語
Sucrose tolerance test after intake of yogurt
日本語
人を対象とした血糖上昇抑制作用を有するヨーグルト摂取のショ糖負荷試験
英語
Sucrose tolerance test for human after intake of yogurt with blood glucose elevation inhibitory effect
日本語
ヨーグルト摂取のショ糖負荷試験
英語
Sucrose tolerance test after intake of yogurt
日本/Japan |
日本語
糖尿病
英語
Diabetes mellitus
内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ヨーグルトの食後血糖上昇抑制作用を検証する
英語
To evaluate the effect of yogurt on postprandial hyperglycemia
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値の経時的変化
血糖値のAUC
英語
Postprandial blood glucose levels
Area under the curve (AUC) of postprandial plasma glucose levels
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
ヨーグルト摂取下(単回摂取 200mL)とヨーグルト非摂取下とで、2日間以上の間隔を空けて、それぞれショ糖負荷試験を行う
英語
Sucrose tolerance test is conducted under the conditions of both yogurt intake(single ingestion 200ml) and no yogurt intake at an interval of 2days or more.
日本語
ヨーグルト摂取下(単回摂取 200mL)とヨーグルト非摂取下とで、2日間以上の間隔を空けて、それぞれショ糖負荷試験を行う
英語
Sucrose tolerance test is conducted under the conditions of both yogurt intake(single ingestion 200ml) and no yogurt intake at an interval of 2days or more.
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 同意取得時の年齢が20歳以上60歳未満の者
2) 健康な成人男女
3) 試験の参加に先立ち、試験製品および試験に関して十分な説
明を受け、被験者本人の自由意志による文書同意が得られた者
英語
1) Subject who are the age of 20 to less than the age of 60 years old.
2) Healthy adult Male and Female
3) Subjects who can make self-judgment and are voluntarily giving written informed consent
日本語
1) 糖尿病と医師から診断され、現在治療中である者
2) 乳製品に対してアレルギーを有する者
3) 血糖に影響を及ぼす可能性がある医薬品や健康食品を服用し
ている者
4) 慢性疾患を有し、医薬品を常用している者
5) 胃や腸を切除されている者
6) その他、試験責任(分担)者が当該試験の被験者として不適
当と判断した者
英語
1) Diabetes patients on treatment
2) Subjects who have dairy products allergy.
3) Subjects who use oral medication and constantly consume supplements affecting blood glucose.
4) Subjects who constantly use pharmaceuticals for chronic malady.
5) Subjects who have a history of digestive disease affecting digestion and absorption.
6) Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for other reasons.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 長谷川 節雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Setsuo Hasegawa |
日本語
ファルマシュプール株式会社
英語
Pharmaspur Inc.
日本語
ファルマシュプール株式会社
英語
Pharmaspur Inc.
日本語
東京都中央区日本橋1-2-10 東洋ビル
英語
Toyo Building, 1-2-10 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokyo
03-6214-2670
setsuo_hasegawa@pharmaspur.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 海沼 美千子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Michiko Kaiuma |
日本語
ファルマシュプール株式会社
英語
Pharmaspur Inc.
日本語
ファルマシュプール株式会社
英語
Pharmaspur Inc.
日本語
東京都中央区日本橋1-2-10 東洋ビル
英語
Toyo Building, 1-2-10 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokyo
03-6214-2670
michiko_kainuma@pharmaspur.com
日本語
その他
英語
Pharmaspur Inc.
日本語
ファルマシュプール株式会社
日本語
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英語
日本語
その他
英語
University of Tokyo
日本語
東京大学
日本語
その他/Other
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 01 | 月 | 27 | 日 |
2016 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 01 | 月 | 30 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000024021
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024021
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |