UMIN試験ID | UMIN000023381 |
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受付番号 | R000026943 |
科学的試験名 | 食物形態および口腔湿潤度が摂食嚥下後の食物残渣量に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/07/28 |
最終更新日 | 2020/01/30 09:34:05 |
日本語
食物形態および口腔湿潤度が摂食嚥下後の食物残渣量に与える影響
英語
Impacts of food property and oral wetness on food residue after swallowing
日本語
食物形態および口腔湿潤度がの食物残渣量に与える影響
英語
Impacts of food property and oral wetness on food residue
日本語
食物形態および口腔湿潤度が摂食嚥下後の食物残渣量に与える影響
英語
Impacts of food property and oral wetness on food residue after swallowing
日本語
食物形態および口腔湿潤度がの食物残渣量に与える影響
英語
Impacts of food property and oral wetness on food residue
日本/Japan |
日本語
脳血管障害
英語
Stroke
歯学/Dental medicine |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究では、予備的研究として、嚥下後の食物残渣量に着目し、食物形態と摂食開始時の口腔湿潤度が食物残渣量に及ぼす影響を明らかにすることを目的とする。
英語
To reveal impacts of food property and oral wetness on food residue in the oral cavity after swallowing
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
嚥下後の口腔における食物残渣量
英語
Amount of food residue in the oral cavity after swallowing
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food | その他/Other |
日本語
通常の状態と、あらかじめ口腔内をガーゼで乾燥させた状態で、米飯、お粥、プリンを、それぞれ2回、摂食させる
英語
Eat rice, rice porridge, and pudding under two conditions; normal wetness and dry wetness oral condition
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
個性正常咬合を有する健常有歯顎者
英語
Healthy volunteer
日本語
固定式矯正装置を使用している者、咀嚼能力低下の原因となる歯牙の欠損がある者
英語
Under orthodontic treatment, declined masticatory function due to missing teeth
30
日本語
名 | 純一 |
ミドルネーム | |
姓 | 古屋 |
英語
名 | Junichi |
ミドルネーム | |
姓 | Furuya |
日本語
東京医科歯科大学大学院
英語
Graduate School, Tokyo Medical and Dental University
日本語
地域・福祉口腔保健衛生学
英語
Department of Oral Health Care Sciences for Community and Welfare
1670043
日本語
東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45 Yushima, Bunkyo-ku, Tokyo
03-3813-6111
furuya.ohcw@tmd.ac.jp
日本語
名 | 純一 |
ミドルネーム | |
姓 | 古屋 |
英語
名 | Junichi |
ミドルネーム | |
姓 | Furuya |
日本語
東京医科歯科大学大学院
英語
Graduate School, Tokyo Medical and Dental University
日本語
地域・福祉口腔保健衛生学
英語
Department of Oral Health Care Sciences for Community and Welfare
1670043
日本語
東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45 Yushima, Bunkyo-ku, Tokyo
03-3813-6111
furuya.ohcw@tmd.ac.jp
日本語
東京医科歯科大学
英語
Tokyo Medical and Dental University
日本語
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英語
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東京医科歯科大学
英語
Tokyo Medical and Dental University
日本語
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自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
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東京医科歯科大学歯学部倫理委員会
英語
Tokyo Medical and Dental University
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東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45 Yushima, Bunkyo-ku, Tokyo
03-3813-6111
furuya.ohcw@tmd.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2016 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
未公表/Unpublished
30
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
2020 | 年 | 01 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000026943
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000026943
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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