UMIN試験ID | UMIN000027670 |
---|---|
受付番号 | R000031560 |
科学的試験名 | 柿葉粉末の米飯摂取後の血糖抑制評価試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/06/26 |
最終更新日 | 2021/12/13 13:44:48 |
日本語
柿葉粉末の米飯摂取後の血糖抑制評価試験
英語
Evaluation of suppressive effect of persimmon leaf powder on postprandial blood glucose levels after white rice intake.
日本語
柿葉粉末の米飯摂取後の血糖抑制評価試験
英語
Evaluation of suppressive effect of persimmon leaf powder on postprandial blood glucose levels after white rice intake.
日本語
柿葉粉末の米飯摂取後の血糖抑制評価試験
英語
Evaluation of suppressive effect of persimmon leaf powder on postprandial blood glucose levels after white rice intake.
日本語
柿葉粉末の米飯摂取後の血糖抑制評価試験
英語
Evaluation of suppressive effect of persimmon leaf powder on postprandial blood glucose levels after white rice intake.
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
柿葉粉末を米飯と同時に単回摂取した時の食後血糖に及ぼす抑制効果について、食後血糖が高めの被験者を用いて評価する。
英語
Evaluation of suppressive effect of congestion of persimmon leaf powders with white rice on postprandial blood glucose levels in high glycemic responders to white rice of healthy subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値の経時的変化
英語
Time-dependent changes in postprandial blood glucose levels.
日本語
血糖上昇曲線下面積(IAUC)及びGlycemic index(GI)値
英語
The incremental area under the blood glucose response curve(IAUC) and Glycemic index (GI) value.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品:コシヒカリ米飯(147g)を水(200mL)中の柿葉粉末(4g)と一緒に摂取 → ウォッシュアウト期間1週間 → 対照食品:コシヒカリ米飯(147g)を水(200mL)と一緒に摂取
英語
Test meal : ingestion of persimmon leaf powder (4g) in water (200mL) with Koshihikari white (147g) > Washout period : one week >Control meal : ingestion of water (200mL) with Koshihikari white rice (147g)
日本語
対照食品:コシヒカリ米飯(147g)を水(200mL)と一緒に摂取 → ウォッシュアウト期間1週間 → 試験食品:コシヒカリ米飯(147g)を水(200mL)中の柿葉粉末(4g)と一緒に摂取
英語
Control meal : ingestion of water (200m) with Koshihikari white rice (147g) > Washout period : one week > Test meal : ingestion of persimmon leaf powder (4g) in water (200mL) with Koshihikari white rice (147g)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.米飯を摂取した後の簡易血糖測定装置(摂取前、摂取後15分、30分、45分、60分、90分、120分)による120分間の血糖上昇曲線下面積値(IAUC)が高めな方
2.本食品ヒト試験への参加を志願し、文章により同意する能力を有する者
3.スクリーニング検査を実施し、試験責任医師、試験担当医師が研究対象者として適切だと判断した者
英語
1.Volunteers of higher IAUC responders to white rice in healthy subjects, by finger - prick blood measurement at 0 (pre intake), 15, 30, 45, 60, 90 and 120min post intake of white rice.
2.Volunteers being able to make self-judging to participate in this study and giving written informed consent.
3.Volunteers having screening test result judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.重篤な肝障害、腎障害、心血管系疾患で本試験に不適当と考えられる既往を有する者
2.胃切除、腸管切除及び本試験に不適当と考えられる消化器系疾患の既往を有する者
3.糖尿病の方
4.その他、試験責任医師が研究対象者として不適格と判断した者
英語
1.Volunteers having severe history of the diseases(liver,kidney,hert,blood) judged to be inappropriate for this study.
2.Volunteers received gastrectomy , enterectomy, and gastro-intestinal diseases, judged to be inappropriate for this study.
3.Volunteers having diabetes.
4.Volunteers rejected participating in this study by chief investigator.
15
日本語
名 | 賢一 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Kenichi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
顧問
英語
Advisor
956-841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
wataken@med.niigata-u.ac.jp
日本語
名 | 博 |
ミドルネーム | |
姓 | 後藤 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Goto |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business promotion division
956-0841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
goto@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 06 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 26 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000031560
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000031560
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |