UMIN試験ID | UMIN000021997 |
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受付番号 | R000025349 |
科学的試験名 | 日本食による抗疲労研究 ~クロスオーバー試験~ |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/04/20 |
最終更新日 | 2016/08/10 16:08:12 |
日本語
日本食による抗疲労研究 ~クロスオーバー試験~
英語
Anti-Fatigue Effect of NIHONSYOKU: Cross-Over Study
日本語
日本食による抗疲労研究
英語
Anti-Fatigue Effect of NIHONSYOKU
日本語
日本食による抗疲労研究 ~クロスオーバー試験~
英語
Anti-Fatigue Effect of NIHONSYOKU: Cross-Over Study
日本語
日本食による抗疲労研究
英語
Anti-Fatigue Effect of NIHONSYOKU
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
日本食の抗疲労効果を検証する。
英語
Estimation of anti-fatigue effect of NIHONSYOKU.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
主観的疲労度
自律神経機能
認知機能
酸化ストレス
抗酸化力
英語
Subjective fatigue degree
Autonomic nervous function
Cognitive function
Oxidation stress
Antioxidant activity
日本語
活動量
その他一般生化学検査
英語
Amount of activity
Other biochemical tests
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
はい/YES
知る必要がない/No need to know
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食を2~4週間夕食時に摂取させる。
英語
Ingestion of a test meal for dinner for 2-4 weeks.
日本語
コントロール食を2~4週間夕食時に摂取させる。
英語
Ingestion of a placebo meal for dinner for 2-4 weeks.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
80 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 18歳以上80歳未満の健康な方
2) 交代勤務でない方
英語
1.Healthy persons who are aged from 18 to 79 years.
2.Persons who are not shift worker.
日本語
1) 継続的に病気などの治療、服薬をうけている方
2) 循環器系の病気(不整脈、狭心症など)の治療歴がある方
3) 自律神経の機能低下がある方
4) 神経系の病気(意識消失、昏睡、痙攣など)の治療歴がある方
5) 睡眠障害のある方
6) 食品アレルギーのある者
7) アルコールを過度に(1日にビール大瓶1本又は、日本酒1合又は、ワイン1/3本又は、焼酎2/3合以上)摂取している方
8) BMIが17未満または31以上の方
9) 食事制限をしている方
10)妊娠している方
11)その他、試験担当研究者が参加不可能と判断した方
英語
1.Persons who are in treatment.
2.Persons who have medical history of cardiovascular disease such as arrhythmia and angina pectoris, etc.
3.Persons who have autonomic nervous system dysfunction.
4.Persons who have medical history of nervous system disease such as unconsciousness, coma, and convulsion, etc.
5.Persons who have insomnia.
6.Persons who have food allergy.
7.Persons who are heavy user of alcohol.
8.Persons whose body mass index is less than 17 and more than 31.
9.Persons who are on a diet.
10.Pregnant women.
11.Persons who are judged not suitable to participate in this trial by investigators.
40
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 渡邊 恭良 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuyoshi Watanabe |
日本語
大阪市立大学
英語
Osaka City University
日本語
健康科学イノベーションセンター
英語
Center for Health Science Innovation
日本語
大阪府大阪市北区大深町3-1グランフロント大阪北館タワーC9F
英語
9F, Tower-C, Knowledge Capital, Grand Front Osaka, 3-1 Ofuka-cho, Kita-ku, Osaka 530-0011, Japan.
06-6485-0288
chsi-b@ado.osaka-cu.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 水野 敬 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kei Mizuno |
日本語
大阪市立大学
英語
Osaka City University
日本語
健康科学イノベーションセンター
英語
Center for Health Science Innovation
日本語
大阪府大阪市北区大深町3-1グランフロント大阪北館タワーC9F
英語
9F, Tower-C, Knowledge Capital, Grand Front Osaka, 3-1 Ofuka-cho, Kita-ku, Osaka 530-0011, Japan.
06-6485-0288
chsi-b@ado.osaka-cu.ac.jp
日本語
その他
英語
Osaka City University Center for Health Science Innovation
日本語
大阪市立大学
日本語
健康科学イノベーションセンター
日本語
英語
日本語
その他
英語
MAFF(Japan)
日本語
農林水産省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
大阪市立大学健康科学イノベーションセンター
Osaka City University Center for Health Science Innovation
2016 | 年 | 04 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 04 | 月 | 17 | 日 |
2015 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2015 | 年 | 12 | 月 | 13 | 日 |
2016 | 年 | 02 | 月 | 26 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 04 | 月 | 20 | 日 |
2016 | 年 | 08 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000025349
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000025349
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |