UMIN試験ID | UMIN000027398 |
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受付番号 | R000031399 |
科学的試験名 | 便秘傾向の方を対象とした乳酸菌含有食品の摂取による整腸効果の確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/12/28 |
最終更新日 | 2017/12/28 13:16:04 |
日本語
便秘傾向の方を対象とした乳酸菌含有食品の摂取による整腸効果の確認試験
英語
The beneficial effect of a functional food containing Lactobacillus on human gastrointestinal function : double blind, placebo-controlled study
日本語
乳酸菌含有食品摂取による整腸効果の確認
英語
The beneficial effect of a functional food containing Lactobacillus on human gastrointestinal function
日本語
便秘傾向の方を対象とした乳酸菌含有食品の摂取による整腸効果の確認試験
英語
The beneficial effect of a functional food containing Lactobacillus on human gastrointestinal function : double blind, placebo-controlled study
日本語
乳酸菌含有食品摂取による整腸効果の確認
英語
The beneficial effect of a functional food containing Lactobacillus on human gastrointestinal function
日本/Japan |
日本語
便秘傾向の成人
英語
Individuals with a tendency for constipation
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
便秘傾向の者を対象に、研究食品による整腸効果を検証する
英語
In order to investigate the efficacy of the intake of the functional food on individuals with constipation
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
排便回数、排便量
英語
defecation frequency, stool output
日本語
排便日数、便性状
英語
defecation days, fecal condition
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
乳酸菌含有食品を2週間連続摂取する
英語
intake of a test food containing with lactobacillus for 2 consecutive weeks
日本語
プラセボを2週間連続摂取する
英語
intake of a placebo for 2 consecutive weeks
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 年齢20歳以上64歳以下の男女
(2) 普段の排便回数が1週間に3~5回程度の便秘傾向の者
英語
(1) Males and females from 20 to 64 years of age
(2) Subjects with a tendency for constipation at three to five times of defecation per week
日本語
(1) 乳酸菌を多く含む食品あるいは強化した健康食品、医薬品を常用している者
(2) 納豆菌を多く含む食品あるいは強化した健康食品、医薬品を常用している者
(3) 便通に影響を及ぼす可能性のある医薬品、健康食品、特定保健用食品、機能性表示食品あるいは便通に影響する成分を強化した食品(食物繊維等)を常用している者
(4) 便通に大きく影響を与えると考えられる疾病を罹患している者または既往症がある者
(5) 研究に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(6) 喘息を発症している、あるいは研究期間中に発症する可能性のある者
(7) 昼夜交代制勤務および本研究期間中に複数回夜勤を行う者
(8) 研究期間中に海外へ旅行あるいは出張へ行く予定がある者
(9) 重篤な疾患、またはその既往症を有する者
(10) 治療中の疾患がある者
(11) 摂取前に行う検査で、身体測定値、理学検査値および臨床検査値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(12) 本研究への参加同意取得前1ヵ月以内に他の臨床研究に参加していた者、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の者
(13) 妊娠中あるいは研究期間中に妊娠、授乳の予定がある者
(14) 生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断される者
(15) その他、実施医師責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who routinely takes foods or medicines containing of Lactobacillus
(2) Subjects who routinely takes foods or medicines containing of Bacillus subtilis var. natto
(3) Subjects who routinely takes foods or medicines affecting the test result
(4) Subjects having diseases affecting bowel movement or a history of these diseases
(5) Subjects having possibilities for emerging allergy related to the study
(6) Subjects who has asthma or the possibility of asthma
(7) Subjects who is employed on a pre-dawn shift or on night duty more than 2 times
(8) Subjects who is planned to go overseas
(9) Subjects who has treatment or a history of serious disease
(10) Subjects who has treatment of disease
(11) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of clinical and physical examination on screening test
(12) Subjects who have participated in other clinical study within the last one month prior to the current study or are planned to participate in other clinical study after informed consent for the current study
(13) Subjects who are planned to become pregnant after informed consent for the current study or are pregnant or lactating
(14) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of lifestyle questionnaire
(15) Subjects judged as unsuitable for the study by the investigator for other reasons
100
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 熊谷 武久 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Takehisa Kumagai |
日本語
亀田製菓株式会社
英語
KAMEDA SEIKA CO., LTD.
日本語
お米研究所
英語
RICE RESEARCH INSTITUTE
日本語
新潟県新潟市江南区亀田工業団地3丁目1番1号
英語
3-1-1 Kameda Kogyo Danchi, Konan-ku, Niigata City, Niigata
025-382-8879
t_kumagai@sk.kameda.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 山道 慎吾 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shingo Yamamichi |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
日本語
東京都渋谷区恵比寿西1-20-2
英語
1-20-2, Ebisunishi, Shibuya-ku, Tokyo
03-5459-5329
s.yamamichi@ttc-tokyo.co.jp
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その他
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
株式会社TTC
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英語
日本語
その他
英語
KAMEDA SEIKA CO., LTD.
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亀田製菓株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
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英語
2017 | 年 | 12 | 月 | 28 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 21 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 05 | 月 | 19 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000031399
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000031399
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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