UMIN試験ID | UMIN000034393 |
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受付番号 | R000039211 |
科学的試験名 | ミカンの摂取による皮膚カロテノイドレベル変動の把握 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/11/01 |
最終更新日 | 2021/04/07 09:35:49 |
日本語
ミカンの摂取による皮膚カロテノイドレベル変動の把握
英語
Effect of continual intake of Satsuma mandarin on skin carotenoid level in human.
日本語
ミカンの摂取による皮膚カロテノイドレベル変動の把握
英語
Effect of Satsuma mandarin on skin carotenoid level.
日本語
ミカンの摂取による皮膚カロテノイドレベル変動の把握
英語
Effect of continual intake of Satsuma mandarin on skin carotenoid level in human.
日本語
ミカンの摂取による皮膚カロテノイドレベル変動の把握
英語
Effect of Satsuma mandarin on skin carotenoid level.
日本/Japan |
日本語
なし
英語
none
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ミカン摂取による皮膚カロテノイドレベルの変動を把握する
英語
To evaluate changes of skin carotenoid level by intake of Satsuma mandarin.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
摂取期間および後観察期間の皮膚カロテノイドレベル
英語
Skin carotenoid levels during the intake period and the post-intake period.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
はい/YES
中央登録/Central registration
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
コントロール群:ミカンを摂取期間(4週間)および後観察期間(4週間)の間、摂取しない。
英語
Subjects can't eat Satsuma mandarin during the intake period (4 weeks) and the post-intake period (4 weeks).
日本語
ミカン1個群:摂取期間(4週間)は毎日ミカンを1個摂取する。後観察期間(4週間)の間、ミカンを摂取しない。
英語
Subjects eat one Satsuma mandarin every day during the intake period (4 weeks) and can't eat any Satsuma mandarin during post-intake the period (4 weeks).
日本語
ミカン3個群:摂取期間(4週間)は毎日ミカンを3個摂取する。後観察期間(4週間)の間、ミカンを摂取しない。
英語
Subjects eat three Satsuma mandarins every day during the intake period (4 weeks) and can't eat any Satsuma mandarin during the post-intake period (4 weeks).
日本語
英語
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日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健康なカゴメ株式会社の従業員でインフォームドコンセントが得られた者
英語
Healthy employee of KAGOME Co. Ltd. who agreed to participate in the examination.
日本語
①皮膚カロテノイドレベルが8.0以上の方
②試験食品に対して食物アレルギーのある方
③空腹時血糖が100 mg/dL以上、または過去に糖尿病の診断を受けたことがある方
④試験期間中に妊娠、授乳の予定がある方
⑤本試験開始時にカロテノイドを多く含む食品の摂取を伴う他のヒト試験に参加している方
⑥その他、試験責任者が不適当と判断した方
英語
1.Skin carotenoid level is 8.0 or higher.
2.Food allergy to the test food.
3.Fasting blood glucose is 100 mg / dL or more, or those who have had diagnosis of diabetes in the past.
4.Planning to become pregnant or lactating during the examination period.
5.Participate in other human tests involving intake of foods rich in carotenoid at the start of this study.
6.Who judged as inappropriate by the responsible investigator.
60
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 菅沼大行 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroyuki Suganuma |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME Co. Ltd.
日本語
イノベーション本部自然健康研究部
英語
Nature and wellness research department, Innovation division
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara, Tochigi
0287-36-2935
Hiroyuki_Suganuma@kagome.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 林宏紀 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiroki Hayashi |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME Co. Ltd.
日本語
自然健康研究部
英語
Nature and wellness research department, Innovation division
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara, Tochigi
0287-36-2935
Hiroki_Hayashi@kagome.co.jp
日本語
その他
英語
KAGOME Co. Ltd.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
KAGOME Co. Ltd.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2018 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 08 | 月 | 10 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 04 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 28 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 10 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000039211
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000039211
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |