UMIN試験ID | UMIN000030245 |
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受付番号 | R000034484 |
科学的試験名 | 大豆食品摂取と動脈スティフネスとの関連 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/12/04 |
最終更新日 | 2017/12/04 09:58:20 |
日本語
大豆食品摂取と動脈スティフネスとの関連
英語
Association between soy food consumption and arterial stiffness
日本語
大豆食品摂取と動脈スティフネス
英語
Soy food consumption and arterial stiffness
日本語
大豆食品摂取と動脈スティフネスとの関連
英語
Association between soy food consumption and arterial stiffness
日本語
大豆食品摂取と動脈スティフネス
英語
Soy food consumption and arterial stiffness
日本/Japan |
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動脈スティフネス
英語
Arterial stiffness
循環器内科学/Cardiology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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大豆食品の摂取と動脈スティフネスとの関連を横断的に検討すること。
英語
The aim of the present study is to evaluate the relationship between soy food consumption and arterial stiffness using cross-sectional data.
その他/Others
日本語
大豆食品の摂取、とくに、発酵大豆食品や大豆イソフラボンの摂取が、既知の動脈硬化リスク因子や慢性炎症と独立して、動脈スティフネスと関連するかについて検討すること。
英語
The aim of the present study is to evaluate the relationships between soy food consumption, especially the intake of fermented soy products and soy isoflavone, and arterial stiffness, independent of the classical atherosclerotic risk factors including systemic inflammation.
日本語
上腕-足首間脈派伝播速度
英語
Brachial-ankle pulse wave velocity
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英語
観察/Observational
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35 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
2009年11月から2012年6月の間に、日本の徳島県における前向きコホート研究のベースライン調査に参加した35~69歳の男性のうち、ベースライン調査時に上腕-足首間の脈派伝播速度を測定した人。
英語
Men aged 35-69 years who participated in the baseline survey of a prospective cohort study from November 2009 to June 2012 in Tokushima Prefecture, Japan and who received a brachial-ankle pulse wave velocity measurement at the baseline survey.
日本語
除外基準は以下のとおり:1)虚血性心疾患や脳卒中の既往のある者、2)ankle brachial indexが0.9以下の者、3)推定一日エネルギー摂取量が極端に多い(>4,000 kcal/日)または少ない(<1,000 kcal/日)者、4)血清の脂質値や高感度CRP値、大豆食品摂取データやその他の臨床データの欠損者
英語
Exclusion criteria is as follows: 1) men with a history of ischemic heart disease or stroke; 2) men with a low right or left ankle brachial index (<= 0.9); 3) men whose estimated daily total energy intake was extremely high (>4,000 kcal/day) or low (<1,000 kcal/day); and 4) men who had no data on serum lipid or high-sensitivity C-reactive protein, frequency of soy products intakes, or any clinical factors.
600
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名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 上村 浩一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirokazu Uemura |
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徳島大学大学院
英語
Tokushima University Graduate School
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予防医学分野
英語
Department of Preventive Medicine
日本語
徳島市蔵本町3-18-15
英語
3-18-15, Kuramoto-cho, Tokushima 770-8503, Japan
+81886337073
uemura.hirokazu@tokushima-u.ac.jp
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名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 上村 浩一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirokazu Uemura |
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徳島大学大学院
英語
Tokushima University Graduate School
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予防医学分野
英語
Department of Preventive Medicine
日本語
徳島市蔵本町3-18-15
英語
3-18-15, Kuramoto-cho, Tokushima 770-8503, Japan
+81886337073
uemura.hirokazu@tokushima-u.ac.jp
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徳島大学
英語
Tokushima University
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英語
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文部科学省
英語
The Japanese Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, and the Japan Society for the Promotion of Science.
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日本の官庁/Japanese Governmental office
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いいえ/NO
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2017 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2009 | 年 | 07 | 月 | 27 | 日 |
2009 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
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解析終了
英語
Analyses are finished.
2017 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000034484
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000034484
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |