UMIN試験ID | UMIN000032527 |
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受付番号 | R000025289 |
科学的試験名 | 精神科作業療法における料理プログラムの効果判定 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/05/10 |
最終更新日 | 2018/05/09 13:29:53 |
日本語
精神科作業療法における料理プログラムの効果判定
英語
The effect of the cooking program in the psychiatric occupational therapy for outpatient
日本語
精神科作業療法における料理プログラムの効果判定
英語
The effect of the cooking program in the psychiatric occupational therapy for outpatient
日本語
精神科作業療法における料理プログラムの効果判定
英語
The effect of the cooking program in the psychiatric occupational therapy for outpatient
日本語
精神科作業療法における料理プログラムの効果判定
英語
The effect of the cooking program in the psychiatric occupational therapy for outpatient
日本/Japan |
日本語
統合失調症
英語
Schizophrenia
精神神経科学/Psychiatry |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
精神科作業療法において料理プログラムはよく用いられているが、客観的指標によって臨床効果判定が行われていることは少ない。統合失調症者を対象に料理プログラムを用いた効果判定をする。
英語
Cooking program is common in psychiatric occupational therapy,but few reports with the objective evaluation are available.We would discuss the effect of the cooking program for outpatient with schizophrenia
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
週平均のカロリー数
英語
the weekly caloric intake
日本語
陽性・陰性症状評価尺度,体重
英語
Positive and Negative Syndrome Scale,body weight
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
全ての回で、前の週の平均摂取カロリーを報告、調理実習をして、料理を写真に収める。第1回目はオリエンテーションと栄養指導を行う。その際に、患者はアンケートに回答し、各自の目標を発表する。その際にカメラ撮影の説明、栄養教室として栄養についてのレクチャー、アンケートを実施する。最後の回で、アンケートを実施する。
英語
In every session,participants report their weekly mean caloric intake, receive cooking training and take the picture of the dish they have made. In the first session, we provide the overview of this program, sign the contract, conduct nutrition education and share each participant's goals.in the last session,participant are asked to answer the questionnaore again to examine any changes between Before and after this program.
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
統合失調症の為、高知大学医学部附属病院精神科通院中で、料理プログラムに計8回参加できるもの。外来での呼びかけで応じてくれる方。
英語
schizophrenic patients, eight times in total can participate in a cooking program of the hospital psychiatry going to hospital attached, to the Kochi University medical department. The one where I accept by an appeal in the outpatient department.
日本語
料理プログラムに参加が困難なもの。了承が取れないもの。
英語
The thing which has difficulty in participation for a cooking program. I do not get approval.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 松田 祥幸 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshiyuki Matsuda |
日本語
高知大学
英語
Kochi University
日本語
リハビリテーション部
英語
Rehabilitation Canter
日本語
高知県南国市岡豊町小蓮
英語
Kohasu Oko-cho,Nankoku,Kochi,Japan
088-880-2359
jm-matsuda-ot@kochi-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 松田祥幸 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshiyuki Matsuda |
日本語
高知大学
英語
Kochi University
日本語
リハビリテーション部
英語
Rehabilitation Canter
日本語
高知県南国市岡豊町小蓮
英語
Kohasu Oko-cho,Nankoku,Kochi,Japan
088-880-2359
jm-matsuda-ot@kochi-u.ac.jp
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高知大学
英語
Kochi University
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Kochi University
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その他/Other
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いいえ/NO
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2018 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2017 | 年 | 06 | 月 | 28 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
2018 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000025289
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000025289
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |