UMIN試験ID | UMIN000023927 |
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受付番号 | R000027520 |
科学的試験名 | 機能性乳酸菌株含有食品の反復摂取がエネルギー代謝へ及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/09/04 |
最終更新日 | 2017/09/15 10:03:27 |
日本語
機能性乳酸菌株含有食品の反復摂取がエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of fragmented Lactobacillus amylovotus CP1563 on substrate oxidation and energy expenditure: a randomized cross-over trial
日本語
機能性乳酸菌株含有食品がエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of fragmented Lactobacillus amylovotus CP1563 on energy metabolism
日本語
機能性乳酸菌株含有食品の反復摂取がエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of fragmented Lactobacillus amylovotus CP1563 on substrate oxidation and energy expenditure: a randomized cross-over trial
日本語
機能性乳酸菌株含有食品がエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of fragmented Lactobacillus amylovotus CP1563 on energy metabolism
日本/Japan |
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非該当
英語
Not applicable
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
機能性乳酸菌株含有食品の反復摂取がエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
To explore effect of fragmented lactobacillus amylovorus CP1563 on energy expenditure and substrate oxidation.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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エネルギー消費量, 脂質燃焼量
英語
Energy expenditure, Fat oxidation
日本語
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介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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CP1563株含有乳性飲料摂取、3週間継続摂取⇒ウォッシュアウト2週間⇒プラセボ、3週間継続摂取
英語
Ingestion of Lactobacillus amylovorus CP1563for 3 weeks, Wash out 1 week and ingestion of Placebo for 3 weeks.
日本語
プラセボ、3週間摂取⇒ウォッシュアウト2週間⇒CP1563株含有乳性飲料、3週間摂取
英語
Ingestion of placebo for 3 weeks, Wash out 1 week and ingestion of Lactobacillus amylovorus CP1563 for 3 weeks.
日本語
英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2)20歳以上50歳未満の日本人男性
英語
1) Subjects who can make self-judgment and are voluntarily giving written informed consent.
2) Males whose age 40 to 59 years old for Japanese.
日本語
<除外基準>
① 2親等以内に糖尿病の親族がいる者
② 消化器手術の既往歴を有する者
(主に食道・胃・十二指腸・小腸・結腸・肝臓が該当。ただし、虫垂切除手術程
度は可とする)
③ 常用薬を有する者(インスリン経口薬、糖尿病治療薬、脂質異常症治療薬、α遮断薬、β遮断薬等の代謝に影響を及ぼす薬)
④ 上気道炎や急性胃腸炎などの急性疾患に罹患している者
⑤ 過度のアルコールやたばこを常用している者
⑥ 薬物および乳酸菌・乳・大豆・柑橘類の食物アレルギーある者
⑦ 食生活が極度に不規則な者
⑧ 他の食品の摂取や薬剤を服用する試験、化粧品及び薬剤等を塗布する試験に参加中
の者、参加の意思がある者
⑨ その他、試験責任医師が実験協力者として適当でないと判断した者
英語
1. Subjects who have diabetes in the second degree.
2. Subjects who have past surgical historyof gastroenterological surgery.
3. Subjects who use pharmaceuticals regularly.
4. Subjects who have an acute disease like a inflammation of the upper airway or acute gastroenteritis.
5. Subjects who excessive alcohol intake
and who have a smoking habit.
6. Subjects with allergies of lactobacillus, milk, soy and citrus.
7. Subjects who is irregular eating habits.
8. Subjects who are participating or will participate other clinical trials.
9. Others who have been determined ineligible by principal investigator or subinvestigator.
15
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田中 宏暁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroaki Tanaka |
日本語
福岡大学
英語
Fukuoka univercity
日本語
スポーツ科学部
英語
Faculty of Sports and Health Science
日本語
〒814-0180 福岡県福岡市城南区七隈8-19-1
英語
8-19-1, Nanakuma, Jonan-ku, Fukuoka City, Fukuoka, 814-0180, Japan
+81-92-871-6631
htanaka@fukuoka-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 畑本 陽一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoichi Hatamoto |
日本語
福岡大学
英語
Fukuoka univercity
日本語
スポーツ科学部
英語
Faculty of Sports and Health Science
日本語
〒814-0180 福岡県福岡市城南区七隈8-19-1
英語
8-19-1, Nanakuma, Jonan-ku, Fukuoka City, Fukuoka, 814-0180, Japan
+81-92-871-6631
y.hatamoto.7@gmail.com
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その他
英語
Fukuoka university
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福岡大学
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英語
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その他
英語
Asahi Holdings
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アサヒホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000027520
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000027520
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |