UMIN試験ID | UMIN000029644 |
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受付番号 | R000033866 |
科学的試験名 | 粉末食品の肌への効果検証試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/04/01 |
最終更新日 | 2019/10/28 17:17:43 |
日本語
粉末食品の肌への効果検証試験
英語
Effect of Powdered food on a Condition of Skin in Healthy Adult Females.
日本語
粉末食品の肌への効果検証試験
英語
Effect of Powdered food on a Condition of Skin.
日本語
粉末食品の肌への効果検証試験
英語
Effect of Powdered food on a Condition of Skin in Healthy Adult Females.
日本語
粉末食品の肌への効果検証試験
英語
Effect of Powdered food on a Condition of Skin.
日本/Japan |
日本語
粉末食品摂取による肌の改善効果検証
英語
To explore the effect of powdered food supplementation on skin.
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
粉末食品摂取による肌の改善効果検証
英語
To explore the effect of powdered food supplementation on skin.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
投与開始8週間後の肌の状態
英語
Measurement of skin condition. (measurement time: 0, 4, 8 weeks after intervention)
日本語
VASアンケート
英語
Measurement of visual analog scale. (measurement time: 0, 4, 8 weeks after intervention)
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
封筒法/Numbered container method
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
粉末食品 一日2食 8週間摂取
英語
Duration: 8weeks.
Test materials: Powdered food.
Does: 2 portions per day.
日本語
プラセボ 一日2食 8週間摂取
英語
Duration: 8weeks.
Test materials: Powdered placebo food.
Does: 2 portions per day.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
55 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1.55歳~65歳の健常な閉経後女性
2.BMIは18.5 kg/㎡以上、25 kg/㎡未満とする
3.肌荒れが気になる方
4.睡眠生活リズムが出来るだけ一定な方
5.試験実施場所まで決められた日程に訪問できる方
6.試験実施場所で、体重測定、アンケート、肌測定にご協力いただける方
7.期間中一日2回試験食品または対照食品(粉末)をお湯にとかす等して毎日規則正しく
摂取続けていただける方
8.毎日試験参加記録を付けていただける方
英語
1.Healthy postmenopausal subjects from 55 to 65 years old.
2.BMI is >= 18.5 kg/m^2 and < 25.0 kg/m^2.
3.Subjects who concern with rough skin.
4.Subjects who keep regular daily life and sleep as possible.
5.Subjects who can visit the examination place on a fixed schedule.
6.Subjects who can cooperate with weight measurement, a questionnaire and skin measurement at the examination place.
7.Subjects who can intake test food dissolved with hot water etc., twice a day during the examination.
8.Subjects who can fill up the examination record everyday.
日本語
1. 食物アレルギーのある方。特にゼラチンに敏感な方
2. 花粉症の症状が予想される方
3. 以前、サプリメント等を服用し体調に不調を感じたことがある方
4. 糖尿病、高コレステロール血症の診断を受けた方
5. 病気・怪我等で通院・治療中の方(高血圧で治療が安定している方を除く)
6. 過去1ヶ月以内にお肌に効果のあるサプリメントやドリンク等を服用した方
7. 喫煙習慣のある方
8. 1年以内に顔面のレーザー治療やピーリング処置を受けた方
9. 定期的にエステに通われている方、または、通う予定のある方
10. 試験期間を通じて、日焼けをする予定(海外旅行など)がある方
英語
1.Subjects who have food allergy. Especially subjects who are sensitive to gelatin.
2.Subjects who have possibility of hay fever.
3.Subjects who have been medical history of physical disorder when they took supplements.
4.Subjects who are diabetes or hypercholesterolemia.
5.Subjects who take medicine and/or food for specified health use.
6.Subjects who took supplements and/or drink for improvement of skin condition within 1 month.
7.Subjects who smoke.
8.Subjects who had laser treatment and/or peeling treatment within 1 year.
9.Subjects who regularly have beauty treatment or plan to have beauty treatment.
10.Subjects who have possibility of excessive sunburn.
40
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 稲垣 宏之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Inagaki, Hiroyuki |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO.,Ltd.
日本語
研究所
英語
Research Institute
日本語
横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimosueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-2504
h-inagaki-jj@morinaga.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 稲垣 宏之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Inagaki, Hiroyuki |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO.,Ltd.
日本語
研究所
英語
Research Institute
日本語
横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimosueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-2504
h-inagaki-jj@morinaga.co.jp
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その他
英語
MORINAGA & CO.,Ltd.
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森永製菓株式会社
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自己調達
英語
MORINAGA & CO.,Ltd.
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森永製菓株式会社
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営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
http://www.pieronline.jp/content/article/0386-3603/47050/777
最終結果が公表されている/Published
http://www.pieronline.jp/content/article/0386-3603/47050/777
22
日本語
全体解析において摂取後の皮膚粘弾性機器測定値、VASアンケートによる主観的評価ともに対照群との差は認められなかった。
試験開始時の頬皮膚弾力値R7が0.3以上の対象者におけるサブグループ解析では、皮膚粘弾性測定値R7が対照群(8名)で低下したが、ゼラチン群(9名)ではこの低下が有意に抑制された。VASアンケートの変化量では、ゼラチン群のみ「目の下のクマ」の有意な改善が見られた。
英語
These results suggested that continuous ingestion of 10 g of gelatin for 8 weeks improved skin viscoelasticity(R7)and skin condition in post-menopausal healthy volunteers with skin elasticity(R7)higher than or equal to 0.3. No side effects were noted throughout the study.
2019 | 年 | 10 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
日本語
健康な55歳~65歳の健康な閉経後女性44名
英語
44 post-menopausal(55-65 years old)healthy volunteers.
日本語
健康な55歳~65歳の健康な閉経後女性44名
英語
44 post-menopausal(55-65 years old)healthy volunteers.
日本語
認められず
英語
No side effects were noted throughout the study.
日本語
皮膚粘弾性
VASアンケート
英語
Measurement of facial skin viscoelasticity and subjective evaluation of skin condition(Visual Analogue Scale/VAS)were carried out before the first ingestion(0W)and after 8 weeks(8W)of ingestion.
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2017 | 年 | 09 | 月 | 29 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
日本語
健常な閉経後女性におけるゼラチン継続摂取が肌の弾力と主観的評価に及ぼす効果
-ランダム化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験-
稲垣 宏之ほか
Jpn Pharmacol Ther 2019 47(5)777-87
英語
Hiroyuki Inagaki et al.
Effects of Continuous Ingestion of Gelatin on Facial Skin Viscoelasticity and Subjective Evaluation of Skin Condition in Postmenopausal Healthy Women.
-A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Parallel-group, Comparison Study-
Jpn Pharmacol Ther 2019 47(5)777-87
2017 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000033866
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000033866
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |