UMIN試験ID | UMIN000025589 |
---|---|
受付番号 | R000029400 |
科学的試験名 | 野菜果実ミックス飲料による食後血糖値の上昇抑制効果の把握 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/01/23 |
最終更新日 | 2018/07/12 09:22:45 |
日本語
野菜果実ミックス飲料による食後血糖値の上昇抑制効果の把握
英語
Effects of a vegetable and fruit mix juice on postprandial blood glucose elevation
日本語
野菜果実ミックス飲料による食後血糖値の上昇抑制効果の把握
英語
Effects of a vegetable and fruit mix juice on postprandial blood glucose elevation
日本語
野菜果実ミックス飲料による食後血糖値の上昇抑制効果の把握
英語
Effects of a vegetable and fruit mix juice on postprandial blood glucose elevation
日本語
野菜果実ミックス飲料による食後血糖値の上昇抑制効果の把握
英語
Effects of a vegetable and fruit mix juice on postprandial blood glucose elevation
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
野菜果実ミックス飲料による食後血糖上昇抑制効果を確認する。また、その有効成分、メカニズムを把握する。
英語
1) Confirm that drinking vegetable and fruit mix juice suppresses postprandial blood glucose elevation
2) Grasp the active compounds and mechanism.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値、Δ血糖値、Δ血糖値のピーク値(ΔCmax)、
Δ血糖値の推移から算出した上昇曲線下面積(IAUC)
英語
Blood glucose levels, delta blood glucose levels, delta Cmax (The peak value of the delta blood glucose levels), IAUC (calculated based on the change of delta blood glucose levels)
日本語
血清インスリン濃度、Δ血清インスリン濃度
英語
Serum insulin concentration, delta serum insulin concentration
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
7
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
白米150 g摂取の30分前に水200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of water
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜100%飲料200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of vegetable juice
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜果実ミックス飲料200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of vegetable and fruit mix juice
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜果実ミックス飲料と同じ糖組成の糖水溶液(グルコース、スクロース、フルクトース混合)200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of sugar (glucose, sucrose, fructose) aqueous solution (same sugar composition ratio and amount as the vegetable and fruit mix juice)
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜果実ミックス飲料と同じ糖含量のグルコース水溶液200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of glucose aqueous solution (same sugar content as the vegetable and fruit mix juice)
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜果実ミックス飲料と同じ糖含量のスクロース水溶液200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of sucrose aqueous solution (same sugar content as the vegetable and fruit mix juice)
日本語
白米150 g摂取の30分前に、野菜果実ミックス飲料と同じ糖(グルコース、スクロース、フルクトース)含量のフルクトース水溶液200 mLを摂取
英語
Eating 150 g of cooked rice at 30 min before drinking 200 ml of fructose aqueous solution (same sugar content as the vegetable and fruit mix juice)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
除外基準に抵触しなかった方の中で、インフォームドコンセントが得られた方
英語
Subjects who satisfy the following cnditions
1) Who do not fit key exclusion criteria
2) Who provide written informed consents
日本語
1) 直近の健康診断において、耐糖能異常と判定された方
2) 試験食品に対して食物アレルギーのある方
3) 顕著なアルコール過敏症の方
4) 試験期間中に妊娠、授乳の予定がある方
5) 本試験開始時に他のヒト試験に参加している方
6) その他、試験責任医師が不適当と判断した方
英語
1) Who has abnormal glucose tolerance in medical check-ups for the prior year
2) Who has food allergy to the test meals
3) Who has remarkable hypersensitivity to alcohol
4) Who will get pregnant or breast-feed during the study period
5) Who join other human studies
6) Who are judged unsuitable for this study by principal investigator
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 砂堀 諭 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Satoshi Sunabori |
日本語
カゴメ株式会社イノベーション本部
英語
Innovation Division, KAGOME CO., LTD.
日本語
自然健康研究部
英語
Nature and Wellness Research Department
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama. Nasushiobara, Tochigi, Japan
+81-287-36-2935
Satoshi_Sunabori@kagome.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 林 宏紀 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroki Hayashi |
日本語
カゴメ株式会社イノベーション本部
英語
Innovation Division, KAGOME CO., LTD.
日本語
自然健康研究部
英語
Nature and Wellness Research Department
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama. Nasushiobara, Tochigi, Japan
+81-287-36-2935
Hiroki_Hayashi@kagome.co.jp
日本語
その他
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 01 | 月 | 23 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2016 | 年 | 12 | 月 | 14 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 23 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 12 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000029400
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029400
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |