UMIN試験ID | UMIN000035484 |
---|---|
受付番号 | R000040424 |
科学的試験名 | 特定食品成分の短期摂取が疲労及び持久力に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/05/01 |
最終更新日 | 2019/07/16 14:42:57 |
日本語
特定食品成分の短期摂取が疲労及び持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance and fatigue
日本語
特定食品成分の短期摂取が疲労及び持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance and fatigue
日本語
特定食品成分の短期摂取が疲労及び持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance and fatigue
日本語
特定食品成分の短期摂取が疲労及び持久力に与える影響
英語
The effect of intake of specific food ingredients on human endurance and fatigue
日本/Japan |
日本語
健常成人男性
英語
Healthy male adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
特定食品成分の摂取が運動時の血中成分とヒト持久力に与える影響を検証すること
英語
To elucidate the effects of the intake of tea catechins and amino acids on the blood component during exercise and human endurance
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
該当せず/Not applicable
日本語
前日からの2日間被験品摂取後の持久力
英語
Endurance on last day of each period (2 days)
日本語
前日からの2日間被験品摂取後の運動負荷試験時血液成分変動、唾液成分変動、心拍変動、自覚的運動強度(RPE)、疲労度等に関するアンケート(VAS)
英語
Blood component fluctuation, saliva component fluctuation, heart rate variability, rate of perceived exertion (RPE), visual analog scale (VAS) for fatigue at exercise test on last day of each period (2 days)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
特定栄養成分配合飲食品を前日及び当日摂取し運動を負荷する。→6日以上のウォッシュアウト。→特定栄養成分無配合飲食品を前日及び当日摂取し運動を負荷する。
英語
Intake of specific food ingredients for 2 days and exercise on the final day.->Washout more than 6 days.->Intake of placebo (without specific food ingredients) for 2 days and exercise on the final day.
日本語
特定栄養成分無配合飲食品を前日及び当日摂取し運動を負荷する。→6日以上のウォッシュアウト。→特定栄養成分配合飲食品を前日及び当日摂取し運動を負荷する。
英語
Intake of placebo (without specific food ingredients) for 2 days and exercise on the final day.->Washout more than 2 weeks.->Intake of specific food ingredients for 2 days and exercise on the final day.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
①20歳~39歳の健常男性
②体力測定が可能な方
③週に1度程度以上の運動習慣のある方
④試験研究担当者の指示に従うことが可能な方
⑤試験期間中に栃木事業場に在場しており、試験に参加可能な方
英語
1.A person who is healthy men of 20 to 39 years old
2.A person who can receive physical fitness measurement
3.A person with exercise habits of about once a week
4.A person who is able to comply with the instructions of the person in charge of research
5.A person who is in the Kao Tochigi Plant during the examination period and who can participate in the exam
日本語
①肝、腎、心、肺、消化器、血液、内分泌系および代謝系等に重篤な疾患を有する方
②心不全患者及び心筋梗塞の既往のある方
③神経系疾患に基づく発作(意識消失、昏睡、痙攣など)の既往のある方
④糖・脂質代謝に異常がある方
⑤アルコールを多飲される方(アルコール換算20g/日以上)
⑥食品(小麦、卵、乳、大豆、リンゴ、ゼラチン、豚肉等)アレルギーのある方
⑦貧血がひどい方
⑧下肢運動器に現在故障を抱えている方、若しくは、過去3か月以内に抱えていた方
⑨体力・運動能力が低い方(一定リズムの自転車ペダルこぎ運動のできない方、20分以上の持久性運動ができない方)
⑩医師から運動、若しくは激しい動きをとめられている方
英語
1.A person with serious diseases such as liver, kidney, heart, lung, digestive organs, blood, endocrine system and metabolic system
2.Heart failure patients and a person with a history of myocardial infarction
3.A person who has a history of seizures based on nervous system diseases (loss of consciousness, coma, convulsions, etc.)
4.A person with abnormal sugar / lipid metabolism
5.A person who drinks alcohol (alcohol equivalent of 20 g / day or more)
6.Food allergy to wheat, eggs, milk, soybean, apple, pork, and, ingredients derived from gelatin etc
7.A person with severe anemia
8.A person who currently has trouble in the lower limb exercise machine, or who had it within the past 3 months
9.A person with lower physical strength / exercise ability (a person who can not do the bicycle pedaling movement of constant rhythm, a person who can not do persistence exercise for more than 20 minutes)
10.A person who is prohibited from exercising or intense movement from a doctor
16
日本語
名 | 慶彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 峯岸 |
英語
名 | Yoshihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Minegishi |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
Biological Science Research
321-3497
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7817
minegishi.yoshihiko@kao.com
日本語
名 | 卓広 |
ミドルネーム | |
姓 | 蓮村 |
英語
名 | Takahiro |
ミドルネーム | |
姓 | Hasumura |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
生物科学研究所
英語
Biological Science Research
321-3497
日本語
栃木県芳賀郡市貝町赤羽2606
英語
2606, Akabane, Ichikai-machi, haga-gun, Tochigi, 321-3497, JAPAN
0285-68-7817
hasumura.takahiro@kao.com
日本語
その他
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
花王株式会社ヒト試験研究倫理委員会
英語
Human Research Ethics Committee, Kao Corporation
日本語
東京都墨田区文花2-1-3
英語
2-1-3 Bunka, Sumida-ku, Tokyo 131-8501, JAPAN
+81-3-5630-9220
uesaka.toshio@kao.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
花王株式会社(栃木県)
2019 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
8
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 10 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 15 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 09 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
2019 | 年 | 06 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040424
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040424
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |