UMIN試験ID | UMIN000033973 |
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受付番号 | R000038745 |
科学的試験名 | 加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/04/05 |
最終更新日 | 2019/04/05 12:21:16 |
日本語
加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響
英語
Effect of intake of heat-killed lactic acid bacteria on the physical function.
日本語
加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響
英語
Effect of intake of heat-killed LAB on the physical function.
日本語
加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響
英語
Effect of intake of heat-killed lactic acid bacteria on the physical function.
日本語
加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響
英語
Effect of intake of heat-killed LAB on the physical function.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
加熱殺菌乳酸菌の摂取が運動機能に及ぼす影響を検討すること
英語
To investigate effects of intake of heat-killed LAB on the physical function.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
該当せず/Not applicable
日本語
握力、膝伸展筋力、歩行能力
開眼片足立ち、閉眼片足立ち
英語
Grip strength, knee extension strength, gait speed
One-leg standing duration with vision, One-leg standing duration with no vision
日本語
BMI、体脂肪率、筋肉量、体脂肪量、四肢筋量
英語
BMI, body fat percentage, muscle mass, body fat mass, limb muscle mass
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
被験食品(乳酸菌)の12週間摂取
英語
Ingestion of heat-killed LAB for 12 weeks
日本語
対照食品の12週間摂取
英語
Ingestion of placebo for 12 weeks
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
65 | 歳/years-old | 以上/<= |
80 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な者で、現在何らかの重篤な疾患の治療をしていない者
英語
A health parson without an illness
日本語
1.握力が26キロ未満もしくは歩行スピードが0.8m/s未満の男性
2.握力が18キロ未満もしくは歩行スピードが0.8m/s未満の女性
3.脂肪、血圧、および血中脂質に影響を及ぼす可能性のあるサプリメントの使用を中止できない者
4.試験期間中の乳酸菌を多量に含む食品の摂取を中断できない者
英語
1.Male subjects whose grip strength values are less than 26.0kg or gait speed is less than 0.8 m/s.
2.Female subjects whose grip strength values are less than 18.0kg or gait speed is less than 0.8m/s.
3.Persons who cannot give up the intake of possible supplements which may affect the status of fat, blood pressure and plasma lipids
4.Persons who cannot terminate the consumption of foods containing large number of lactic acid bacteria during the trial
130
日本語
名 | 正德 |
ミドルネーム | |
姓 | 赤沼 |
英語
名 | masanori |
ミドルネーム | |
姓 | akanuma |
日本語
赤沼外科医院
英語
Akanuma Surgery Clinic
日本語
診療部
英語
Department
005-0842
日本語
北海道札幌市南区石山2条6丁目14番1号
英語
14-1, Isiyama2-jo 6, , Minami-ku Sapporo-shi, Hokkaido
011-200-9431
y-kohzai@kyowa-t.com
日本語
名 | 慶理 |
ミドルネーム | |
姓 | 香西 |
英語
名 | Yoshimichi |
ミドルネーム | |
姓 | kozai |
日本語
協和トライアル株式会社
英語
Kyowa Trial Co., Ltd.
日本語
臨床試験事業部
英語
Clinical Trials Division
064-0923
日本語
北海道札幌市中央区南23条西11丁目1-40
英語
1-40, minami 2-jo nisi 11-tyoume, , tyuuou-ku Sapporo-shi, Hokkaido
011-200-9431
https://www.kyowa-t.com/
y-kohzai@kyowa-t.com
日本語
その他
英語
Akanuma Surgery Clinic
日本語
赤沼外科医院
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Asahi group holdings, LTD
日本語
アサヒグループホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
赤沼外科医院倫理審査委員会
英語
akanuma surgery clinic ethics review board
日本語
北海道札幌市南区石山2条6丁目14番1号
英語
14-1, Isiyama2-jo 6, , Minami-ku Sapporo-shi, Hokkaido
011-200-9431
y-kohzai@kyowa
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
赤沼外科医院
2019 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 18 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 19 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000038745
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000038745
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |