UMIN試験ID | UMIN000035164 |
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受付番号 | R000040077 |
科学的試験名 | 機能性表示食品を目指した食品の過剰摂取時における安全性の確認 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/12/07 |
最終更新日 | 2019/03/30 14:40:35 |
日本語
機能性表示食品を目指した食品の過剰摂取時における安全性の確認
英語
Safety evaluation studies of high dose intake of a food aiming for official recognition as a Food with Function Claims.
日本語
機能性表示食品を目指した食品の過剰摂取時における安全性の確認
英語
Safety evaluation studies of high dose intake of a food aiming for official recognition as a Food with Function Claims.
日本語
機能性表示食品を目指した食品の過剰摂取時における安全性の確認
英語
Safety evaluation studies of high dose intake of a food aiming for official recognition as a Food with Function Claims.
日本語
機能性表示食品を目指した食品の過剰摂取時における安全性の確認
英語
Safety evaluation studies of high dose intake of a food aiming for official recognition as a Food with Function Claims.
日本/Japan |
日本語
健常ボランティア
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
機能性表示食品を目指した食品を1日摂取目安量の3倍量を摂取した時の安全性を検討する。
英語
To evaluate the safety of excessive ingestion 3-fold quantity of the recommended daily intake of a food aiming for official recognition as a Food with Function Claims.
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
血液学的検査
血液生化学的検査
尿一般検査
医師による問診
有害事象の有無
試験食品摂取開始後2週間目と4週間目に評価する。
英語
Hematologic test
Blood biochemistry test
Urine analysis
Doctor's questions
Adverse events
Evaluate after 2 weeks and 4 weeks of ingestion.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
研究食品1日6個を4週間摂取
英語
Oral ingestion of 6 packets of the test food per day for 4 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
同意取得時20歳以上75歳未満の健常人
英語
Healthy adult males and females from 20 to 74years of age
日本語
1. 妊産婦・授乳婦の方
2. 何らかの薬を常用している方
3. 下痢症状が続いている方
4. 果物アレルギーがある方
5. その他研究責任者が不適当と判断した方
英語
Individuals meeting any of the following conditions will not be selected as study subjects:
1. Pregnant and nursing mothers
2. Individuals taking medication on a routine basis
3. Individuals with persistent diarrhea.
4. Individuals with a fruit allergy
5. Other individuals deemed unsuitable by the principal investigator.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 溝渕俊二 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Prof. Shunji Mizobuchi |
日本語
高知大学医学部
英語
Kochi Medical School, Kochi University
日本語
臨床看護学
英語
Clinical Nursing
日本語
高知県南国市岡豊町小蓮
英語
Kohasu, Oko-cho, Nankoku-city, Kochi, Japan
088-866-5811
mizoshun@kochi-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 溝渕俊二 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shunji Mizobuchi |
日本語
高知大学医学部
英語
Kochi Medical School, Kochi University
日本語
臨床看護学
英語
Clinical Nursing
日本語
高知県南国市岡豊町小蓮
英語
Kohasu, Oko-cho, Nankoku-city, Kochi, Japan
088-866-5811
mizoshun@kochi-u.ac.jp
日本語
その他
英語
Kochi University
日本語
高知大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Umajimura Agricultural Cooperative
MUSE Co.,Ltd.
日本語
馬路村農業協同組合
株式会社ミューズ
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 12 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 19 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 12 | 月 | 07 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040077
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040077
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |