UMIN試験ID | UMIN000029158 |
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受付番号 | R000033340 |
科学的試験名 | 野菜ジュースが脂質代謝に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/09/16 |
最終更新日 | 2018/02/01 11:55:41 |
日本語
野菜ジュースが脂質代謝に及ぼす影響
英語
The effect of vegetable juice on lipid metabolism
日本語
野菜ジュースが脂質代謝に及ぼす影響
英語
The effect of vegetable juice on lipid metabolism
日本語
野菜ジュースが脂質代謝に及ぼす影響
英語
The effect of vegetable juice on lipid metabolism
日本語
野菜ジュースが脂質代謝に及ぼす影響
英語
The effect of vegetable juice on lipid metabolism
日本/Japan |
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健康人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
野菜ジュースを1日3回8週間継続摂取させることに伴う脂質代謝関連項目への影響を探索的に検討することを目的とする。
英語
Exploring the influence on lipid metabolism- by continuous ingection of vegetable juice three times a day for 8 weeks
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
総コレステロール、LDLコレステロール、TG
英語
Total cholesterol, LDL cholesterol, Triglyceride(TG)
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
1日3回、朝、昼、夕食の食前に試験食品を1本(200 mL/回)、8週間継続摂取
英語
Ingestion of 200 mL of vegetable juice three times a day before each meal for 8 weeks
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1. 試験参加同意取得時の年齢が50歳以上70歳未満の日本人男性
2. 事前検査時の腹囲が85cm以上の者
3. 事前検査時のLDLコレステロール値が高めの者
(目安として、120 mg/dL以上)
4. 事前検査時のTG値が高めの者
(目安として、100 mg/dL以上、400 mg/dL未満)
5. 予定来院日に実施医療機関に来院できる者
6. 本試験の目的や内容について十分に理解したうえで、書面により同意した者
英語
1. Japanese male healthy volunteers above 50 and below 70 years of age when written informed consent is obtained.
2. Subjects whose abdominal circumference is 85 cm or more at the time of preliminary examination
3. Subjects who have a high LDL cholesterol level at preliminary inspection
(As a guide, 120 mg / dL or more)
4. Subjects who have a high TG level at preliminary inspection
(As a guide, 100 mg / dL or more, less than 400 mg / dL)
5. Subjects who can visit medical institution on scheduled visit date
6. Subjects who realize the object and contents of the study and submit the written informed consent
日本語
1. 糖尿病を発症している者(日本糖尿病学会の定める基準による)
空腹時血糖;126 mg/dL以上 又は HbA1c;6.5 %以上
2. 収縮期血圧180 mmHg以上あるいは拡張期血圧110 mmHg以上の高血圧の者
3. 重篤な心疾患(心不全、心筋梗塞、心筋炎など)、肝機能障害又は腎機能障害の現病歴のある者
4. 摂取開始前12週間以内に400 mL献血か、4週間以内に200 mL献血又は2週間以内に成分献血(血漿成分献血及び血小板成分献血)を行った者
5. 他の試験に参加中あるいは試験終了4週間以内の者
6. 試験食品の原料、金属に関するアレルギーを有する者
7. 過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある者
8. アルコール多飲者(純アルコール量に換算して平均40 g相当量/日以上)
9. 過度の喫煙者(平均21 本/日以上)
10. 便秘(目安として週2回以下)又は慢性的な下痢がある者
11. 食生活が極度に不規則な者(極度の欠食者、交代制勤務者等)
12. 本試験に影響する可能性のある医薬品(治療薬)を服用している者
13. 本試験に影響する可能性のある市販薬、特定保健用食品、機能性表示食品、栄養機能食品等を常用している者(但し、事前検査以降から摂取をしないことができる者を除く)
14. 胃切除、胃腸縫合術、腸管切除などの胃腸管部位に大きな手術歴のある者(盲腸切除を除く)
15. その他、試験責任医師により本試験参加に不適切と判断された者
英語
1. Subjects who develop diabetes
Fasting blood glucose: 126 mg / dL or more or HbA 1 c: 6.5% or more
2. Subjects who have systolic blood pressure of 180 mmHg or more or diastolic blood pressure of 110 mmHg or more
3. Subjects who have current medical history of serious heart disease (heart failure, myocardial infarction, myocarditis, etc.), liver function disorder or renal disorder injury
4. Subjects who donated 400 mL of blood within 12 weeks before starting ingestion, 200 mL of blood within 4 weeks or donor ingredient donation (plasma component donation and blood platelet component donation) within 2 weeks
5. Subjects who are participating in other examination or within 4 weeks of examination end
6. Subjects who are at risk of having allergic reactions to raw materials of test foods, or to metals
7. Subjects who have experienced a feeling defect or physical condition deterioration due to blood sampling in the past
8. Heavy drinkers(averaged 40 g equivalent amount / day or more in terms of pure alcohol amount)
9. Excessive smokers (average 21 / day or more)
10. Subjects who have constipation (as a guide, twice a week or less) or have chronic diarrhea
11. Subjects with extremely irregular eating habits (extreme food starters, shift workers, etc.)
12. Subjects who take prescribed medicine which would affect the lipid metabolism
13. Subjects who regularly take medicine, functional foods, and/or supplements which would affect the lipid metabolism, excluding those who can stop taking them after informed consent).
14. Subjects who have a history of large surgery on the gastrointestinal tract such as gastrectomy, gastrointestinal suture, intestinal resection (excluding cecal resection)
15. Subjects who are judged as ineligible to participate in the study for other reasons by the principal investigator
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 三浦 洋菜 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirona Miura |
日本語
医療法人社団 盟生会 東新宿クリニック
英語
Higashi shinjuku Clinic
日本語
院長
英語
Director
日本語
東京都新宿区大久保1-11-3
英語
1-11-3, Okubo Shinjuku-ku, Tokyo
03-6233-8583
koike@meiseikai-cl.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 富士井 淳子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Junko Fujii |
日本語
株式会社新薬リサーチセンター
英語
New Drug Research Center Inc.
日本語
臨床研究部
英語
Clinical Research Development
日本語
東京都千代田区有楽町一丁目7番1号
英語
1-7-1 Yurakucho, Chiyoda-ku, Tokyo
03-6551-2335
j-fujii@ndrcenter.co.jp
日本語
その他
英語
The KAITEKI Institute, Inc.
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株式会社 地球快適化インスティテュート
日本語
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英語
日本語
その他
英語
The KAITEKI Institute, Inc.
日本語
株式会社 地球快適化インスティテュート
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営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
医療法人社団 盟生会 東新宿クリニック
2017 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000033340
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000033340
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |