UMIN試験ID | UMIN000035745 |
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受付番号 | R000040715 |
科学的試験名 | 酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/02/01 |
最終更新日 | 2020/04/02 12:21:11 |
日本語
酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響の検討
英語
The investigation of the effect of sake lees intake on gut microbiota
日本語
酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響の検討
英語
The investigation of the effect of sake lees intake on gut microbiota
日本語
酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響の検討
英語
The investigation of the effect of sake lees intake on gut microbiota
日本語
酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響の検討
英語
The investigation of the effect of sake lees intake on gut microbiota
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
酒粕摂取が腸内細菌叢に与える影響を明らかにすることを目的とする。
英語
The aim of this study is to investigate the effect of sake lees intake on gut microbiota.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
日本語
主要な善玉菌・悪玉菌と言われる細菌群の変化を評価。
*摂取開始前(開始日)、1週間後、2週間後(終了時)に実施する。
英語
The change of frequency of the good and bad bacteria from pre- to post: Week 0, 1, 2.
日本語
1.摂取前後で有意に変化した細菌群の探索。
2.排便回数と便の性状。
*いずれも摂取開始前(開始日)、1週間後、2週間後(終了時)に実施する。
英語
The change of gut microbiota from pre- to post(Exploratory): Week 0, 1, 2.
Frequency of defecation and stool form: Week 0, 1, 2.
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
1日あたり15gの酒粕を2週間経口摂取
英語
Take 15g of sake lees a day for 2 weeks
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1)年齢が20歳以上の者
2)健常者(何らかの疾患としての診断・治療を受けていない者)
3)本研究の参加に関して同意が文書で得られる者
英語
1) Individuals aged more than 20 years.
2) Healthy individuals without any disease or treatment.
3) Individuals whose written informed consent has been obtained.
日本語
1)アルコール不耐症、その他アルコール摂取が不適当と判断される者
2)過去1ヶ月以内に抗菌薬の投与をうけた者
英語
1) Individuals with alcohol intolerance or for whom alcohol intake is not acceptable.
2) Individuals who have received antibiotics within the past month.
20
日本語
名 | 一彰 |
ミドルネーム | |
姓 | 茶山 |
英語
名 | Kazuaki |
ミドルネーム | |
姓 | Chayama |
日本語
広島大学
英語
Hiroshima University
日本語
大学院医歯薬保健学研究科 消化器・代謝内科学
英語
Department of Gastroenterology and Metabolism, Graduate School of Biomedical & Health Sciences
734-8551
日本語
広島市南区霞1-2-3
英語
1-2-3, Kasumi, Minami-ku, Hiroshima
082-257-5190
chayama@hiroshima-u.ac.jp
日本語
名 | 大樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 三木 |
英語
名 | Daiki |
ミドルネーム | |
姓 | Miki |
日本語
広島大学
英語
Hiroshima University
日本語
大学院医歯薬保健学研究科 消化器・代謝内科学
英語
Department of Gastroenterology and Metabolism, Graduate School of Biomedical & Health Sciences
734-8551
日本語
広島市南区霞1-2-3
英語
1-2-3, Kasumi, Minami-ku, Hiroshima
082-257-1500
daikimiki@hiroshima-u.ac.jp
日本語
広島大学
英語
Hiroshima University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Higashihiroshima City
日本語
東広島市
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
広島大学総合医療研究推進センター
英語
Center for Integrated Medical Research, Hiroshima University
日本語
広島市南区霞1-2-3
英語
1-2-3, Kasumi, Minami-ku, Hiroshima
082-257-1551
kasumi-kenkyu@office.hiroshima-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
20
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 01 | 月 | 29 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 29 | 日 |
2019 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 14 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040715
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040715
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |