UMIN試験ID | UMIN000035521 |
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受付番号 | R000040471 |
科学的試験名 | 試験食品摂取が脳血流へ及ぼす影響の評価試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/09/30 |
最終更新日 | 2019/01/11 17:18:34 |
日本語
試験食品摂取が脳血流へ及ぼす影響の評価試験
英語
A study to evaluate the impact of test food ingestion on cerebral blood flow
日本語
試験食品摂取が脳血流へ及ぼす影響の評価試験
英語
A study to evaluate the impact of test food ingestion on cerebral blood flow
日本語
試験食品摂取が脳血流へ及ぼす影響の評価試験
英語
A study to evaluate the impact of test food ingestion on cerebral blood flow
日本語
試験食品摂取が脳血流へ及ぼす影響の評価試験
英語
A study to evaluate the impact of test food ingestion on cerebral blood flow
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy people
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の摂取が脳血流に与える影響について評価する。
英語
To evaluate the effects of test food on cerebral blood flow
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
該当せず/Not applicable
日本語
脳血流測定
英語
Cerebral blood flow
日本語
脳血流測定を含む各種検査項目間の相関
英語
Correlation between each result including cerebral blood flow
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品を経口摂取(6週間)
英語
Intake of the test food (6 weeks).
日本語
対照食品を経口摂取(6週間)
英語
Intake of control food (6 weeks).
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英語
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英語
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日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
45 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)同意取得時に45歳以上60歳以下の男女
2)事前観察の検査で健康であることを確認した者
3)利き手が右手の者
4)日本語を第一言語とする者
5)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
1)Adult of both sexes aged from 45 to 60 years old at time of informed consent provided
2)Subjects confirmed to be healthy on pre-observation inspection
3)Subjects who are right handed
4)Subjects whose native language is Japanese
5)Subjects who are competent to consent and give voluntary consent in writing with full understanding after receiving explanation of this study aim and contents
日本語
1)脳神経系疾患、脳梗塞、脳血管疾患、精神疾患等、試験に影響のある重篤な疾患の既往歴および現病歴がある者
2)頭部の手術歴、金属異物のある者
3)ホルモン治療中、あるいは医師により更年期障害と診断を受けた者
4)心臓疾患の既往のある者、あるいは心臓ペースメーカーを装着している者
5)花粉症のある者
6)色の識別が困難な者
7)視力が低いため、脳機能検査の実施が困難な者、あるいは弱視、失明と診断されたことがある者
8)聴力が低いため、脳機能検査の実施が困難な者、あるいは難聴、失聴と診断されたことがある者
9)試験食品摂取により体調を崩す恐れのある者
10) 常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴(悪性腫瘍、糖尿病、肝疾患(肝炎)、腎疾患、心疾患等)を有する者
11) 脳機能に関する治療を行っている、あるいは脳機能に影響を及ぼす可能性がある成分を含む医薬品、健康食品、特定保健用食品、栄養機能食品、機能性表示食品を週1回以上継続的に摂取している者
12) 脳血流に影響を及ぼす可能性がある成分を含む医薬品、健康食品、特定保健用食品、栄養機能食品、機能性表示食品を週1回以上継続的に摂取している者
13) 試験食品に類似する食品を週1回以上継続的に摂取している者
14) 栄養ドリンクを週1回以上継続的に摂取している者
15) 妊娠中、授乳中または試験期間中に妊娠または授乳を予定している者
16) 夜間勤務等により、試験期間中に生活が不規則になることが複数回ある者
17) 適正飲酒を超えた飲酒を常に行っている者
18) 喫煙者、あるいは事前観察前12ヶ月以内に禁煙を開始した者
19) 事前観察前12ヶ月以内に脳機能検査を実施したことがある者
20) 事前観察前3ヶ月以内に全血200 mLまたは400 mL献血あるいは輸血を行った者
21) 事前観察前1ヶ月以内に他の臨床試験に参加している者、あるいは試験期間中に参加を予定している者
22) 認知症の疑いがある者
23) 生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適と判断される者
24) 体動などにより、脳血流測定の遂行に不適と判断される者
25) 本人が機能性食品を開発・製造する企業に勤めている者
26) その他、試験責任医師が被験者として不適と判断した者
英語
1.Subjects with current medical history and history of serious disorders that influence this study
2.Subjects with surgical history of head or foreign metal in their head
3.Subjects who are under hormone treatment, or who have been diagnosed as climacterium
4.Subjects with history of heart disease or heart pacemakers
5.Subjects with pollen allergy
6.Subjects with difficulty of color discrimination
7.Subjects whose visual or hearing acuity is too low to perform tests, or who have been diagnosed as amblyopia, blindness, or deafness
8.Subjects who may have physical deconditioning due to test foods
9.Subjects who have diseases requiring regular administration, or who have anamnesis of severe diseases
10.Subjects who are under treatment for brain function, or who regularly intake drugs or health foods that influence brain function more than once a week
11.Subjects who regularly intake drugs or health foods that influence cerebral blood flow more than once a week
12.Subjects who regularly intake foods resembling test food or energy drink more than once a week
13.Subjects who are, or are planning to be pregnant or nursing during study
14.Subjects who sometimes have irregular lifestyles during study
15.Subjects who regularly drink alcohol beyond proper quantity
16.Smokers, or subjects who initiated smoking cessation within 12 months
17.Subjects who undergo brain function tests within 12 months
18.Subjects who make 200 mL or 400 mL blood donation within 3 months
19.Subjects who are participating in other clinical trials within 1 month or who are planning to participate in other clinical trials during study
20.Subjects who are suspected of dementia
21.Subjects considered to be unsuitable for enrollment based on lifestyle questionnaire or cerebral blood flow measurement
22.Subjects who work in a company developing functional foods
23.Subjects who are judged as unsuitable by doctor
50
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 小原有晶 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kuniaki Obara |
日本語
キリン株式会社
英語
Kirin Company, Limited
日本語
R&D本部健康技術研究所
英語
Research and Development Division, Research Laboratories for Health Science and Food Technologies
日本語
神奈川県横浜市金沢区福浦1-13-5
英語
1-13-5, Fukuura Kanazawa-ku, Yokohama, Kanagawa, Japan
080-1930-9932
k-obara@kirin.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 茂 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shigeru Imai |
日本語
株式会社ケイ・ティ・メディカル
英語
KT Medical Corporation
日本語
食品臨床試験部
英語
Food clinical trial Division
日本語
東京都千代田区丸の内2-2-3 6F
英語
6F 2-2-3 Marunouchi,Chiyoda-ku, Tokyo, Japan
03-5223-8811
imai@kt-medical.co.jp
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その他
英語
KT Medical Corporation
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株式会社ケイ・ティ・メディカル
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英語
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その他
英語
Kirin Company, Limited
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キリン株式会社
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営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
ブレストヘルスクリニック(東京都)
2020 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
開始前/Preinitiation
2018 | 年 | 11 | 月 | 29 | 日 |
2019 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040471
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040471
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |