UMIN試験ID | UMIN000028824 |
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受付番号 | R000032991 |
科学的試験名 | ケストース12週間摂取による生活習慣病改善効果に関する探索的評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/08/25 |
最終更新日 | 2018/01/15 10:50:23 |
日本語
ケストース12週間摂取による生活習慣病改善効果に関する探索的評価
英語
Exploratory test on the influence of kestose intake on lifestyle-related diseases improvement effect
日本語
ケストース12週間摂取による生活習慣病改善効果に関する探索的評価
英語
Exploratory test on the influence of kestose intake on lifestyle-related diseases improvement effect
日本語
ケストース12週間摂取による生活習慣病改善効果に関する探索的評価
英語
Exploratory test on the influence of kestose intake on lifestyle-related diseases improvement effect
日本語
ケストース12週間摂取による生活習慣病改善効果に関する探索的評価
英語
Exploratory test on the influence of kestose intake on lifestyle-related diseases improvement effect
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ケストースの摂取による生活習慣病改善効果について探索的に試験する。
英語
Explore the effect of kestose intake on lifestyle-related disease improvement.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
試験開始時または摂取4, 8, 12週後のインスリン抵抗性 (グルコース、HbA1c、インスリン、HOMA-IR、AUC、ΔCmax、ΔC、ミオイノシトール、クレアチニン)
英語
Insulin resistance (glucose, HbA1c, insulin, HOMA-IR, AUC, Cmax, C, myoinositol, creatinine) at the beginning of the test or after ingestion of 4, 8 and 12 weeks
日本語
試験開始時または摂取4, 8, 12週後のコレステロール (総コレステロール、LDL-コレステロール)、血中中性脂肪 (TG)、一般血液生化学検査 (HDL-コレステロール、AST、ALT、γ-GT、尿素窒素、クレアチニン、尿酸、アルブミン、総蛋白、ALP、LD、ナトリウム、クロール、カリウム、カルシウム、無機リン、マグネシウム、遊離脂肪酸、TNF-α、IL-1β、IL-6、IL-10、BDNF)、腸内環境 (インドキシル硫酸、クレアチニン、短鎖脂肪酸、腸内細菌)、ストレス (IgA)、理学的検査 (体重、血圧、脈拍数、BMI)、アンケート
英語
Cholesterol (total cholesterol, LDL-cholesterol), blood neutral fat (TG), general blood biochemical test (HDL-cholesterol, AST, ALT, g-GT, urea nitrogen, creatinine , TNF-a, IL-1b, IL-6, IL-10, BDNF), intestinal environment (urine, albumin, total protein, ALP, LD, sodium, chlorine, potassium, calcium, inorganic phosphorus, magnesium, free fatty acid, (indoxyl sulfate, creatinine, short chain fatty acid, intestinal bacteria), stress (IgA), physical examination (body weight, blood pressure, pulse rate, BMI), questionnaire, at the beginning of the test or after ingestion of 4, 8 and 12 weeks
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
ケストース10 gを朝晩の2回に5 gずつ分けて摂取する。
英語
Ingest total 10 g of kestose, 5 g each in the morning and the night.
日本語
マルトース10 gを朝晩の2回に5 gずつ分けて摂取する。
英語
Ingest total 10 g of maltose, 5 g each in the morning and the night.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2.20歳以上64歳以下の健康な日本人
3.スクリーニング時のBMIが23以上の者
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Healthy Japanese who is 20 years old or more and under 64 years old
3.Persons whose BMI is 23 or more at screening
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている者、重篤な疾患既往歴がある者
2.スクリーニング時のHOMA-IRが2.5以上の者
3.スクリーニング時の空腹時血糖値が126 mg/dL以上の者
4.スクリーニング時のLDLコレステロールが140 mg/dL以上の者
5.スクリーニング時の血中中性脂肪が150 mg/dL以上の者
6.試験食品にアレルギー等を有する者
7.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した者、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある者
8.授乳中の者、妊娠している者、試験期間中に妊娠の予定、希望がある者
9.試験統括医師が被験者として不適当と判断した者
英語
1.Persons who have a chronic disease and is under medication, or has a serious disease history
2.Persons whose HOMA-IR at screening is 2.5 or more
3.Persons whose fasting blood glucose level at screening is 126 mg/dL or more
4.Persons whose LDL cholesterol at screening is 140 mg/dL or more
5.Persons whose blood neutral fat at screening is 150 mg/dL or more
6.Persons who are allergic to the test food
7.Persons who participated in other examination during the first month before the start of the exam, or those who plan to participate in other exams following this exam agreement
8.Persons who are breastfeeding, pregnant, scheduled or hoping to be pregnant during the exam period
9.Persons who are judged inappropriate for the exam by the principal investigator
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 大仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirohito Ishikawa |
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株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
0368092722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 大仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirohito Ishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
0368092722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
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株式会社ヘルスケアシステムズ
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英語
日本語
その他
英語
B Food Science Co., Ltd.
日本語
物産フードサイエンス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
2017 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 07 | 月 | 22 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 02 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 13 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000032991
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000032991
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |