UMIN試験ID | UMIN000036396 |
---|---|
受付番号 | R000041466 |
科学的試験名 | 白身魚タンパク質摂取と筋力トレーニングの併用が下肢筋機能および運動単位活動に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/04/10 |
最終更新日 | 2019/04/03 13:05:49 |
日本語
白身魚タンパク質摂取と筋力トレーニングの併用が下肢筋機能および運動単位活動に及ぼす影響
英語
Effect of Alaska pollock protein intake and resistance training on lower extremity muscle functions and motor unit activation properties
日本語
白身魚タンパク質摂取と筋力トレーニングの併用が下肢筋機能および運動単位活動に及ぼす影響
英語
Effect of Alaska pollock protein intake and resistance training on lower extremity muscle functions and motor unit activation properties
日本語
白身魚タンパク質摂取と筋力トレーニングの併用が下肢筋機能および運動単位活動に及ぼす影響
英語
Effect of Alaska pollock protein intake and resistance training on lower extremity muscle functions and motor unit activation properties
日本語
白身魚タンパク質摂取と筋力トレーニングの併用が下肢筋機能および運動単位活動に及ぼす影響
英語
Effect of Alaska pollock protein intake and resistance training on lower extremity muscle functions and motor unit activation properties
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
魚肉タンパクの摂取と筋力トレーニングの併用が最大筋力や運動単位活動へ及ぼす影響をあきたかにすること
英語
To clarify the effect of fish protein intake and resistance training on muscle strength and motor unit activation properties
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
膝関節伸展筋力,膝関節伸展筋群の筋量(超音波画像),下肢骨格筋量(BI法),膝関節伸展筋の運動単位活動(筋電図)
介入開始2週間前,介入開始直前,介入開始2週間後,介入開始4週間後,介入開始6週間後,介入開始8週間後に計測
英語
Maximal knee extension joint force, Muscle volume of knee extensors (Ultrasonography), Muscle volume of lower limb (Body Impedance), Motor unit activation of knee extensor muscle (Electromyography)
2wk before intervention, Beginning of intervention, 2wk after intervention, 4wk after intervention, 6wk after intervention, 8wk after intervention
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
カゼイン摂取 (4.5g / day/ every day)
筋力トレーニング(2 days/ wk)
8週間
英語
Casein 4.5g/day/every day
Resistance training 2 days/wk
8weeks
日本語
魚肉タンパク摂取 (4.5g / day/ every day)
筋力トレーニング(2 days/ wk)
8週間
英語
FIsh protein 4.5g/day/every day
Resistance training 2 days/wk
8weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
90 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
医師に運動を禁止されていない者
英語
Person who is not restricted exercise by medical doctor
日本語
習慣的に高強度の筋力トレーニングを実施している者
英語
Person who has habituation of high intensity resistance training
50
日本語
名 | 航平 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡邊 |
英語
名 | KOHEI |
ミドルネーム | |
姓 | WATANABE |
日本語
中京大学
英語
Chukyo University
日本語
国際教養学部
英語
School of International Liberal Studies
4668666
日本語
名古屋市昭和区八事本町101-2
英語
Yagotohonmachi 101-2, Showaku,
+81528357941
wkohei@lets.chukyo-u.ac.jp
日本語
名 | 哲造 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | KOHEI |
ミドルネーム | |
姓 | WATANABE |
日本語
Chukyo University
英語
Chukyo University
日本語
研究支援課
英語
Research support office
4668666
日本語
名古屋市昭和区八事本町101-2
英語
Yagotohonmachi 101-2, Showaku,
+81528357941
wkohei@lets.chukyo-u.ac.jp
日本語
中京大学
英語
Chukyo University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Nippon Suisan Kaisha
日本語
日本水産株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Aichi
日本語
英語
日本語
英語
日本語
中京大学
英語
Chukyo University
日本語
名古屋市昭和区八事本町101-2
英語
101-2
+81528357941
kenkyurinri@mng.chukyo-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 04 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
一般募集中/Open public recruiting
2019 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2015 | 年 | 07 | 月 | 29 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 04 | 月 | 03 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 03 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041466
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041466
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |