UMIN試験ID | UMIN000026752 |
---|---|
受付番号 | R000030714 |
科学的試験名 | 大豆とヨーグルト摂取による腸内環境改善効果についての探索試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/03/29 |
最終更新日 | 2017/06/01 17:52:32 |
日本語
大豆とヨーグルト摂取による腸内環境改善効果についての探索試験
英語
Exploratory trial on intestinal environment improvement effect by ingestion of soybeans and yogurt
日本語
大豆とヨーグルト摂取による腸内環境改善効果についての探索試験
英語
Exploratory trial on intestinal environment improvement effect by ingestion of soybeans and yogurt
日本語
大豆とヨーグルト摂取による腸内環境改善効果についての探索試験
英語
Exploratory trial on intestinal environment improvement effect by ingestion of soybeans and yogurt
日本語
大豆とヨーグルト摂取による腸内環境改善効果についての探索試験
英語
Exploratory trial on intestinal environment improvement effect by ingestion of soybeans and yogurt
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
大豆とヨーグルトの2週間連続摂取が健康な成人に及ぼす腸内環境改善効果について、探索的に検討する。
英語
The aim of this study is to evaluate the effects of soybeans and yogurt intake for 2 successive weeks on intestinal environment improvement in healthy adults.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
介入開始から2週後の腸内環境
英語
Intestinal environment after 2 weeks of intervention
日本語
介入開始から2週後の排便状況、アンケート
英語
Defecation status, questionnaire after 2 weeks of intervention
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
大豆50 g/日、2週間摂取
英語
Soybeans 50 g/day for 2 weeks
日本語
ヨーグルト150 g/日、2週間摂取
英語
Yogurt 150 g/day for 2 weeks
日本語
大豆50 g/日とヨーグルト150 g/日、2週間摂取
英語
Soybeans 50 g/day and Yogurt 150 g/day for 2 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2. 20歳以上70歳未満の健康な日本人
英語
1. Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2. Healthy Japanese who is 20 years old or more and under 70 years old
日本語
1. 現在、何らかの慢性疾患を有し、薬物治療を受けている者
2. 大豆、ヨーグルトにアレルギー等を有する者
3. 試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した者、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある者
4. 妊娠している者、試験期間中に妊娠の予定、希望がある者
5. 授乳中の者
6. 試験責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
1. Persons who have chronic illness and are receiving medication
2. Persons who are allergic to soybean, yogurt
3. Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
4. Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period
5. Persons who are breastfeeding
6. Persons who were judged as inappropriate for subjects by the principal investigator
30
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大澤 俊彦 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Toshihiko Osawa |
日本語
愛知学院大学
英語
Aichi Gakuin University
日本語
心身科学部
英語
Department of Health and Nutrition
日本語
愛知県日進市岩崎町阿良池12
英語
12 Araike, Iwasaki-cho, Nisshin-shi, Aichi, Japan
0561-73-1111
osawat@dpc.aichi-gakuin.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 大仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirohito Ishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Maruyanagi Foods Inc.
日本語
株式会社マルヤナギ小倉屋
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Maruyanagi Foods Inc.
日本語
株式会社マルヤナギ小倉屋
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
愛知学院大学
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
Aichi Gakuin University
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 03 | 月 | 29 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 03 | 月 | 24 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 03 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 23 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 03 | 月 | 29 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000030714
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000030714
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |