UMIN試験ID | UMIN000025347 |
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受付番号 | R000029177 |
科学的試験名 | 乳たんぱく質加水分解物の単回摂取による脳活動賦活作用に関する探索的試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/01/10 |
最終更新日 | 2017/12/22 10:58:01 |
日本語
乳たんぱく質加水分解物の単回摂取による脳活動賦活作用に関する探索的試験
英語
An exploratory study to evaluate the efficacy of the single ingestion of milk protein hydrolysate on cerebral activity.
日本語
脳活動に対する乳ペプチド摂取の影響
英語
Effect of milk protein hydrolysate on cerebral activity.
日本語
乳たんぱく質加水分解物の単回摂取による脳活動賦活作用に関する探索的試験
英語
An exploratory study to evaluate the efficacy of the single ingestion of milk protein hydrolysate on cerebral activity.
日本語
脳活動に対する乳ペプチド摂取の影響
英語
Effect of milk protein hydrolysate on cerebral activity.
日本/Japan |
日本語
該当せず
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
成人の脳活動に対する乳ペプチドの有効性を評価する。
英語
To evaluate the efficacy of milk protein hydrolysate on cerebral activity in adult.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
日本語
認知課題の反応時間・正答率
脳活動指標(血流量)
英語
Reaction time and correct answer ratio against cognitive tasks
The cerebral blood flow
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
乳ペプチド
40mg/kg体重、単回摂取
英語
Milk protein hydrolysate
40mg/kg, single dose
日本語
乳たんぱく質
40mg/kg体重、単回摂取
英語
Milk protein
40mg/kg, single dose
日本語
食物繊維(プラセボ)
40mg/kg体重、単回摂取
英語
Dietary fiber (Placebo)
40mg/kg, single dose
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)年齢20歳以上65歳未満の者
2)日常生活に支障のない者
英語
1) More than 20 years and less than 65 years old
2) Subjects who have no problems in daily life.
日本語
1)脳血管疾患またはアルツハイマー病などで認知症と診断されている者
2)重篤な疾患または既往症を有する者
3)牛乳アレルギーを有する者
4)DHA,EPA,カテキン等の脳機能に影響を及ぼす可能性のあるサプリメントを常用している者
5)被験者背景,身体所見などから,試験責任者または試験責任医師により被験者として不適当と判断された者
英語
1) Subjects with dementia for cerebrovascular disease or Alzheimer's disease.
2) Subjects with severe diseases or medical histories
3) Subjects with milk allergy
4) Subjects continuously using supplements that may influence cerebral function; e.g. DHA, EPA, catechin.
5) Subjects who are judged inappropriate for the study by the physician.
36
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 武田安弘 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuhiro Takeda |
日本語
森永乳業株式会社
英語
Morinaga Milk Industry Co., LTD.
日本語
研究本部 健康栄養科学研究所
英語
Wellness & Nutrition Science Institute, R&D Division
日本語
神奈川県座間市東原5-1-83
英語
1-83,5-Chome, Higashihara, Zama-City, Kanagawa-pref.
046-252-3050
ya_taked@morinagamilk.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 中村浩彦 齋藤史子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirohiko Nakamura, Noriko Saito |
日本語
森永乳業株式会社
英語
Morinaga Milk Industry Co., LTD.
日本語
研究本部 健康栄養科学研究所
英語
Wellness & Nutrition Science Institute, R&D Division
日本語
神奈川県座間市東原5-1-83
英語
1-83,5-Chome, Higashihara, Zama-City, Kanagawa-pref.
046-252-3050
hi_nakam@morinagamilk.co.jp
日本語
その他
英語
Morinaga Milk Industry Co., LTD.
日本語
森永乳業株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Wellness & Nutrition Science Institute,
R&D Division,
Morinaga Milk Industry Co., LTD.
日本語
森永乳業株式会社
日本語
研究本部 健康栄養科学研究所
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 11 | 日 |
2017 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000029177
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029177
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |