UMIN試験ID | UMIN000029621 |
---|---|
受付番号 | R000033837 |
科学的試験名 | 特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/10/19 |
最終更新日 | 2018/06/20 12:35:42 |
日本語
特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance
日本語
特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance
日本語
特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance
日本語
特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance
日本/Japan |
日本語
健常成人男性
英語
Healthy male adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
特定食品成分の摂取がヒト持久力に与える影響を検証すること
英語
To elucidate the effect of intake of specific food ingredients on human endurance
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
該当せず/Not applicable
日本語
2週間の被験品摂取後の持久力
英語
Endurance on last day of each period (2 weeks).
日本語
2週間の被験品摂取後の運動負荷試験時血液成分変動
英語
Blood component variation on the last day of each period.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
特定食品成分を含む飲食品を2週間摂取し、最終日に運動を負荷する。->2日以上のウォッシュアウト。->特定食品成分を含まない飲食品を2週間摂取し、最終日に運動を負荷する。
英語
Intake foods (supplements)/drinks containing specific food ingredients for 2 weeks and exercise on the final day.->Washout more than 2 days.->Intake foods (supplements)/drinks not containing specific food ingredients for 2 weeks and exercise on the final day.
日本語
特定食品成分を含まない飲食品を2週間摂取し、最終日に運動を負荷する。->2日以上のウォッシュアウト。->特定食品成分を含む飲食品を2週間摂取し、最終日に運動を負荷する。
英語
Intake foods (supplements)/drinks not containing specific food ingredients for 2 weeks and exercise on the final day. ->Washout more than 2 days.->Intake foods (supplements)/drinks containing specific food ingredients for 2 weeks and exercise on the final day.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
①体力測定が可能な方
②月に1度程度以上の運動習慣のある方
③医師に運動を止められていない方
④試験研究担当者及び本試験に関与する医療従事者の指示に従うことが可能な方
英語
1.A person who can receive physical fitness measurement
2.A person with exercise habits of about once a month
3.A person who is not prohibited from exercising by doctors
4.A person who is able to comply with the instructions of the person in charge of research and research and the medical staff involved in this exam
日本語
①肝、腎、心、肺、消化器、血液、内分泌系および代謝系等に重篤な疾患を有する方
②心不全患者及び心筋梗塞の既往のある方
③神経系疾患に基づく発作(意識消失、昏睡、痙攣など)の既往のある方
④甲状腺機能に異常がある方
⑤糖・脂質代謝に異常がある方
⑥高脂血症用薬または血糖改善薬による治療を受けている方
⑦アルコールを多飲される方(アルコール換算20g/日以上)
⑧試験開始前3ヶ月間の間に±3kg以上の体重変化のあった方
⑨被験品の成分に関して過敏症の既往歴のある方
⑩小卵、乳、小麦、牛肉、大豆、鶏肉、豚肉、魚介、ゼラチン由来成分等に食物アレルギーがある方
⑪特定保健用食品、サプリメント、ダイエット食品を摂取しており、試験期間中に摂取を控えることができない方
⑫日常的にお茶、コーヒー、紅茶を6杯以上飲む方
⑬貧血がひどい方
⑭ 下肢運動器に現在故障を抱えている方、若しくは、過去一年以内に抱えていた方
⑮体力・運動能力が低い方(一定リズムの自転車ペダルこぎ運動のできない方、20分以上の持久性運動ができない方)
⑯医師から運動、若しくは激しい動きをとめられている方
英語
1.A person with serious diseases such as liver, kidney, heart, lung, digestive organs, blood, endocrine system and metabolic system
2.Heart failure patients and a person with a history of myocardial infarction
3.A person who has a history of seizures based on nervous system diseases (loss of consciousness, coma, convulsions, etc.)
4.A person with abnormal thyroid function
5.A person with abnormal sugar / lipid metabolism
6.A person receiving treatment with hyperlipemia medication or hyperglycemia treatment
7.A person who drinks alcohol (alcohol equivalent of 20 g / day or more)
8.A person who had weight changes of +/- 3 kg or more during the 3 months before the start of the test food ingredients
9.A person who has a history of hypersensitivity with respect to the components of the test food
10.Food allergy to eggs, milk, wheat, beef, soybean, chicken, pork, seafood, ingredients derived from gelatin etc
11.A person who is ingesting foods for specified health use, supplements, diet foods and who can not withhold intake during the test period
12.A person who drinks more than 6 cups of tea, coffee, tea on a daily basis
13.A person with severe anemia
14.A person who currently has trouble in the lower limb exercise machine, or who had it within the past year
15.A person with lower physical strength / exercise ability (a person who can not do the bicycle pedaling movement of constant rhythm, a person who can not do persistence exercise for more than 20 minutes)
16.A person who is prohibited from exercising or intense movement from a doctor
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 峯岸 慶彦 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshihiko Minegishi |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
Biological Science Research
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7817
minegishi.yoshihiko@kao.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 蓮村 卓広 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Takahiro Hasumura |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
Biological Science Research
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7817
hasumura.takahiro@kao.co.jp
日本語
その他
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
花王株式会社(栃木県)
2017 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
2017 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 29 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
2018 | 年 | 06 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000033837
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000033837
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |