UMIN試験ID | UMIN000038270 |
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受付番号 | R000041529 |
科学的試験名 | 異なる調理法によるへちま摂取の血圧に与える影響の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/11 |
最終更新日 | 2020/10/13 12:02:43 |
日本語
異なる調理法によるへちま摂取の血圧に与える影響の検討
英語
Study on effects of Luffa cylindrica intake by different cooking methods on blood pressure
日本語
へちま摂取の血圧に与える影響
英語
Effects of Luffa cylindrica intake on blood pressure
日本語
異なる調理法によるへちま摂取の血圧に与える影響の検討
英語
Study on effects of Luffa cylindrica intake by different cooking methods on blood pressure
日本語
へちま摂取の血圧に与える影響
英語
Effects of Luffa cylindrica intake on blood pressure
日本/Japan |
日本語
正常高値血圧者およびⅠ度高血圧者
英語
Subjects with high normal blood pressure or grade 1 hypertension
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
異なる調理法によるへちまの12週間連続摂取が血圧に与える影響を評価すること
英語
To investigate the effect of 12 weeks continuous intake of Luffa cylindrica by different cooking method on blood pressure
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
家庭血圧(収縮期血圧および拡張期血圧)
英語
homoe blood pressure (Systolic blood pressure and Diatolic blood pressure)
日本語
検査時血圧、心拍数、体重、尿中ナトリウム・カリウム、便通状況
英語
blood pressure, heart rate, body weight, urinary sodium and pottasium, defecation status
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
へちまを蒸してスムージーにしたもの200mlを毎日12週間摂取する
英語
Intake of 200mL Luffa smoothie made by steaming (everyday for 12 weeks)
日本語
へちまを茹でてスムージーにしたもの200mlを毎日12週間摂取する
英語
Intake of 200mL Luffa smoothie made by boiling (everyday for 12 weeks)
日本語
へちまを入れずにスムージーにしたもの200ml(プラセボ)を毎日12週間摂取する
英語
intake of 200mL placebo smoothie (everyday for 12 weeks)
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)BMIが20 kg/m2以上30 kg/m2未満の者
2)正常高値血圧の者(収縮期血圧130-139 mmHgまたは拡張期血圧85-89 mmHg)またはⅠ度高血圧の者(収縮期血圧140-159 mmHgまたは拡張期血圧90-99 mmHg)
3)当該試験について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人による文書同意が得られる者
英語
1) Subjects with BMI above 20 kg/m2-under 30 kg/m2
2) Subjects with high normal blood pressure (Systolic BP from 130 to 139 mmHg and/or diastolic blood pressure from 85-89 mmHg) or grade1 hypertension (Systolic BP from 140 to 159 mmHg and/or diastolic blood pressure from 90-99 mmHg)
3) Subjects who can receive sufficient explanation, understand the contents, and hand in written consent by the person
日本語
(1)試験結果に影響する可能性のあると思われる医薬品、特定保健用食品、健康食品等を常食している者
(2)現在、ダイエットをしている、またはダイエットを予定している者
(3)試験期間中に長期の出張、旅行の予定がある者
(4)アルコール多飲者(アルコール摂取量60g/日以上)
(5)食生活が極度に不規則な者、交代制勤務者・深夜勤務者など生活リズムが不規則な者
(6)心臓、肝臓、腎臓、消化器等に重篤な疾患の罹患歴および現病歴がある者
(7)妊娠中または妊娠を予定している者、および授乳中の者
(8)他の医薬品または健康食品の臨床試験に参加中、試験終了後4週間以内、あるいは当該試験の参加同意後に他の臨床試験に参加する予定のある者
(9)薬物による継続的な治療を行っている者
(10)医薬品および食物(特にへちま)にアレルギーがある者
(11)当該試験開始前月から成分献血あるいは全血200mL献血を行った者
(12)当該試験開始3ヶ月前から全血400mL献血を行った男性
(13)当該試験開始4ヶ月前から全血400mL献血を行った女性
(14)試験責任医師又は試験分担医師が本試験への参加が不適当と判断した者
英語
1) Subjects who regularly consume medicines, food for specified health use, health food, etc. that may affect the test results.
2) Subjects who are currently on a diet or are planning a diet.
3) Subjects who plan to travel for a long time during the examination period.
4) Alcoholic drinkers (Alcohol intake 60 g / day or more).
5) Subjects who have irregular diets, irregular shift rhythms, shift workers, late-night workers.
6) Subjects who have a history of serious diseases such as heart, liver, kidney, digestive system etc.
7) Subjects who are pregnant, planning pregnancy or nursing.
8) Subjects who are participating in clinical trials of other medicines or health food, within 4 weeks after the end of the trial, or who are planning to participate in other clinical trials after consenting to participate in the trial.
9) Subjects who are continuing treatment with drugs.
10) Subjects who are allergic to medicines or food (especially Luffa).
11) Subjects who performed component blood donation or blood donation of 200mL of whole blood from the month before the start of the trial.
12) Men who performed blood donation of 400mL whole blood three months before the start of the trail.
13) Women who performed blood donation of 400mL whole blood four months before the start of the trial.
14) Subjects who was judged by the study principal physician or the trial division physician to be inappropriate to participate in this trial.
180
日本語
名 | 祐輔 |
ミドルネーム | |
姓 | 大屋 |
英語
名 | Yusuke |
ミドルネーム | |
姓 | Ohya |
日本語
琉球大学大学院医学研究科
英語
Graduate school of medicine, University of the Ryukyus
日本語
循環器・腎臓・神経内科学講座(第三内科)
英語
Depertment of Cardiovascular Medicine, Nephrology and Neurology
903-0215
日本語
沖縄県中頭郡西原町字上原207番地
英語
207 Uehara, Nishihara-cho, Okinawa, Japan
098-895-1148
ohya@med.u-ryukyu.ac.jp
日本語
名 | 英美 |
ミドルネーム | |
姓 | 等々力 |
英語
名 | Hidemi |
ミドルネーム | |
姓 | Todoriki |
日本語
琉球大学
英語
University of the Ryukyus
日本語
熱帯生物圏研究センター
英語
Tropical Biosphere Research Center
903-0213
日本語
沖縄県中頭郡西原町字千原1番地
英語
1 Senbaru, Nishihara-cho, Okinawa, Japan
098-895-8549
todoriki@comb.u-ryukyu.ac.jp
日本語
琉球大学
英語
Unicersity of the Ryukyus
日本語
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英語
日本語
国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構
英語
National Agriculture and Food Research Organization
日本語
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日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
琉球大学人を対象とする医学系研究倫理審査委員会
英語
Research Ethics committiees of University of the Ryukyus
日本語
903-0213 沖縄県中頭郡西原町字千原1番地
英語
1 Senbaru, Nishihara-cho, Okinawa, Japan
098-895-8016
knknkyu@acs.u-ryukyu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
琉球大学医学部附属病院
2019 | 年 | 10 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
一般募集中/Open public recruiting
2019 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 12 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 11 | 日 |
2020 | 年 | 10 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041529
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041529
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |