UMIN試験ID | UMIN000023781 |
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受付番号 | R000027394 |
科学的試験名 | 穀物由来加工製品が脂質代謝に及ぼす影響の検証試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/09/04 |
最終更新日 | 2017/06/20 16:32:00 |
日本語
穀物由来加工製品が脂質代謝に及ぼす影響の検証試験
英語
Study on effects of a cereal derived processed product on postprandial energy metabolism.
日本語
穀物由来加工製品が脂質代謝に及ぼす影響の検証試験
英語
Study on effects of a cereal derived processed product on postprandial energy metabolism.
日本語
穀物由来加工製品が脂質代謝に及ぼす影響の検証試験
英語
Study on effects of a cereal derived processed product on postprandial energy metabolism.
日本語
穀物由来加工製品が脂質代謝に及ぼす影響の検証試験
英語
Study on effects of a cereal derived processed product on postprandial energy metabolism.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
穀物由来加工製品の食後の脂質代謝に及ぼす影響を検証すること.
英語
To investigate effects of a cereal derived processed product on postprandial energy metabolism.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
脂質酸化量(測定時間:試験食摂取前、摂取後30分ごと4時間後まで)
英語
Fat oxidation (Measuring time: before ingestion, and every 30 minutes until 4 hours later of the single ingestion of the test diet.)
日本語
呼吸商、食事誘発性熱産生、エネルギー消費量、糖質酸化量(測定時間:試験食摂取前、摂取後30分ごと4時間後まで)
英語
Respiratory quotient, thermic effect of food(TEF), i. e., diet-induced thermogenesis(DIT), energy expenditure, and carbohydrate oxidation (Measuring time: before ingestion, and every 30 minutes until 4 hours later of the single ingestion of the test diet.)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
被験食Xを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Yを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Zを単回摂取
(対照食(コード名;C-1)、試験食1(コード名;A-1)、試験食2(コード名;A-2)は暗号化担当者によって無作為にX、Y、Zに割り付けられている)
英語
Single ingestion of the test diet "X" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "Y" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "Z"
(The control meal(code name;C-1),the test meal 1(code name;A-1), and the test meal 2 (code name;A-2). were assigned randomly to "X", "Y", and "Z" by the person in charge.)
日本語
被験食Yを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Zを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Xを単回摂取
(対照食(コード名;C-1)、試験食1(コード名;A-1)、試験食2(コード名;A-2)は暗号化担当者によって無作為にX、Y、Zに割り付けられている)
英語
Single ingestion of the test diet "Y" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "Z" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "X"
(The control meal(code name;C-1),the test meal 1(code name;A-1), and the test meal 2 (code name;A-2). were assigned randomly to "X", "Y", and "Z" by the person in charge.)
日本語
被験食Zを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Xを単回摂取 ⇒ウォッシュアウト期間(3日以上)⇒被験食Yを単回摂取
((対照食(コード名;C-1)、試験食1(コード名;A-1)、試験食2(コード名;A-2)は暗号化担当者によって無作為にX、Y、Zに割り付けられている)
英語
Single ingestion of the test diet "Z" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "X" > Wash out more than 3days > Single ingestion of the test diet "Y"
(The control meal(code name;C-1),the test meal 1(code name;A-1), and the test meal 2 (code name;A-2). were assigned randomly to "X", "Y", and "Z" by the person in charge.)
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
25 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)年齢25~59歳
2)あらかじめ試験内容を説明し、本人から同意を得られ、日程的に試験可能であること。
3)試験実施関係者に従う事が可能であること。
英語
1)Aged between 24 and 59.
2)Informed consent provided
3)Able to follow the instructions of the study team
日本語
1)重篤な疾患に罹患
2)治療を目的に日常的に通院、投薬をしている
3)適量を超えるアルコールを毎日飲用している(1日アルコール摂取量として23 g以上)
4)被験品または夕食に含まれる成分に関する食物アレルギーがある方、または食物アレルギーが疑われる方
5)過去の健康診断結果を開示できない方
6)生活状況、体調についてのアンケートに回答いただけない方
7)妊娠中または試験期間中にその可能性がある方、授乳中の方
8)女性において、月経状況を申告できない方
9)その他、試験実施担当者、試験監督医師が不適当と判断した方。
英語
1)Serious disorder.
2)Regular hospital visit and medication intended to cure.
3)Daily excessive alcohol intake.
(Amount of alcohol intake >= 23 g/day)
4)Allergy against test food.
5)Person who can't accept to be accessed their medical records.
6)Person who can't answer a questionnaire about life situation and physical condition.
7)Person who are expecting pregnancy or lactation period.
8)Person who can't accept to disclose menstrual cycle.
9)Person who are considered inappropriate by the investigator, project leader, or medical doctors.
50
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 太田 宣康 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Noriyasu Oota |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
R&D -Core Technology- Biological Science Research
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7828
oota.noriyasu@kao.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 淳子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Junko Suzuki |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
R&D -Core Technology- Biological Science Research
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7687
suzuki.junko1@kao.co.jp
日本語
その他
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
花王株式会社生物科学研究所(栃木県)
2016 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
対照食(コード名;C-1)と比較し、試験食1(コード名;A-1)、試験食2(コード名;A-2)の食後の脂質代謝に及ぼす影響を検証することができた。
英語
We clarified efficacy of the cereal derived processed products on post prandial fat oxidation.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 08 | 月 | 24 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 05 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 15 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 15 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 09 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 08 | 月 | 26 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000027394
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000027394
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |