UMIN試験ID | UMIN000023934 |
---|---|
受付番号 | R000027563 |
科学的試験名 | ケールジュース摂取が児童の身体機能に与える影響 -非介入群を対象としたオープン試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/09/06 |
最終更新日 | 2017/07/06 20:07:30 |
日本語
ケールジュース摂取が児童の身体機能に与える影響
-非介入群を対象としたオープン試験
英語
Effect of ingestion of Kale (Brassica oleracea) juice on physical size, intelligence, and common cold in primary school children -An open label study -
日本語
ケールジュース摂取が児童の身体機能に与える影響
英語
Effect of ingestion of Kale juice on physical size, intelligence, and common cold in primary school children
日本語
ケールジュース摂取が児童の身体機能に与える影響
-非介入群を対象としたオープン試験
英語
Effect of ingestion of Kale (Brassica oleracea) juice on physical size, intelligence, and common cold in primary school children -An open label study -
日本語
ケールジュース摂取が児童の身体機能に与える影響
英語
Effect of ingestion of Kale juice on physical size, intelligence, and common cold in primary school children
アジア(日本以外)/Asia(except Japan) |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteer
小児/Child |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常な児童に対するケールジュース摂取による身体機能への影響を検証する
英語
This study aims to evaluate the effect of Kale (Brassica oleracea) juice on physical size, intelligence, and common cold in healthy elementary school children
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
WISCスコア(WMI、PSI)、体格(身長、体重、視力、握力)、風邪と下痢の罹患頻度
英語
WISC-IV score (WMI, PSI), physical size(Height, weight, eyesight, grip strength), frequency of ULTI and diarrhea
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
9か月間、週に5日間、ケールジュースを摂取する
英語
Ingestion of kale juice 5days a week in 9-month treatment period
日本語
9か月間ケールジュースを摂取しない
英語
Not ingesution of kale juice in 9-month treatment period
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
7 | 歳/years-old | 以上/<= |
11 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)小学2~4年生健常男女
(2)本人と親(またはそれに代わる保護者)の同意が得られている者
英語
(1) Healthy boys and girls from elementary school 2 to 4 grade
(2)The children and their parent (or guardian) can understand this study and have the written informed consent
日本語
(1)身体・精神的な発達障害がある者、重度の疾患に罹患している者
(2)抗酸化機能を有する健康食品・サプリメントを常用している者
(3)血液凝固阻止剤を服用中あるいはビタミンKの摂取制限を受けている者
(4)ケールジュースが飲めない者
(5)ケール、澱粉分解物(デキストリン)に対するアレルギーを有する者
(6)試験期間中に転居する予定のある者
(7)その他、試験責任医師により不適格と判断された者
英語
(1) Subjects having physical and mental developmental disabilities, or a severe disease
(2) Subjects taking antioxidant functional health foods or supplements
(3)Subjects receiving anticoagulants or the intake restriction vitamin K
(4) Subjects who cannot drink kale juice,
(5) Subjects having allergy to brassica vegetable or dextrin
(6) Subjects having a plan of moving during the test period
(7)Subjects deemed unsuitable by the investigato
600
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 由井 慶 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kei Yui |
日本語
株式会社ファンケル
英語
FANCL Corporation
日本語
総合研究所
英語
Fancl Research Institute
日本語
横浜市戸塚区上品濃12-13
英語
12-13 Kamishinano, Totsuka-ku, Yokohama
045-820-3532
ke-yui@fancl.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡小百合 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Sayuri Matsuoka |
日本語
株式会社ファンケル
英語
FANCL Corporation
日本語
総合研究所
英語
Fancl Research Institute
日本語
横浜市戸塚区上品濃12-13
英語
12-13 Kamishinano, Totsuka-ku, Yokohama
045-820-3449
matsuoka@fancl.co.jp
日本語
その他
英語
National Institute of Nutrition, Vietnam
日本語
National Institute of Nutrition (ベトナム)
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
FANCL Corporation
日本語
株式会社ファンケル
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 08 | 月 | 22 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 05 | 日 |
2017 | 年 | 07 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000027563
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000027563
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |