UMIN試験ID | UMIN000033581 |
---|---|
受付番号 | R000038293 |
科学的試験名 | 食品のメイラード反応で生成する香気成分のヒトに対する生理機能および作業能率向上効果 ―縮瞳率、指先皮膚温、大脳疲労度、大脳酸素化ヘモグロビン量、ストレスマーカ量、および単純作業量における非対照・対照試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/08/01 |
最終更新日 | 2021/04/02 14:44:16 |
日本語
食品のメイラード反応で生成する香気成分のヒトに対する生理機能および作業能率向上効果 ―縮瞳率、指先皮膚温、大脳疲労度、大脳酸素化ヘモグロビン量、ストレスマーカ量、および単純作業量における非対照・対照試験―
英語
Effects of odor components generated by the Maillard reaction in foods on human physiology and improvement of task performance -controlled and uncontrolled studies on miosis rate, fingertip temperature, fatigue level of brain, oxyhemoglobin level of brain, stress marker level, and performance of a simple task-
日本語
食品のメイラード反応で生成する香気成分のヒトに対する生理機能および作業能率向上効果
英語
Effects of odor components generated by the Maillard reaction in foods on human physiology and improvement of task performance
日本語
食品のメイラード反応で生成する香気成分のヒトに対する生理機能および作業能率向上効果 ―縮瞳率、指先皮膚温、大脳疲労度、大脳酸素化ヘモグロビン量、ストレスマーカ量、および単純作業量における非対照・対照試験―
英語
Effects of odor components generated by the Maillard reaction in foods on human physiology and improvement of task performance -controlled and uncontrolled studies on miosis rate, fingertip temperature, fatigue level of brain, oxyhemoglobin level of brain, stress marker level, and performance of a simple task-
日本語
食品のメイラード反応で生成する香気成分のヒトに対する生理機能および作業能率向上効果
英語
Effects of odor components generated by the Maillard reaction in foods on human physiology and improvement of task performance
日本/Japan |
日本語
該当なし
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品メイラード反応で生成した香気成分を嗅いだときの生理応答とそれに伴う作業能率に及ぼす影響の検討
英語
To investigate effects of odor components from the Maillard reaction in foods on physiological function and performance of a task
その他/Others
日本語
影響
英語
effects
日本語
自律神経活動、大脳血流量、作業能率度
英語
autonomic nerve activity, blood flow rate of brain, and level of task performance
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
その他/Other |
日本語
58ppmの2,5-ジメチル-4-ヒドロキシ-3(2H)-フラノンを2分間嗅ぐ。縮瞳率、指先皮膚温、大脳疲労度、大脳酸素化ヘモグロビン量、ストレスマーカ量、作業量をそれぞれ2分間測定する。
英語
Smelling of 2,5-dimethyl-4-hydroxy-3(2H)-furanone (58ppm) for 2 min. Measurement of miosis rate, fingertip temperature, fatigue level of brain, oxyhemoglobin level of brain, stress marker level, and performance of a simple task for 2 min.
日本語
0.9ppmの2,3-あるいは2,5-あるいは2,6-ジメチルピラジンを2分間嗅ぐ。縮瞳率、指先皮膚温、大脳疲労度、大脳酸素化ヘモグロビン量、ストレスマーカ量、作業量をそれぞれ2分間測定する。
英語
Smelling of 2,3-, 2,5-, or 2,6-dimethylpyrazine (0.9ppm) for 2 min. Measurement of miosis rate, fingertip temperature, fatigue level of brain, oxyhemoglobin level of brain, stress marker level, and performance of a simple task for 2 min.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
健康であること
英語
healthy
日本語
耳鼻科系疾患、精神疾患、流行性感冒患、喫煙、てんかん
英語
otolaryngology disorder, psychiatric disorder, epidemic cold, cigarette smoker, epilepsy
30
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 素子 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Ohata |
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
生物資源科学部
英語
College of Bioresource Science
252-0880
日本語
神奈川県藤沢市亀井野1866
英語
1866, Kameino, Fujisawa, Kanagawa, Japan
0466-84-3987
oohata.motoko@nihon-u.ac.jp
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 素子 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Ohata |
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
生物資源科学部
英語
College of Bioresource Science
252-0880
日本語
神奈川県藤沢市亀井野1866
英語
1866, Kameino, Fujisawa, Kanagawa, Japan
0466-84-3987
oohata.motoko@nihon-u.ac.jp
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Japan Society for the Promotion of Science
日本語
日本学術振興会
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
順天堂大学医学部附属順天堂医院 臨床研究・治験センター
英語
Juntendo University Hospital
日本語
東京都文京区本郷3-1-3
英語
3-1-3, Hongo, Bunkyo, Tokyo, Japan
03-5802-1589
kenkyu5858@juntendo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
120
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2017 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000038293
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000038293
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |