UMIN試験ID | UMIN000035329 |
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受付番号 | R000040065 |
科学的試験名 | 透析患者における中鎖脂肪酸の摂取が血清アルブミン値や体組成に及ぼす影響について |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/01/04 |
最終更新日 | 2018/12/20 22:35:19 |
日本語
透析患者における中鎖脂肪酸の摂取が血清アルブミン値や体組成に及ぼす影響について
英語
Effect of medium-chain fatty acids intake on serum albumin concentration and body composition in dialysis patients
日本語
透析患者における中鎖脂肪酸の摂取が血清アルブミン値や体組成に及ぼす影響について
英語
Effect of medium-chain fatty acids intake on serum albumin concentration and body composition in dialysis patients
日本語
透析患者における中鎖脂肪酸の摂取が血清アルブミン値や体組成に及ぼす影響について
英語
Effect of medium-chain fatty acids intake on serum albumin concentration and body composition in dialysis patients
日本語
透析患者における中鎖脂肪酸の摂取が血清アルブミン値や体組成に及ぼす影響について
英語
Effect of medium-chain fatty acids intake on serum albumin concentration and body composition in dialysis patients
日本/Japan |
日本語
慢性腎臓病、血液透析
英語
Chronic kidney disease
hemodialysis
腎臓内科学/Nephrology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
入院透析患者でPEWを疑う患者に対し、中鎖脂肪酸を摂取することにより、栄養改善が図れるか、血液生化学、体組成、筋肉量、食事摂取量などを測定し、評価・検討する。
英語
To examine whether intake of medium-chain fatty acids may improve nutrition in dialysis patients suspected of PEW, we evaluated blood biochemistry, body composition, muscle mass and dietary intake of those admitted in our hospital.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
介入時、介入12か月後の血液データ
英語
Blood: parameters reflecting nutritional status before starting and after 12-months.
日本語
介入時、介入12か月後の食事摂取量、体組成、栄養状態別での比較
英語
Dietary intake,Body composition,Comparison between nutritional status before starting and after 12-months.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープンだが測定者がブラインド化されている/Open -but assessor(s) are blinded
無治療対照/No treatment
はい/YES
はい/YES
施設をブロックとみなしている/Institution is considered as a block.
はい/YES
準ランダム化/Pseudo-randomization
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
中鎖脂肪酸9gを1日分として食事に付加。
試験開始から12週目までの3か月間の食事に付加、以後3か月毎に付加せず、付加、付加せず で終了。
英語
Nine g/day of medium-chain fatty acids are added to diet
Added to the meal for 3 months from the start of the test until the 12th week, not added every 3 months thereafter, ending without addition or addition
日本語
中鎖脂肪酸9gを1日分として食事に付加。
試験開始から12週目までの3か月間の食事に付加せず、以後3か月毎に付加、付加せず、付加 で終了
英語
Nine g/day of medium-chain fatty acids are added to diet
It is not added to the meal for 3 months from the start of the examination until the 12th week, not added and added every 3 months thereafter, ending with addition
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
食事の経口摂取可能な長期入院患者
英語
long-term admitted patients who are capable of oral intake
日本語
特になし
英語
None
70
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 越野 慶隆 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshitaka Kosiho |
日本語
医療法人社団瑞穂会 みずほ病院
英語
Mizuho hospital
日本語
内科
英語
Internal medicine
日本語
石川県河北郡津幡町字潟端422番地1
英語
422-1,katabata,tsubata-cho,kahoku-gun,Ishikawa,Japan
076-255-3008
mizuho@tiara.ocn.ne.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 角野 愛 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Ai Kakuno |
日本語
医療法人社団瑞穂会 みずほ病院
英語
Mizuho hospital
日本語
栄養部
英語
Nutrition department
日本語
石川県河北郡津幡町字潟端422番地1
英語
422-1,katabata,tsubata-cho,kahoku-gun,Ishikawa,Japan
076-255-3008
mizuho@tiara.ocn.ne.jp
日本語
その他
英語
Mizuho hospital
日本語
医療法人社団瑞穂会 みずほ病院
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
日本語
自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2018 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 04 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 20 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040065
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040065
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |