UMIN試験ID | UMIN000034776 |
---|---|
受付番号 | R000039564 |
科学的試験名 | 鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/04/01 |
最終更新日 | 2019/05/10 11:55:44 |
日本語
鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果
英語
Inhibitory effect on elevation of blood glucose level by bonito dashi
日本語
鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果
英語
Inhibitory effect on elevation of blood glucose level by bonito dashi
日本語
鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果
英語
Inhibitory effect on elevation of blood glucose level by bonito dashi
日本語
鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果
英語
Inhibitory effect on elevation of blood glucose level by bonito dashi
日本/Japan |
日本語
糖尿病などの重篤な疾患のない30歳から70歳の男女尚かつBMIが30以下の者
英語
Men and women aged from 30 to 70
without a critical disease such as diabetes mellitus and having BMI less than 30.
内科学一般/Medicine in general | 内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
糖尿病などの疾患のない健常成人における鰹だしによる血糖値上昇抑制作用に関する効果を解析する。
英語
To analyze inhibitory effect on elevation of blood glucose level by bonito dashi in adults without a critical disease such as diabetes mellitus and having BMI less than 30.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値
英語
Blood glucose level
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
介入試験参加志願者の空腹時血糖値を測定する。鰹だし(150 ml)を摂取してもらう。さらに鰹だしを飲んだ後に米飯(約295 kcal)を食してもらい,その前後の血糖値の変化を経時的測定する。
水(ミネラルウオーター,150 ml)の場合を対照とする。
英語
After measuring of fasting blood glucose levels of volunteers, they ingest bonito dashi (150 ml). After 30 min later, the volunteer's blood glucose levels are measured again. Then, they eat cooked and packaging rice (295 kcal). After eating the rice, their blood glucose levels are measured with 15~30 min intervals up to 150 min.
Instead of bonito dashi, the case of mineral water-drinking is its control.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.疾患を持たない男女志願者
2.30歳から70歳
3.参加の同意が文章で得られた者
英語
1.Healthy male and female volunteers
2.From 30 to 70 years of age
3.Be able to provide written informed consent
日本語
重篤な疾患を持つ者
英語
With a critical disease such as diabetes mellitus
20
日本語
名 | 純子 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Junko |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学部
英語
School of Nursing and Nutrition
065-0013
日本語
日本国,札幌市東区北13条東3丁目
英語
Higashi-ku, Kita-13 Higashi -3, Sapporo, Japan
011-741-1051
j-suzuki@tenshi.ac.jp
日本語
名 | 純子 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Junko |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学部
英語
School of Nursing and Nutrition
065-0013
日本語
日本国,札幌市東区北13条東3丁目
英語
Higashi-ku, Kita-13 Higashi -3, Sapporo, Japan
011-741-1051
j-suzuki@tenshi.ac.jp
日本語
その他
英語
Tenshi College, School of Nursing and Nutrition, Department of Nutrition
日本語
天使大学
日本語
看護栄養学部 栄養学科
日本語
英語
日本語
その他
英語
Rworks inc.
日本語
有限会社 アールワークス
日本語
アールワークス
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
天使大学研究倫理委員会
英語
Tenshi College, Research ethics committee
日本語
札幌市東区北13条東3丁目
英語
Higashi-ku, Kita-13 Higashi -3, Sapporo, Japan
011-741-1051
kubota@tenshi.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
天使大学(北海道) Tenshi College (Hokkaido)
2019 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
20
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 12 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 15 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
2019 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 11 | 月 | 05 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000039564
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000039564
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |