UMIN試験ID | UMIN000021650 |
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受付番号 | R000024885 |
科学的試験名 | 茶葉とビワ葉を原料とした機能性発酵茶「美軽茶(ワンダーリーフ)」の食後血糖値に及ぼす影響に関する研究(その2) |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/03/28 |
最終更新日 | 2016/10/28 14:54:05 |
日本語
茶葉とビワ葉を原料とした機能性発酵茶「美軽茶(ワンダーリーフ)」の食後血糖値に及ぼす影響に関する研究(その2)
英語
Study on effects of functional fermented tea, Wonder Leaf, made from green tea leaves and loquat leaves on postprandial blood glucose levels, part2.
日本語
機能性発酵茶の食後血糖値に及ぼす影響(その2)
英語
Effects of functional tea on postprandial blood glucose levels, part2.
日本語
茶葉とビワ葉を原料とした機能性発酵茶「美軽茶(ワンダーリーフ)」の食後血糖値に及ぼす影響に関する研究(その2)
英語
Study on effects of functional fermented tea, Wonder Leaf, made from green tea leaves and loquat leaves on postprandial blood glucose levels, part2.
日本語
機能性発酵茶の食後血糖値に及ぼす影響(その2)
英語
Effects of functional tea on postprandial blood glucose levels, part2.
日本/Japan |
日本語
食後高血糖
英語
Postprandial hyperglycemia
内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
発酵茶の食後血糖上昇抑制効果を検証すること
英語
To investigate the effect of a fermented tea on postprandial hyperglycemia
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
食後血糖値(0,30,60,120分)
英語
Postprandial blood glucose (0,30,60 and 120min)
日本語
体重
英語
Body weight
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
プラセボ食品を単回摂取し、7日後あるいは14日後、アクティブ食品(低濃度)を単回摂取する。さらに7日後あるいは14日後、アクティブ食品(高濃度)を単回摂取する。
英語
The subjects ingested a single intake of the placebo meal, and injested a single intake of the active meal (low concentration) after 7 days or 14 days.
And injested a single intake of the active meal (high concentration) after 7 days or 14 days.
日本語
アクティブ食品(低濃度)を単回摂取し、7日後あるいは14日後、アクティブ食品(高濃度)を単回摂取する。さらに7日後あるいは14日後、プラセボ食品を単回摂取する。
英語
The subjects ingested a single intake of the active meal (low concentration) , and injested a single intake of the active meal (high concentration) after 7 days or 14 days.
And injested a single intake of the placebo meal after 7 days or 14 days.
日本語
アクティブ食品(高濃度)を単回摂取し、7日後あるいは14日後、プラセボ食品を単回摂取する。さらに7日後あるいは14日後、アクティブ食品(低濃度)を単回摂取する。
英語
The subjects ingested a single intake of the active meal (high concentration) , and injested a single intake of the placebo meal after 7 days or 14 days.
And injested a single intake of the active meal (low concentration)after 7 days or 14 days.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)年齢が20歳以上の男女
2)空腹時血糖値が82mg/dl以上144mg/dl以下の者
3)試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解したうえで自発的に参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
1)Aged more than 20
2)Fasting blood glucose >82,and <144 mg/dl
3)Individuals who understand the purpose and contents of the experiment
日本語
1)血糖値に影響を及ぼす可能性がある薬剤、サプリメント・健康食品を摂取している者
2)腎・肝疾患に罹患している者
3)糖尿病と判断される者
4)慢性疾患を有し、薬剤を常用している者
5)試験開始3ヶ月以内に400mlを超える全血採血または成分献血を行った者
6)妊娠している者、試験期間中妊娠の意思がある者、授乳中の者
7)他の食品の摂取や薬剤などを摂取する試験、化粧品および薬剤などを塗布する試験に参加中の者、もしくは参加の意思がある者
8)その他、試験担当医師が被験者として不適当と判断した者
英語
1)Individuals taking drugs,supplements and healthy foods which affect the glucose level.
2)Subjects who are contracting kidney and/or liver diseases.
3)Individuals judged to have diabetes mellitus.
4)Individuals with a chronic diseases.
5)Person who donated more than 400 ml of blood within 3 months prior to the study.
6)Pregnant women,or women with intending to become pregnant,and lactating woman.
7)Individuals participating or intending to participate in a drug administration test.
8)Individuals judged by the doctor to be unsuitable.
52
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田中一成 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazunari Tanaka |
日本語
長崎県立大学
英語
Univercity of Nagasaki
日本語
看護栄養学部
英語
Faculty of Nursing and Nutrition
日本語
851-2195 長崎県西彼杵郡長与町まなび野1-1-1
英語
1-1-1 Manabino, Nagayo-cho, Nishisosnogi-gun, Nagasaki, Japan, 851-2195
095-813-5216
katanaka@sun.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田中一成 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazunari Tanaka |
日本語
長崎県立大学
英語
Univercity of Nagasaki
日本語
看護栄養学部
英語
Faculty of Nursing and Nutrition
日本語
851-2195 長崎県西彼杵郡長与町まなび野1-1-1
英語
1-1-1 Manabino, Nagayo-cho, Nishisosnogi-gun, Nagasaki, Japan, 851-2195
095-813-5216
katanaka@sun.ac.jp
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長崎県立大学
英語
Univercity of Nagasaki
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長崎県立大学
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英語
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長崎県立大学
英語
Nagasaki Prefecture
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長崎県
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地方自治体/Local Government
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長崎県
英語
Nagasaki Prefecture
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長崎県
英語
Nagasaki Prefecture
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英語
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いいえ/NO
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英語
長崎県立大学(長崎県)
2016 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
茶葉とビワ葉を原料とした機能性発酵茶は、食後の血糖上昇を効果的に抑制した。
英語
The fermented tea made from loquat leaves and green tea leaves has suppressive effect on the elevation of postprandial blood glucose levels.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
2016 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
2016 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000024885
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024885
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |