UMIN試験ID | UMIN000031782 |
---|---|
受付番号 | R000035927 |
科学的試験名 | 健康成人のヨーグルト摂取による腸内細菌叢変化の検討;単群介入試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/03/20 |
最終更新日 | 2023/09/21 14:59:25 |
日本語
健康成人のヨーグルト摂取による腸内細菌叢変化の検討;単群介入試験
英語
Efficacy of yogurt to intestinal flora in Japanese healthy adults; a single arm, interventional study
日本語
健康成人のヨーグルト摂取による腸内細菌叢変化の検討
英語
Efficacy of yogurt to intestinal flora in Japanese healthy adults
日本語
健康成人のヨーグルト摂取による腸内細菌叢変化の検討;単群介入試験
英語
Efficacy of yogurt to intestinal flora in Japanese healthy adults; a single arm, interventional study
日本語
健康成人のヨーグルト摂取による腸内細菌叢変化の検討
英語
Efficacy of yogurt to intestinal flora in Japanese healthy adults
日本/Japan |
日本語
健康成人
英語
healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健康成人を対象に、ヨーグルト摂取前後での腸内細菌叢の分布を比較し、ヨーグルトが腸内細菌叢に与える影響を分析する
英語
To investigate the effect of yogurt on the intestinal microbiome in healthy adults
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
ヨーグルト経口摂取による便細菌叢の変化
英語
The change of intestinal microbiome before and after taking yogurt
日本語
ヨーグルト経口摂取による排便状態の変化(日本語版Constipation Assessment Scale (CAS)ST版およびLT版, ブリストル便状スケール,便の色、便の臭い)
英語
The change of bowel habits before and after taking yogurt
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
ヨーグルト(ヤスダヨーグルトドリンクタイプ)150 ml/日を14日間摂取、その後14日間摂取中止、続いて300 ml/日を14日間摂取する
英語
150 ml of yogurt (Yasuda Yogurt) is taken daily for 14 days. After 14-day wash out period, 300 ml of yogurt (Yasuda Yogurt) is taken daily for 14 days.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な成人の方
英語
Healthy subjects
日本語
以下の1)-5)のいずれかに当てはまる方は、被験者として選定しない。
1) プロバイオティクス食品の定期摂取歴がある方
2) 悪性疾患の既往歴がある方
3) 乳糖不耐症がある方
4) 重篤な全身疾患の既往歴がある方
5) その他、研究者、共同研究者及び医師に不適当と判断された方
英語
Subjects who meet any of the following conditions will be excluded.
1) Subjects who have a history of taking probiotics.
2) Subjects who have a history of a malignant disease.
3) Subjects who have lactose intolerance.
4) Subjects who have a history of a severe systemic disease.
5) Subjects who are judged unsuitable for this study by principal investigator.
10
日本語
名 | 俊文 |
ミドルネーム | |
姓 | 若井 |
英語
名 | Wakai |
ミドルネーム | |
姓 | Toshifumi |
日本語
新潟大学大学院医歯学総合研究科
英語
Niigata University Graduate School of Medical and Dental Sciences
日本語
消化器・一般外科学分野
英語
Division of Digestive and General Surgery
951-8510
日本語
新潟県新潟市中央区旭町通1-757
英語
1-757 Asahimachi-dori, Chuo-ku, Niigata, Japan
025-227-2228
wakait@med.niigata-u.ac.jp
日本語
名 | 陽介 |
ミドルネーム | |
姓 | 田島 |
英語
名 | Tajima |
ミドルネーム | |
姓 | Yosuke |
日本語
新潟大学大学院医歯学総合研究科
英語
Niigata University Graduate School of Medical and Dental Sciences
日本語
消化器・一般外科学分野
英語
Division of Digestive and General Surgery
951-8510
日本語
新潟県新潟市中央区旭町通1-757
英語
1-757 Asahimachi-dori, Chuo-ku, Niigata, Japan
025-227-2228
y-tajima@med.niigata-u.ac.jp
日本語
新潟大学
英語
Niigata University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology
日本語
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
有限会社ヤスダヨーグルト
株式会社ブルボン
英語
Yasuda Yogurt Co., Ltd
Bourbon Co., Ltd.
日本語
新潟大学
英語
Niigata University
日本語
新潟県新潟市中央区旭町通1-757
英語
1-757 Asahimachi-dori, Chuo-ku, Niigata, Japan
025-227-2565
ethics@adm.niigata-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
10
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
一般募集中/Open public recruiting
2018 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 18 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000035927
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000035927
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |