UMIN試験ID | UMIN000025250 |
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受付番号 | R000029048 |
科学的試験名 | グルコースとフルクトースの比の変換による甘味の度合いの差異に関する検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/12/19 |
最終更新日 | 2016/12/13 16:13:32 |
日本語
グルコースとフルクトースの比の変換による甘味の度合いの差異に関する検討
英語
Difference in the degree of sweetness by conversion of glucose to fructose ratio
日本語
グルコースとフルクトースの比の変換による甘味の度合いの差異に関する検討
英語
Difference in the degree of sweetness by conversion of glucose to fructose ratio
日本語
グルコースとフルクトースの比の変換による甘味の度合いの差異に関する検討
英語
Difference in the degree of sweetness by conversion of glucose to fructose ratio
日本語
グルコースとフルクトースの比の変換による甘味の度合いの差異に関する検討
英語
Difference in the degree of sweetness by conversion of glucose to fructose ratio
日本/Japan |
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健常成人
英語
adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ブドウ糖、フルクトースの比率を変えて9種のブドウ糖果糖混合試液(以下、混合糖液)を作製した。混合糖液を人に舐めてもらい、ブドウ糖とフルクトース同量混合した混合糖液を基準(0)として6段階で甘味の評価のデータを取り分析する。これにより、最も甘みが少なく、ヒトによるばらつきの少ない混合糖液の割合を探索することを目的とする。
英語
9 kinds of glucose fructose mixed test solution (hereinafter referred to as mixed sugar solution) were prepared by changing the ratio of glucose and fructose. Mixed sugar solution is licked by a person, mixed sugar solution mixed with same amount of glucose and fructose as reference (0), data of sweetness evaluation is taken and analyzed in 6 steps. By doing this, we aim to search for the proportion of mixed sugar solution with the least sweetness and less variability from human.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
グルコース(Gul)、フルクトース(Ful)の比率を変えた9種の混合糖液を作製する。Gul 4g Ful 4gを基準混合糖液とし、その甘みを0とする。被験者にそれら9種の混合糖液を盲見化して舐めてもらい、基準のGul 4g Ful 4gの混合糖液を0とし、3から-3の6段階において試験薬剤の甘みを評価する。
英語
Nine mixed sugar solutions with different ratios of glucose (Gul) and fructose (Ful) are prepared. Gul 4 g Ful 4 g as reference mixed sugar solution, and its sweetness is set to 0. Have the subject blindly observe the nine kinds of mixed sugar solutions and let them be licked, evaluate the sweetness of the test medicine in six stages from 3 to -3 with the standard mixed Glu 4 g Ful 4 g mixed sugar solution set to 0.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
その他/Other |
日本語
被験者は試験30分前の飲食は避け、試験前には口腔内を水でよくすすぎ、試料を口腔内に10秒含んだのち吐きだし、評価項目に対して回答する。また、時間をおいて再検し、再現性を検証する。
英語
Subjects should avoid eating and drinking 30 minutes before the test, rinse the oral cavity well with water before the test, spit the sample in the oral cavity for 10 seconds, then vomit and exhale to the evaluation items. Also, after a while, review again and verify reproducibility.
日本語
英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
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健康成人
英語
adult
日本語
糖尿病患者
英語
Diabetic patient
30
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 齋藤百枝美 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Moemi Saito |
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帝京大学
英語
Teikyo University
日本語
薬学部
英語
Faculty of pharmaceutical Sciences
日本語
東京都板橋区加賀2-11-1
英語
2-11-1,Kaga,Itabashi,Tokyo
03-3964-8436
smoemi@med.teikyo-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 齋藤百枝美 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Moemi Saito |
日本語
帝京大学
英語
Teikyo University
日本語
薬学部
英語
Faculty of pharmaceutical Sciences
日本語
東京都板橋区加賀2-11-1
英語
2-11-1,Kaga,Itabashi,Tokyo
03-3964-8436
smoemi@med.teikyo-u.ac.jp
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その他
英語
Teikyo University
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帝京大学
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その他
英語
Teikyo University
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その他/Other
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いいえ/NO
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英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 19 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
2016 | 年 | 11 | 月 | 14 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 19 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 13 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000029048
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029048
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |