UMIN試験ID | UMIN000034551 |
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受付番号 | R000039387 |
科学的試験名 | GI値測定試験: 非ランダム化単回摂取試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/10/17 |
最終更新日 | 2019/03/31 13:55:51 |
日本語
GI値測定試験: 非ランダム化単回摂取試験
英語
An investigation study of measuring the glycemic index (GI): non-randomized single administration study
日本語
GI値測定試験
英語
An investigation study of measuring the glycemic index (GI)
日本語
GI値測定試験: 非ランダム化単回摂取試験
英語
An investigation study of measuring the glycemic index (GI): non-randomized single administration study
日本語
GI値測定試験
英語
An investigation study of measuring the glycemic index (GI)
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Japanese subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
被験食品のGI値を測定する。
英語
To measure the glycemic index (GI) of the test food
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
GI値
※ISO26642:2010に準拠
英語
GI
* Based on ISO 26642
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
介入期間: 単回
試験食品: 被験食品
用量: 204 g (糖質量50g)
用法: 摂取前検査後、12分から15分かけて水 (300 mL) と共に摂取する。
介入期間: 単回
試験食品: 50 gグルコース溶液
用量: 150 mL
用法: 摂取前検査後、12分から15分かけて摂取する。
英語
Duration: single dose
Test Material: test food
Dose: 204 g (50g of carbohydrate amount)
Administration: Eat the test food with water (300 mL) within 12-15 minutes
Duration: single dose
Test Material: 50 g of glucose solution
Dose: 150 mL
Administration: Take the solution within 12-15 minutes
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 20歳以上50歳以下の健常な日本人男女
2. BMIが30kg/m2以下の者
3. 試験責任医師が試験の参加に問題ないと判断した者
英語
1. Healthy Japanese adult subjects ages between 20-50 years
2. Subjects who are below 30 kg/m2 in BMI
3. Subjects who are judged as eligible to participate in the study by the physician
日本語
1. 悪性腫瘍、心不全、心筋梗塞の治療中もしくは既往歴がある者
2. ペースメーカーや植え込み型除細動器を埋め込んでいる者
3. 以下の慢性疾患で治療中の者
不整脈、肝障害、腎障害、脳血管障害、リウマチ、糖尿病、脂質異常症、高血圧症、その他の慢性疾患
4. 食物アレルギーや食物不耐症の者
5. 糖耐性に影響のある薬を服用している者
6. 過去に糖尿病治療のためにインスリン療法を行った、または抗高血糖の薬を飲んだ者
7. 栄養素の消化や吸収に影響のある病気や薬を服用している者
8. 特定保健用食品、機能性表示食品、その他の機能性が考えられる食品/飲料を日頃から摂取している者
9. 医薬品 (漢方薬を含む) ・サプリメントを常用している者。特にステロイドやプロテアーゼ阻害剤、統合失調症治療薬、糖尿病治療薬を服用している者
10. アレルギー (医薬品・試験食品関連食品) がある者。特にセリアック病やグルテンに敏感である者
11. 妊娠中、授乳中、あるいは試験期間中に妊娠する意思のある者
12. 同意書取得日以前の3ヶ月間において治療や手術のために入院していた者
13. 同意書取得日以前の3ヶ月間において他の臨床試験に参加していた者、あるいは試験期間中に参加予定のある者
14. その他、試験責任医師が本試験の対象として不適切と判断した者
英語
1. Subjects who are undergoing medical treatment or have a medical history of malignant tumor, heart failure or myocardial infarction
2. Subjects who have a pacemaker or an implantable cardioverter defibrillator (ICD)
3. Currently undergoing treatment for any of the following chronic diseases: cardiac arrhythmia, liver disease, kidney disease, cerebrovascular disorder, rheumatism, diabetes mellitus, dyslipidemia, hypertension, or any other chronic diseases
4. Subjects who have food allergies and/or food intolerances
5. Subjects who take medications known to affect glucose tolerance
6. Subjects who use insulin to treat diabetes or take antihyperglycemic drugs
7. subjects who are the presence of disease or drugs which influence digestion and absorption of nutrients
8. Subjects who use or take "Foods for Specified Health Uses", "Foods with Function Claims", or other functional food/beverage in daily
9. Subjects who are currently taking medications (including herbal medicines) and dietary supplement. Particularly, the use of steroids, protease inhibitors, or antipsychotics
10. Subjects who are an allergic reaction to medications and/or the test food related products. Particularly, the presence of celiac disease or sensitive to gluten
11. Subjects who are pregnant, breast-feeding, or planning to become pregnant
12. Subjects who have a major medical or surgical event requiring hospitalization within the preceding 3 months
13. Subjects who have been enrolled in other clinical trials within the last three months before the agreement to participate in this trial or plan to enroll in anther clinical trials during trial period
14. Subjects who are judged as ineligible to participate in the study by the physician
10
日本語
名 | 和雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 |
英語
名 | Kazuo |
ミドルネーム | |
姓 | YAMAMOTO |
日本語
株式会社オルトメディコ
英語
ORTHOMEDICO Inc.
日本語
代表取締役
英語
CEO
112-0002
日本語
東京都文京区小石川1-4-1 住友不動産後楽園ビル2階
英語
2F Sumitomo Fudosan Korakuen Bldg., 1-4-1, Koishikawa, Bunkyo-ku, Tokyo, Japan.
03-3818-0610
kazu@orthomedico.jp
日本語
名 | 直子 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Naoko |
ミドルネーム | |
姓 | SUZUKI |
日本語
株式会社オルトメディコ
英語
ORTHOMEDICO Inc.
日本語
研究開発部
英語
R&D Department
112-0002
日本語
東京都文京区小石川1-4-1 住友不動産後楽園ビル2階
英語
2F Sumitomo Fudosan Korakuen Bldg., 1-4-1, Koishikawa, Bunkyo-ku, Tokyo, Japan.
03-3818-0610
nao@orthomedico.jp
日本語
その他
英語
ORTHOMEDICO Inc.
日本語
株式会社オルトメディコ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
TEIJIN LIMITED
日本語
帝人株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
医療法人社団 盛心会 タカラクリニック
英語
Medical Corporation Seishinkai, Takara Clinic
日本語
英語
日本語
医療法人社団盛心会タカラクリニック倫理委員会
英語
the ethical committee of the Takara Clinic, Medical Corporation Seishinkai
日本語
東京都品川区東五反田2-3-2 タイセイビル9階
英語
9F Taisei Building, 2-3-2, Higashi-gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan.
03-5793-3623
info@takara-clinic.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
医療法人社団盛心会 タカラクリニック (東京都)
Medical Corporation Seishinkai, Takara Clinic (Tokyo, Japan)
2018 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
未公表/Unpublished
11
日本語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 10 | 月 | 12 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 12 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000039387
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000039387
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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