UMIN試験ID | UMIN000021717 |
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受付番号 | R000024850 |
科学的試験名 | マッシュルームレクチン含有機能性食品の口腔細菌に対する抗菌効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/03/31 |
最終更新日 | 2016/03/31 18:43:47 |
日本語
マッシュルームレクチン含有機能性食品の口腔細菌に対する抗菌効果の検討
英語
Prospective intervention study for antimicrobial effect of Agaricus bisporus agglutinin as functional food.
日本語
マッシュルームレクチン含有機能性食品の口腔細菌に対する抗菌効果の検討
英語
Prospective intervention study for antimicrobial effect of Agaricus bisporus agglutinin as functional food.
日本語
マッシュルームレクチン含有機能性食品の口腔細菌に対する抗菌効果の検討
英語
Prospective intervention study for antimicrobial effect of Agaricus bisporus agglutinin as functional food.
日本語
マッシュルームレクチン含有機能性食品の口腔細菌に対する抗菌効果の検討
英語
Prospective intervention study for antimicrobial effect of Agaricus bisporus agglutinin as functional food.
日本/Japan |
日本語
歯周病
英語
Periodontitis
歯学/Dental medicine |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
マッシュルームレクチン含有機能性食品が口腔細菌に対する抗菌効果を示すか,介入試験によって検討する。
英語
to investigate for antimicrobial effect of Agaricus bisporus agglutinin as functional food with prospective intervention study .
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
その他/Others
該当せず/Not applicable
日本語
歯面に付着した細菌量(細菌のATP活性度)
英語
bacterial count on tooth surface
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
中央登録/Central registration
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
マッシュルームレクチン含有食品
英語
food with ABA
日本語
マッシュルームレクチン非含有食品
英語
food without ABA
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
20歳以上の本学の教職員,研修登録医,大学院生または研究生。
説明書によって研究の内容を十分理解し,同意文書による参加の同意が得られた,いわゆるインフォームドコンセントの手続きが完了した者で,決して強制しない。
英語
20 years of age or older of the university faculties, graduate students or research students.
A person the procedure of the informed consent has been completed, never forced.
日本語
1. 試験食品に対するアレルギーを有する場合(アレルギー症状がでた場合)
2. 妊娠中あるいは授乳中の者
3. その他,研究者が不適格と判断した者
英語
the exclusion criteria are allergic to mushroom, and pregnant or lactating.
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 高柴 正悟 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shogo Tahashiba |
日本語
岡山大学大学院医歯薬学総合研究科
英語
Okayama University Graduate School of Medicine, Dentistry and Pharmaceutical Sciences
Biopathological Science
日本語
歯周病態学分野
英語
Department of Pathophysiology - Periodontal Science
日本語
岡山県岡山市北区鹿田町2-5-1
英語
2-5-1 Shikata-cho, Kita-ku, Okayama 700-8525, Japan
086-235-6677
shotakashi@gmail.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 伊東 孝 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Takashi Ito |
日本語
岡山大学病院
英語
Okayama University Hospital
日本語
新医療研究開発センター
英語
Center for innovation clinical medicine
日本語
岡山県岡山市北区鹿田町2-5-1
英語
2-5-1 Shikata-cho, Kita-ku, Okayama
086-235-6677
gmd19073@s.okayama-u.ac.jp
日本語
岡山大学
英語
Okayama University Hospital
日本語
岡山大学病院
日本語
歯周科
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
MEXT(Japan)
日本語
文部科学省
日本語
その他/Other
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2016 | 年 | 02 | 月 | 16 | 日 |
2016 | 年 | 02 | 月 | 23 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2016 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000024850
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024850
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |