UMIN試験ID | UMIN000021962 |
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受付番号 | R000025156 |
科学的試験名 | 沖縄食材(ボタンボウフウ)の脂質代謝に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/06/01 |
最終更新日 | 2017/04/11 14:05:16 |
日本語
沖縄食材(ボタンボウフウ)の脂質代謝に与える影響
英語
The effect of intake of Okinawa ingredients (Peucedanum japonicum) on lipid metabolism
日本語
沖縄食材(ボタンボウフウ)の脂質代謝に与える影響
英語
The effect of intake of Okinawa ingredients (Peucedanum japonicum) on lipid metabolism
日本語
沖縄食材(ボタンボウフウ)の脂質代謝に与える影響
英語
The effect of intake of Okinawa ingredients (Peucedanum japonicum) on lipid metabolism
日本語
沖縄食材(ボタンボウフウ)の脂質代謝に与える影響
英語
The effect of intake of Okinawa ingredients (Peucedanum japonicum) on lipid metabolism
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
healthy subject
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
沖縄食材である「ボタンボウフウ」が脂質代謝に与える影響について検証する。
英語
We will examine the impact on lipid metabolism of the Peucedanum japonicum.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前、摂取後4週、8週、12週の総コレステロール、中性脂肪、LDLコレステロール、体重、体脂肪、BMIの経時的変化を検証する。
英語
This test verifies the change over time in the total cholesterol, triglyceride, LDL cholesterol, body weight, body fat and Body Mass Index.(Before intake, after intake 4weeks, after intake 8weeks and after intake 12 weeks)
日本語
摂取前、摂取後4週、8週、12週の血中アディポネクチンの変化を検証する。
英語
This test is to verify the change in the serum adiponectin.(Before intake, after intake 4weeks, after intake 8weeks and after intake 12 weeks)
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
12週間被験食品を摂取し、4週ごとに評価を行う。
英語
Subjects takes the 12-week test food. The evaluation is carried out every four weeks.
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
80 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.同意取得時において年齢が20歳から80歳までの日本人男性および女性
2.本試験参加にあたり十分な説明をうけた後、十分な理解の上、被験者本人の自由意思による文書同意が得られた者
3.下記、いずれかに該当する者
・LDLコレステロール値が境界域及び軽症域の者(120~159mg/dL)
・中性脂肪値が正常高値域およびやや高めの者(120~199mg/dL)
英語
1.Japanese men and women from 20 years old to 80 years old
2.Those who fully understand and document agreed by free will of the subject person was obtained after having received a sufficient explanation of the study
3.Below, corresponding to either subjects
-LDL cholesterol level is borderline and person of mild range (120-159mg/dL)
-Who triglyceride levels of the high-normal range, and slightly higher(120-199mg/dL)
日本語
1.「ボタンボウフウ」を含む食品を日常的に常用している者
2.過度の喫煙およびアルコール常用者ならびに食生活が極度に不規則な者
3.現在、治療中の重篤な疾患のある者
4.糖尿病、肝疾患、腎疾患、心疾患などの基礎疾患が重篤な状態であり早急な治療を必要とする者
5.食物アレルギーの既往を持つ者
6.授乳期、妊娠中の者、また試験期間中に妊娠の計画のある者
7.スクリーニングの結果から、被験者として不適当と判断された者
8.その他、試験責任医師が不適格と判断した者
英語
1.Those who are routinely regular use "Peucedanum japonicum"
2.Excessive smoking and alcohol addicts as well as the diet is extremely irregular person
3.Those of serious diseases currently in treatment
4.Diabetes, liver disease, kidney disease, who underlying disease, such as heart disease that need is urgent treatment in serious condition
5.Those with a history of food allergies
6.A person with a plan of pregnancy during the lactation period and the person or test period during pregnancy
7.A person who has been determined to be inappropriate as a subject in the results of the screening
8.Others, who investigators were ineligible
25
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大野智 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Satoshi Ohno |
日本語
大阪大学医学系研究科
英語
Osaka University Graduate School of Medicine
日本語
統合医療学講座
英語
Department of Integrative Medicine
日本語
大阪府吹田市山田丘2-2
英語
2-2, Yamadaoka, Suita, OSAKA
06-6879-3498
ohno@cam.med.osaka-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 阪上未紀 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Miki Sakaue |
日本語
大阪大学医学系研究科
英語
Osaka University Graduate School of Medicine
日本語
統合医療学講座
英語
Department of Integrative Medicine
日本語
大阪府吹田市山田丘2-2
英語
2-2, Yamadaoka, Suita, OSAKA
06-6879-3498
mikity@cam.med.osaka-u.ac.jp
日本語
その他
英語
Department of Integrative Medicine, Osaka University Graduate School of Medicine
日本語
大阪大学医学系研究科統合医療学講座
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英語
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その他
英語
Okinawa TLO Ltd.
日本語
株式会社沖縄TLO
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その他/Other
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いいえ/NO
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2016 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 04 | 月 | 13 | 日 |
2016 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 04 | 月 | 18 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000025156
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000025156
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |