UMIN試験ID | UMIN000035133 |
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受付番号 | R000040047 |
科学的試験名 | 塩味とうま味混合水溶液の官能評価に関する探索的臨床研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/12/12 |
最終更新日 | 2023/12/22 16:51:08 |
日本語
塩味とうま味混合水溶液の官能評価に関する探索的臨床研究
英語
Exploratory clinical study on sensory evaluation of salty taste and umami mixed aqueous solution.
日本語
塩味とうま味混合水溶液の官能評価に関する探索的臨床研究
英語
Exploratory clinical study on sensory evaluation of salty taste and umami mixed aqueous solution.
日本語
塩味とうま味混合水溶液の官能評価に関する探索的臨床研究
英語
Exploratory clinical study on sensory evaluation of salty taste and umami mixed aqueous solution.
日本語
塩味とうま味混合水溶液の官能評価に関する探索的臨床研究
英語
Exploratory clinical study on sensory evaluation of salty taste and umami mixed aqueous solution.
日本/Japan |
日本語
成人
英語
adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
塩味とうま味混合水溶液の味覚に対する相互作用を研究する。
英語
Study the interaction of salty taste and umami mixed aqueous solution on taste.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
味覚(塩味、うま味、好ましさ、他)
英語
Taste (salty taste, umami, palatability etc.)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープンだが測定者がブラインド化されている/Open -but assessor(s) are blinded
用量対照/Dose comparison
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
0.1 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.1 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
0.2 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.2 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
0.3 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.3 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
0.4 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.4 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
0.5 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.5 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
0.6 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl 水溶液 (w/v)
英語
0.6 % MSG + 0.1-0.9 % NaCl aqueous solution (w / v)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
女/Female
日本語
書面によるインフォームドコンセントで本研究に参加することに同意した大人の男女。
英語
Adult men and women who agreed to participate in this research with written informed consent.
日本語
(1) 摂食障害を有する者
(2) 味覚障害を有する者
(3) 2時間以内に食事を摂取した者
(4) 研究実施責任者が、試験参加に不適切と判断した者
英語
(1) Persons with eating disorders.
(2) Persons with taste disorders.
(3) Persons who has eaten within 2 hours.
(4) Persons who judged that a principal investigator is inappropriate for participating in the examination.
12
日本語
名 | 仁美 |
ミドルネーム | |
姓 | 早渕 |
英語
名 | Hitomi |
ミドルネーム | |
姓 | Hayabuchi |
日本語
福岡女子大学
英語
Fukuoka Women's University
日本語
国際文理学部 食・健康学科
英語
Department of Food and Health Sciences, International College of Arts and Sciences
813-8529
日本語
福岡市東区香住ヶ丘 1-1-1
英語
1-1-1 Kasumigaoka, Higashiku, Fukuoka, Japan
092-661-2411
s-hayabuchi@fwu.ac.jp
日本語
名 | 淳 |
ミドルネーム | |
姓 | 古賀 |
英語
名 | Kiyoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Koga |
日本語
福岡女子大学
英語
Fukuoka Women's University
日本語
経営総務班
英語
General Affairs Management Group
813-8529
日本語
福岡市東区香住ヶ丘 1-1-1
英語
1-1-1 Kasumigaoka, Higashiku, Fukuoka, Japan
092-661-2411
keiei@fwu.ac.jp
日本語
その他
英語
Fukuoka Women's University
日本語
福岡女子大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Fukuoka Women's University
日本語
福岡女子大学
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
味の素(株)
英語
Ajinomoto co., Inc.
日本語
味の素(株)
英語
Ajinomoto co., Inc.
日本語
福岡女子大学疫学等研究倫理審査委員会
英語
Research Ethics Review Committee at Fukuoka Women's University
日本語
福岡市東区香住ヶ丘 1-1-1 / 1-1-1
英語
Kasumigaoka, Higashiku, Fukuoka, Japan
092-661-2411
keiei@fwu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
福岡女子大学 / Fukuoka Women’s University
2018 | 年 | 12 | 月 | 12 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2016 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
2016 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
2016 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 07 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 12 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 16 | 日 |
2019 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040047
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040047
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |