UMIN試験ID | UMIN000027937 |
---|---|
受付番号 | R000032002 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による食後血中尿酸値抑制効果検討試験:二重盲検プラセボ対照クロスオーバー試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/07/05 |
最終更新日 | 2017/12/26 09:35:09 |
日本語
試験食品摂取による食後血中尿酸値抑制効果検討試験:二重盲検プラセボ対照クロスオーバー試験
英語
Effect of test supplement on postprandial serum uric acid: A double blinded, placebo controlled, and cross over study
日本語
試験食品摂取による食後血中尿酸値低減効果の検討
英語
Effect of test supplement on postprandial serum uric acid
日本語
試験食品摂取による食後血中尿酸値抑制効果検討試験:二重盲検プラセボ対照クロスオーバー試験
英語
Effect of test supplement on postprandial serum uric acid: A double blinded, placebo controlled, and cross over study
日本語
試験食品摂取による食後血中尿酸値低減効果の検討
英語
Effect of test supplement on postprandial serum uric acid
日本/Japan |
日本語
健常成人男性
英語
Healthy male adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品摂取による食後血清尿酸値への影響を検討する
英語
This study aimed to verify the effect of test supplement on postprandial serum uric acid.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
食後血清尿酸値
英語
Postprandial serum uric acid
日本語
尿中尿酸排泄量、尿酸クリアランス、クレアチニンクリアランス、尿酸クリアランス/クレアチニンクリアランス比、血中関与成分、血中関与成分代謝物
英語
Urinary excretion of uric acid,
uric acid clearance, creatinine clearance, uric acid clearance/creatinine clearance ratio, blood functional ingredient and its metabolite concentrations
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品1を単回摂取-被験食品2を単回摂取-プラセボを単回摂取
英語
Single intake of test food 1- single intake of test food 2- single intake of placebo
日本語
プラセボを単回摂取-被験食品2を単回摂取-被験食品1を単回摂取
英語
Single intake of placebo- single intake of test food 2- single intake of test food 1
日本語
被験食品2を単回摂取-プラセボを単回摂取-被験食品1を単回摂取
英語
Single intake of test food 2- single intake of placebo - single intake of test food 1
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1.年齢が20歳以上65歳未満
英語
1.Subjects aged from 20 to 65 years old
日本語
1.研究結果に影響を及ぼす食品を週1回以上の頻度で摂取している者
2. 過去に痛風症状を発症したことがある、あるいは現在高尿酸血症または痛風の治療(運動療法、食事指導を含む)を受けている者
3.研究結果に影響を及ぼす疾患(尿路結石、腎結石、関節リウマチ)を有している、あるいは既往症を有する者
4.鎮痛剤(非ステロイド系鎮痛剤、ステロイド系鎮痛剤など)を常用している者
5. 常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往症のある者
6. 糖尿病、肝疾患、腎疾患、心疾患などの重篤な疾患を有している、あるいは既往症がある者
7.試験に関連してアレルギー発症のおそれがある者
8.同意取得日から1ヶ月以内に他の臨床研究に参加していた、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の者
9.生活習慣アンケートの回答結果から、被験者として不適と判断された者
10.その他、実施医師責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
1. Subjects who have been taking foods affecting the study results once a week or more
2. Subjects who have gout in the past or are currently receiving treatment for hyperuricemia or gout (including exercise therapy, dietary guidance)
3. Subjects who are under treatment or have history of diseases (urinary stone, kidney stone, rheumatoid arthritis) which may influence the outcome of the study
4. Subjects who routinely use analgesics (non-steroidal analgesics, steroidal analgesics, etc.).
5. Subjects who have diseases requiring continuous medication, or serious medical history who needed medication therapy
6. Subjects who are under treatment or have a history of serious disease(e.g., diabetes, liver disease, kidney disease, or heart disease)
7. Subjects with allergies to the test food in the study
8. Subjects who have participated in other clinical study within the last one month prior to the current study or are planned to participate in other clinical study after informed consent for the current study
9. Subjects who are judges as unsuitable for the study based on the results of background survey
10. Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for other reason
6
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡 小百合 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Sayuri Matsuoka |
日本語
株式会社ファンケル
英語
FANCL Corporation
日本語
総合研究所 ヘルスサイエンス研究センター
英語
Research Institute, Health science research center
日本語
神奈川県横浜市戸塚区上品濃12-13
英語
12-13, Kamishinano, Totsuka-ku, Yokohama, Kanagawa
045-820-3755
matsuoka@fancl.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 清水良樹 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshiki Shimizu |
日本語
株式会社ファンケル
英語
FANCL Corporation
日本語
総合研究所 ヘルスサイエンス研究センター
英語
Research Institute, Health science research center
日本語
神奈川県横浜市戸塚区上品濃12-13
英語
12-13, Kamishinano, Totsuka-ku, Yokohama, Kanagawa
045-820-3755
shimizu_yoshiki@fancl.co.jp
日本語
その他
英語
FANCL Corporation
日本語
株式会社ファンケル
日本語
総合研究所 ヘルスサイエンス研究センター
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
FANCL Corporation
日本語
株式会社ファンケル
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 07 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
2017 | 年 | 07 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 06 | 月 | 26 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000032002
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000032002
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |