UMIN試験ID | UMIN000035110 |
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受付番号 | R000040017 |
科学的試験名 | 粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響に関する探索的試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/12/03 |
最終更新日 | 2019/06/04 09:24:34 |
日本語
粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響に関する探索的試験
英語
An exploratory study to evaluate the efficacy of enteral nutrition using thickening agents on physical properties in stomach and blood glucose fluctuation
日本語
粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響に関する探索的試験
英語
The effect of enteral nutrition using thickening agents on physical properties in stomach and blood glucose fluctuation
日本語
粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響に関する探索的試験
英語
An exploratory study to evaluate the efficacy of enteral nutrition using thickening agents on physical properties in stomach and blood glucose fluctuation
日本語
粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響に関する探索的試験
英語
The effect of enteral nutrition using thickening agents on physical properties in stomach and blood glucose fluctuation
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adult
消化器内科学(消化管)/Gastroenterology | 内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
消化器外科(消化管)/Gastrointestinal surgery | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
新規粘度可変型流動食の胃内挙動と血糖変動に及ぼす影響を評価する
英語
To evaluate the effect of enteral nutrition using thickening agents on physical properties in stomach and blood glucose fluctuation
有効性/Efficacy
日本語
英語
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血糖値
英語
Blood glucose level
日本語
胃内動態(内視鏡所見)
英語
Physical properties in stomach
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
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新規粘度可変型流動食VVT-01
英語
Novel enteral nutrition using thickening agents VVT-01
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標準液体流動食
英語
Liquid enteral nutrition
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既存粘度可変型流動食
英語
Commercially available enteral nutrition using thickening agents
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
年齢20歳以上64歳以下の者
英語
aged 20-64 years
日本語
1.妊娠している者、試験期間中妊娠の意思がある者、授乳中の者
2.肝、腎、心、肺、消化器、血液、内分泌、および代謝系等の治療を受けている者またはこれらの重篤な既往歴がある者
3.慢性疾患に罹患している者
4.重篤な食物アレルギーあるいは薬物アレルギーの既往歴がある者
5.空腹時血糖(mg/dL)が69以下または100以上の者
6.HbA1c(%)が4.5以下または5.6以上の者
7.研究期間中に他の臨床試験に参加する予定の者
8.その他、試験責任医師が被験者として不適切と判断した者
英語
1.Subject who are pregnant or under lactation, or expected to be pregnant during the study
2.Subjects who have serious history or receiving treatment of liver, kidney, heart, lung, digestive, hematological and metabolic disease
3.Subjects who are chronic disease
4.Subjects who have history of serious food or drug allergy
5.Subjects who have fasting blood glucose 69>= or 100<=
6.Subjects who have HbA1c 4.5>= or 5.6<=
7.Subjects who are planning to participate in the other study during the study period
8.Subjects judged inappropriate for the study by the principal investigator
6
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 水野英彰 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hideaki Mizuno |
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医療法人社団 悦伝会 目白第二病院
英語
Mejiro Second General Hospital
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外科学
英語
Department of Surgery
日本語
東京都福生市福生1980番地
英語
1980, Hussa, Hussa, Tokyo, 197-0011, Japan
042-553-3511
zbm05143@sky.zero.ad.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 水野英彰 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hideaki Mizuno |
日本語
医療法人社団 悦伝会 目白第二病院
英語
Mejiro Second General Hospital
日本語
外科学
英語
Department of Surgery
日本語
東京都福生市福生1980番地
英語
1980, Hussa, Hussa, Tokyo, 197-0011, Japan
042-553-3511
zbm05143@sky.zero.ad.jp
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その他
英語
Mejiro Second General Hospital
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医療法人社団 悦伝会 目白第二病院
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英語
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その他
英語
MORINAGA MILK INDUSTRY CO.
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森永乳業株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 03 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2018 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 03 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 03 | 日 |
2019 | 年 | 06 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040017
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040017
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |