UMIN試験ID | UMIN000031049 |
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受付番号 | R000035203 |
科学的試験名 | 夕食に摂取する食事が夜間血糖値推移に与える影響について検証する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/02/10 |
最終更新日 | 2018/06/22 03:47:55 |
日本語
夕食に摂取する食事が夜間血糖値推移に与える影響について検証する研究
英語
Study to investigate the influence of meals ingested for dinner on nighttime blood glucose level transition
日本語
夕食に摂取する食事が夜間血糖値推移に与える影響について検証する研究
英語
Study to investigate the influence of meals ingested for dinner on nighttime blood glucose level transition
日本語
夕食に摂取する食事が夜間血糖値推移に与える影響について検証する研究
英語
Study to investigate the influence of meals ingested for dinner on nighttime blood glucose level transition
日本語
夕食に摂取する食事が夜間血糖値推移に与える影響について検証する研究
英語
Study to investigate the influence of meals ingested for dinner on nighttime blood glucose level transition
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteer
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究の目的は、夕食時の食事内容が睡眠時および翌日の血糖値推移にどのような影響を与えるかを検証することとする。
英語
The purpose of this study is to examine how the diet contents at dinner will influence the transition of blood sugar at sleep and on the next day.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
夜間の血糖値、AUC
英語
Night of the blood glucose level,AUC
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
夕食の内容を以下のとおりとする。
1日目 米飯のみ
2日目 牛丼を中心としたメニュー
3日目 ハンバーグを中心としたメニュー
4日目 ハンバーガーを中心としたメニュー
英語
The contents of dinner are as follows.
Day 1 Only rice
Day 2 a bowl of rice topped with beef
Day 3 hamburger steak
Day 4 hamburgers
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
[1]試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上60歳未満の男女
[2]健康な者で慢性身体疾患がない者
[3]本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自
発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
[4]指定された検査日に来所でき、検査を受ける事のできる者
[5]試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
[1]Aged between 20 and 59
[2]Individuals who are healthy and do not treat any disease
[3]Individuals whose written informed consent has been obtained
[4]Individuals who can have an examination on a designated check day
[5]Individuals judged appropriate for the study by the principal
日本語
[1]現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
[2]耐糖能異常、精神疾患、睡眠障害、高血圧、糖尿病、高脂血症や重篤な疾患の既往歴・現病歴のある者
[3]過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の服薬習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
[4]肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
[5]消化器官に併存疾患および既往歴のある者(盲腸の既往歴は除く)
[6]BMIが30kg/m2以上の者
[7]過去1ヶ月間において200 mL、又は3ヶ月以内に400 mLを超える献血等をした者
[8]高度の貧血がある者
[9]試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
[10]妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性のある者
[11]現在、ならびに過去3ヶ月以内において、糖代謝関連を標榜する機能性表示食品、健康食品類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者(健康維持を目的した摂取は可)
[12]その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
[1]Individuals using medical products
[2]Individuals who are or are under treatment or have a history of Impaired Glucose Tolerance,mental disabilities,sleep disorder,hypertension,diabetes,fat metabolism or the other serious dysfunctions
[3]Individuals who used a drug to treat in the past 1 month (One-shot medicine of a headache, menstrual pain and a cold removes it.)
[4]Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung disease,or blood disease
[5]Individual who have digestive organ disease(disease of an appendix is removed)
[6]Individuals whose BMI is over 30 kg/m2
[7]Individuals who donated blood over 200mL in the past 1 month or over 400mL in the past 3 months
[8]Individuals with serious anemia
[9]Individuals who are sensitive to test products or Individual with fear who causes severe allergy in a food and medical supplies
[10]Individual who is pregnant or lactate
[11]Individuals who had a habit to ingest health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods, or supplyments of glycometabolism in the past 3 month or will ingest those foods during the test period
[12]Individuals judged inappropriate for the study by the principal
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 米井嘉一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshikazu Yonei |
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同志社大学生命医科学部
英語
Faculty of Life and Medical Sciences,Doshisha University
日本語
アンチエイジングリサーチセンター
英語
Anti-Aging Medical Research Center
日本語
京都府京田辺市多々羅都谷1-3
英語
1-3 Tatara Miyakodani,Kyotanabe City,Kyoto
0774-65-6394
yyonei@mail.doshisha.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 小椋真理 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Mari Ogura |
日本語
同志社大学
英語
Doshisha University
日本語
大学院生命医科学研究科
英語
Graduate School of Life and Medical Sciences,
日本語
京都府京田辺市多々羅都谷1-3
英語
1-3 Tatara Miyakodani,Kyotanabe City,Kyoto
0774-65-6382
m-ogura@po.kbu.ac.jp
日本語
同志社大学
英語
Anti-Aging Medical Research Center,Faculty of Life and Medical Sciences,Doshisha University
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日本語
生命医科学部アンチエイジングリサーチセンター
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英語
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その他
英語
YOSHINOYA HOLDINGS CO., LTD.
日本語
株式会社吉野家ホールディングス
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営利企業/Profit organization
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
金沢浦田クリニック(石川県)
2018 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 01 | 月 | 29 | 日 |
2018 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000035203
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000035203
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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