UMIN試験ID | UMIN000021372 |
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受付番号 | R000024648 |
科学的試験名 | 食後血糖応答が緩やかな低タンパク質包装米飯のⅡ型糖尿病境界域被験者に対する食後血糖応答性及び食後インスリン応答性の評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/03/07 |
最終更新日 | 2016/12/27 16:17:29 |
日本語
食後血糖応答が緩やかな低タンパク質包装米飯のⅡ型糖尿病境界域被験者に対する食後血糖応答性及び食後インスリン応答性の評価
英語
Evaluation of the effects of aseptic-packaged low-protain cooked rice helping to responce moderately to postprandial blood glucose level on postprandial blood glucose and insulin levels in subjects with borderline type 2 diabetes melitus
日本語
食後血糖応答が緩やかな低タンパク質包装米飯の食後血糖応答性及び食後インスリン応答性の評価
英語
Evaluation of the effects of packed low-protain boiled rice helping to response moderately to postprandial blood glucose level on postprandial blood glucose and insulin levels
日本語
食後血糖応答が緩やかな低タンパク質包装米飯のⅡ型糖尿病境界域被験者に対する食後血糖応答性及び食後インスリン応答性の評価
英語
Evaluation of the effects of aseptic-packaged low-protain cooked rice helping to responce moderately to postprandial blood glucose level on postprandial blood glucose and insulin levels in subjects with borderline type 2 diabetes melitus
日本語
食後血糖応答が緩やかな低タンパク質包装米飯の食後血糖応答性及び食後インスリン応答性の評価
英語
Evaluation of the effects of packed low-protain boiled rice helping to response moderately to postprandial blood glucose level on postprandial blood glucose and insulin levels
日本/Japan |
日本語
健常な成人(空腹時血糖値が境界型 (110 - 125 mg/dl)又は75g-OGTT 120分血糖値が境界型 (140 -199 mg/dl)の者)
英語
Healthy adults with impaired fasting glucose (fasting plasma glucose, 110-125 mg/dl) or with impaired glucose tolerance (120 minutes glucose level in 75g-OGTT, 140 - 199 mg/dl))
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
低タンパク質包装米飯喫食後の「血糖応答」「血中インスリン濃度」「血中インクレチン濃度」の経時的変化を追跡し有効性を検証する
英語
Measurement of time-dependent changes in blood glucose, insuln, and incretin levels after intake of aseptic-packaged low-protain cooked rice
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値の経時的変化
英語
Time-dependent changes in postprandial plasma glucose levels
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インスリン値およびインクレチン値の経時的変化
英語
Time-dependent changes in postprandial insulin and incretin levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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試験食:低タンパク質包装米飯、140g
英語
Test food: aseptic-packaged low-protain cooked rice, 140g
日本語
基準食:新潟県産コシヒカリ包装米飯、148g
英語
Control food: aseptic-packaged Niigata Koshihikari cooked rice, 148g
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英語
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英語
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英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.空腹時血糖が110mg/dl以上126mg/dl未満の方または事前検査時75gOGTT検査の結果が、120分値で140mg/dL以上200mg/dL未満の方
2.本食品ヒト試験への参加を志願し、文章により同意する能力を有する者
3.スクリーニング検査を実施し、試験責任医師、試験担当医師が被験者として適切だと判断した者
英語
1.Fasting plasma glucose levels are from 110 to 126 mg/dl or 2 minutes glucose levels in 75g-oral glucose tolerance test (OGTT) are from 140 to 200 mg/dl.
2.Volunteers being able to make self-judgent to particupate in this study and giving written informed consent.
3.Volunteers having screening test results judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.重篤な肝障害、腎障害、心血管系疾患で本試験に不適当と考えられる既往を有する者
2.胃切除、腸管切除及び本試験に不適当と考えられる消化器系疾患の既往を有する者
3.糖尿病の方
4.血糖値に影響のある薬剤を服用している者
5.その他、試験責任医師が被験者として不適格と判断した者
英語
1.Volunteers having severe history of the diseases (liver,kidney,hert,blood) judged to be inappropriate for this study.
2.Volunteers received gastrectomy,enterectomy,and gastro-intestinal dedeases,judged to be inappropriate for this study.
3.Diabetes mellitus.
4.Subjects who use oral medication affecting blood glucose.
5.Volunteers rejected participating in this study by chief investigater.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺賢一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kenichi Watanabe |
日本語
新潟薬科大学
英語
Niigata Universty of Pharmacy and Applied Life Sciences
日本語
臨床薬理学研究室
英語
Laboratory of Clinical pharmacology
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島265-1
英語
265-1, Higashijima, Akiha-ku, Niigata City
0250-25-5267
watanabe@nupals.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 新潟バイオリサーチパーク株式会社 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Niigata Bio-Research Park, Inc |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business promotion division
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
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英語
日本語
その他
英語
Foricafoods Corporation.
日本語
ホリカフーズ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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2016 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
2016 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000024648
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024648
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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