UMIN試験ID | UMIN000034694 |
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受付番号 | R000039328 |
科学的試験名 | 香りによるヒトの心理・生理応答 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/11/01 |
最終更新日 | 2021/11/22 16:56:03 |
日本語
香りによるヒトの心理・生理応答
英語
Psychological / physiological responses by application of aroma
日本語
香りによるヒトの心理・生理応答
英語
Psychological / physiological responses by application of aroma
日本語
香りによるヒトの心理・生理応答
英語
Psychological / physiological responses by application of aroma
日本語
香りによるヒトの心理・生理応答
英語
Psychological / physiological responses by application of aroma
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
心理的/生理的応答に対する香りの効果を評価すること
英語
To evaluate the effect of aroma on psychological / physiological response.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
ストループテストによるストレス負荷状態での、柑橘の香りまたは無臭空気を15分間嗅いだ時のストレス指標となる唾液コルチゾール濃度の変化。
英語
Changes in salivary cortisol concentration as a stress indicator when smelling citrus scent or odorless air for 15 minutes in a stress-loaded state by a stroop test.
日本語
柑橘の香りを嗅いだ時、及びストループテストによるストレス負荷状態で、柑橘の香りまたは無臭空気を15分間嗅いだ時の、心理状態、脳血流量(前頭部)、指尖脈波の揺らぎ分布及び指尖血流量の変化。
英語
Changes in psychological state, cerebral blood flow (forehead), fluctuation distribution of finger tip pulse waves, and fingertip blood flow when sniffing citrus scent or odorless air for 15 minutes in a stress-loaded state by the stroop test.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
その他/Other |
日本語
試験は、1名につき2回、2日間に分けて実施する。
1回の試験で、一定の間隔を置きながら、I~IIIのテストを行う。
I 安静状態で、柑橘の香りを5分間嗅ぐ。
II ストループテストによるストレス負荷状態で、柑橘の香りを15分間嗅ぐ。
III ストループテストによるストレス負荷状態で、無臭空気を15分間嗅ぐ。
英語
The test is conducted twice per person, divided into two days.
In one test, perform the following tests I to III at regular intervals.
I In a rest state, sniff the citrus scent for 5 minutes.
II In the stress load condition by the stroop test, sniff the citrus fragrance for 15 minutes.
III In the stress-loaded state by the stroop test, sniff the odorless air for 15 minutes.
日本語
試験は、1名につき2回、2日間に分けて実施する。
1回の試験で、一定の間隔を置きながら、I~IIIのテストを行う。
I 安静状態で、柑橘の香りを5分間嗅ぐ。
II ストループテストによるストレス負荷状態で、無臭空気を15分間嗅ぐ。
III ストループテストによるストレス負荷状態で、柑橘の香りを15分間嗅ぐ。
英語
The test is conducted twice per person, divided into two days.
In one test, perform the following tests I to III at regular intervals.
I In a rest state, sniff the citrus scent for 5 minutes.
II In the stress load condition by the stroop test, sniff the odorless air for 15 minutes.
III In the stress-loaded state by the stroop test, sniff the citrus fragrance for 15 minutes.
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英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
(1)日本人
(2)女性
(3)30歳以上59歳以下、健康な人
(同意取得時)
(4)文書による同意を得た者
英語
(1)Japanese
(2)Female
(3)Age:30-59, Healthy person
(At obtaining informed consent)
(4)Persons giving written informed consent
日本語
(1)香りに過敏で不定愁訴や喘息等を起こす可能性のある方
(3)血行障害に関わる疾病のある方
(6)観察部位(腕部)周辺にキズ、吹き出物などにより、試験行為による負担が大きく、評価に影響を与えるような皮膚症状の方
(7)現在、疾病により、皮膚科等に通っている方
(8)妊娠中または妊娠している可能性のある方、および授乳中の方
(9)他の臨床試験に参加している方
英語
(1) Subjects who are sensitive to scent and may cause indefinite complaints or asthma.
(3) Subjects who have diseases related to blood circulation disorder.
(6) Subjects who have skin symptoms around the site of observation that affect the evaluation. For example, scratches, pimples, etc.
(7) Subjects who currently go to dermatology office.
(8) Subjects who are pregnant, may be pregnant in near future, or are breast-feeding.
(9) Subjects who participate in other clinical studies.
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日本語
名 | 里恵 |
ミドルネーム | |
姓 | 山下 |
英語
名 | Rie |
ミドルネーム | |
姓 | Yamashita |
日本語
静岡県工業技術研究所
英語
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
日本語
食品科
英語
Food Science and Technology
421-1298
日本語
静岡県静岡市葵区牧ヶ谷2078
英語
2078 Makigaya, Aoi-ku, Shizuoka-city, Shizuoka, 421-1298, Japan
+81-54-278-3024
rie1_yamashita@pref.shizuoka.lg.jp
日本語
名 | 里恵 |
ミドルネーム | |
姓 | 山下 |
英語
名 | Rie |
ミドルネーム | |
姓 | Yamashita |
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静岡県工業技術研究所
英語
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
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食品科
英語
Food Science and Technology
421-1298
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静岡県静岡市葵区牧ヶ谷2078
英語
2078 Makigaya, Aoi-ku, Shizuoka-city, Shizuoka, 421-1298, Japan
+81-54-278-3024
rie1_yamashita@pref.shizuoka.lg.jp
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静岡県工業技術研究所
英語
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
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その他
英語
Shizuoka prefecture
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静岡県
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地方自治体/Local Government
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静岡県工業技術研究所研究倫理審査委員会
英語
Ethics Review Board of Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
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静岡県葵区牧ヶ谷2078
英語
2078 Makigaya, Aoi-ku, Shizuoka-city, Shizuoka, 421-1298, Japan
+81542783028
sk-kikaku@pref.shizuoka.lg.jp
いいえ/NO
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英語
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静岡県工業技術研究所
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
2018 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
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試験終了/Completed
2018 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 29 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 10 | 月 | 30 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000039328
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000039328
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |