UMIN試験ID | UMIN000036045 |
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受付番号 | R000041048 |
科学的試験名 | 食物繊維素材による食後血糖値上昇抑制効果の把握 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/03/15 |
最終更新日 | 2019/11/25 12:00:10 |
日本語
食物繊維素材による食後血糖値上昇抑制効果の把握
英語
Verification of the dietary fibers' efficacy on postprandial blood glucose elevation
日本語
食物繊維素材による食後血糖値への影響
英語
The effect of dietary fibers on postprandial blood glucose
日本語
食物繊維素材による食後血糖値上昇抑制効果の把握
英語
Verification of the dietary fibers' efficacy on postprandial blood glucose elevation
日本語
食物繊維素材による食後血糖値への影響
英語
The effect of dietary fibers on postprandial blood glucose
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物繊維素材による食後血糖値上昇抑制効果を把握する。
英語
To verify the efficacy of dietary fibers on postprandial blood glucose elevation
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値、血糖値のピーク値、Δ血糖値、Δ血糖値のピーク値(ΔCmax)、Δ血糖値の推移から算出した上昇曲線下面積(IAUC)
英語
Blood glucose levels, the peak value of blood glucose levels, delta blood glucose levels, delta Cmax (the peak value of delta blood glucose levels), IAUC (areas calculated based on the change of delta blood glucose levels)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
米飯150 g摂取と同時にプラセボ飲料を摂取
英語
Drinking placebo beverage with eating 150 g of cooked rice
日本語
米飯150 g摂取と同時に試験飲料A(食物繊維X含有)を摂取
英語
Drinking test beverage A (containing dietary fiber X) with eating 150 g of cooked rice
日本語
米飯150 g摂取と同時に試験飲料B(食物繊維Y含有)を摂取
英語
Drinking test beverage B (containing dietary fiber Y) with eating 150 g of cooked rice
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
除外基準に抵触しなかった方の中で、インフォームドコンセントが得られた方
英語
Subjects who satisfy the following conditions
1) Who do not fit key exclusion criteria
2) Who provide written informed consents
日本語
1)直近の健康診断において、耐糖能異常と判定された方
2)試験食品に対して食物アレルギーのある方
3)顕著なアルコール過敏症の方
4)試験期間中に妊娠、授乳の予定がある方
5)本試験開始時に他のヒト試験に参加している方
6)その他、試験責任医師が不適当と判断した方
英語
1)Who has abnormal glucose tolerance in medical check-ups for the prior year
2)Who has food allergy to the test meals
3)Who has remarkable hypersensitivity
4)Who will get pregnant or breast-feed during the study period
5)Who join other human studies
6)Who are judged unsuitable for this study by principal investigator
30
日本語
名 | 宏一 |
ミドルネーム | |
姓 | 相澤 |
英語
名 | Koichi |
ミドルネーム | |
姓 | Aizawa |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部
英語
Innovation Division
3292762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara. Tochigi, Japan
+81-287-36-2935
Koichi_Aizawa@kagome.co.jp
日本語
名 | 和敬 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉田 |
英語
名 | Kazutaka |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshida |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部
英語
Innovation Division
3292762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara. Tochigi, Japan
+81-287-36-2935
Kazutaka_Yoshida@kagome.co.jp
日本語
その他
英語
KAGOME CO., LTD
日本語
カゴメ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD
日本語
東京都中央区日本橋浜町3-21-1日本橋浜町Fタワー
英語
Nihonbashi-hamacho F-Tower, 3-21-1 Nihonbashi-hamacho, Chuo-ku, Tokyo
+81-3-5623-8501
Takuji_Hayakawa@kagome.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
33
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2019 | 年 | 02 | 月 | 26 | 日 |
2019 | 年 | 02 | 月 | 26 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 25 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041048
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041048
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |